Bugün 27 Temmuz 2024 Cumartesi
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2529.106
    %0.09
  • Dolar
    32.8951
    %0.13
  • Euro
    35.7068
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dron yarışlarına MAKÜ damgası
17 Mayıs 2024 Cuma 17:53

Dron yarışlarına MAKÜ damgası

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Sportif Drone müsabakalarına, ev sahibi MAKÜ damga vurdu. MAKÜ, hem takım olarak hem de bireyselde birinciliği kimseye kaptırmazken, Antalya Belek Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi ise ilk 3’e

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Sportif Drone müsabakalarına, ev sahibi MAKÜ damga vurdu. MAKÜ, hem takım olarak hem de bireyselde birinciliği kimseye kaptırmazken, Antalya Belek Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi ise ilk 3’e girmeyi başardı.

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Sportif Drone müsabakaları, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışlar, MAKÜ Stadyumunda Akdeniz Üniversitesi, Antalya Belek Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa FPV ve Hobi Dron takımlarının katılımı ile yapıldı. Teknik sorumluluğunu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Sertaç Çoşman’ın yaptığı MAKÜ Sportif Dron Takımı, yarışlarda büyük başarı elde etti. MAKÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme, Gizem Nur Tülü ve Merve Sena Sur ile Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Mert Kökdere’den oluşan Sportif Dron Takımı, hem FPV hem de Hobi Dron kategorisinde şampiyon oldu. Bireysel de ise her iki kategoride birinciliği MAKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme parkur rekoru kırarak kazandı.

cfade288-3a1d-4424-8f04-a3c0f326fe1d.jpg

HEM TAKIM OLARAK HEM DE BİREYSELDE BİRİNCİ OLDULAR

İlk gün yapılan FPV Dron kategorisinde takım olarak; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi birinci, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa ikinci ve Antalya Belek Üniversitesi üçüncü oldu. FPV bireyselde ise, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Mert Eşme birinci, yine Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Mert Kökdere ikinci ve İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’dan Serhat Ünal üçüncü oldu.

91496dc3-60ce-4bb0-ae33-91eec3da92ec.jpg

BAŞARI İKİNCİ GÜN DE DEVAM ETTİ

İkinci gün yapılan Hobi Dron kategorisinde ise takım olarak; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi birinciliği, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa ikinciliği, Antalya Belek Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti. Hobi Dron bireyselde de Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Mert Eşme birinci, Antalya Belek Üniversitesi’nden Doruk Payra ikinci ve Antalya Bilim Üniversitesi’nden Turgut Batuhan Balta üçüncü oldu.

dsc-0235.jpg

ÖDÜLLER VERİLDİ

Takım ve bireysel kategorilerde dereceye girenlere kupa ve madalyaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uyumaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sportif Dron kategorisi teknik kurul üyesi Dr. Öğretim Üyesi Kadir Gündoğan, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanı Başak Dinçer, Antalya Bilim Üniversitesi SKS Daire Başkanı Gökhan Dinçer, Antalya Belek Üniversitesi SKS Daire Başkanı Burak Yanardağ ve Doç. Dr. Öznur Tulunay Ateş tarafından verildi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

photo-2024-05-16-11-53-55.jpg

Bu haber toplam 3726 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim