Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EKİPDER büyüyor
21 Mart 2023 Salı 17:18

EKİPDER büyüyor

Ahilik kültürü temeli üzerinde iş insanları arasında network ağları oluşturma hedefiyle 2019 yılı Aralık ayında kurulan EKİPDER hızla büyümeye devam ediyor. 4 yıla yakın sürede üye sayılarının 52’ye ulaştığını bildiren EKİPDER Yönetim Kurulu Başkanı

Ahilik kültürü temeli üzerinde iş insanları arasında network ağları oluşturma hedefiyle 2019 yılı Aralık ayında kurulan EKİPDER hızla büyümeye devam ediyor. 4 yıla yakın sürede üye sayılarının 52’ye ulaştığını bildiren EKİPDER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney, birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek Antalya’da sağlanan işbirliği kültürüyle 600 milyon liralık ticari hacme ulaştıklarını açıkladı.

 

Ekonomi, İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) tarafından Yönetim Kurulu ve Kadın Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Antalya’daki iş hayatının gelişmesine yönelik ve kadının iş hayatında daha aktif yer almasına dair planlanarak hayata geçirilen projelerin paylaşıldığı toplantıda, kadın üye sayısının yüzde 17 civarında olduğuna dikkat çekildi. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren EKİPDER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney, pandemiden önce 8 olan üye sayılarının pandemi sonrasında 30’a bugün ise 52’ye kadar çıktığını açıkladı. Gerçekleştirdikleri ilklere işaret eden Güney, iş birliği kültürünü geliştirerek üyelerin yeni ortaklıklar kurmasını sağladıklarını söyledi. İş ortaklıklarıyla önemli başarılar yakalandığını vurgulayan Güney, 600 milyon liralık ticari hacme ulaşıldığını bildirdi. Ahilik ile ilgili kuralları harfiyen uyguladıklarını kaydeden Güney, “Yanlış yapanı barındırmıyoruz. Fahiş rakamla satış yaptığını düşündüğümüzle yollarımızı ayırıyoruz. Ticaretinizi ahlaki düzeyde yapmazsanız EKİPDER ile yol yürüyemezsiniz” açıklamasında bulundu.

sam-1297.jpg

“KÜLTÜR, DİSİPLİN VE TİCARİ AHLAK”

2019 yılı Aralık ayında kurulan EKİPDER’in, üreten, iletişimi güçlü, ticaret erbabına ve sanayicisine direkt etki eden çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyerek, üyelerinin ticari ve mesleki gelişimlerine katkı koyarak Antalya’da yaşayan herkesi birleştiren, genç, dinamik yapısıyla yoluna devam ettiğini söyleyen Güney, “3 yılda İş Adamları Derneği olarak ortaya koyduğumuz projelerle daha önce yapılmayanları yaparak her projede bir ilk olma başarısını gösterdik. EKİPDER; değerlerine ve kültürüne sahip çıkarak ahilik kültürünü dernek yapısının temeli haline getirmiştir. Böylelikle kültür, disiplin ve ticari ahlaktan oluşan 3 sac ayağı oluşturuldu. Daha kuruluş aşamasında ve sonrasında her yıl üyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz planlar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

sam-1305-003.jpg

“İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güney, Ankara ve İstanbul’da şube açtıklarını kaydederek Antalya dışında ilk kez şube açan dernek olduklarını kaydetti. İlk kez şehir dışından iş adamlarını ağırlayarak dernek üyelerinin B2B’lerle yeni iş fırsatları ile buluşmasını sağladıklarını ifade eden Güney, şunları dile getirdi:

“Antalya ve Ankara’da birçok STK, meslek odası, özel ve tüzel kuruluşla ticari iş birliği protokollerine imza attık. İş birliği kültürünü geliştirerek üyelerimizin yeni ortaklıklar kurmasını sağladık ve 7 yeni şirket kuruldu. Bu sağlanan iş birliği kültürü ile gerek üyelerin birlikte ticaret yapmaları gerekse şirket veya iş ortaklıklarıyla önemli başarılar yakalandı ve 600 milyon liralık büyük bir ticari hacme ulaşıldı. İlk kez danışmanlık sistemi içerisinde üyelerimizin devletimizin sağlamış olduğu 5 milyon liralık destek, hibe ve teşviklerden yararlanması sağlandı. İlk kez bir iş adamı derneği olarak ‘Sürekli Eğitim Merkezi’ni hayata geçirdik. EKİPDER-SEM, üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş ve mesleki konulardaki eğitimlerle üyelerimizin ve şirketlerimizin gelişimine ücretsiz destek sağladık. İlk kez üyelerine ticaretlerini geliştirmelerini sağlamak için fuar desteği sağlayan dernek olduk.”

sam-1311.jpg

“EKİPDER KADIN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU”

EKİPDER’in yüzde 17 oranla en fazla kadın üyeyi bünyesinde bulunduran iş adamı derneği konumunda olduğunu ve kadınların aktif olmaları için her türlü desteği verdiklerini kaydeden Güney, konuşmasına şöyle devam etti:

“2022 yılında EKİPDER dışındaki üç iş kadını derneği ile düzenlemiş olduğumuz çalıştay ve sonrasında yaptığımız B2B ile birçok iş birliğinin yapılmasına ve iletişimin güçlenmesine katkıda bulunduk. Bu çalışma grubunun daha önce başka yapılar içerisinde faaliyet gösteren komisyonlardan farklı olarak EKİPDER’in temel kurulma amacına uygun olarak; yalnızca ve tek amacı ticareti geliştirmekti. Burada amaç kadına pozitif ayrımcılık yapmak değil, bilakis kadın girişimciliğinin gelişimine birlikte katkı sağlamak. Hem nicel hem de nitelikli üye sayısını sağlayarak kadınlarımızın girişimcilik cesaretini arttırmak ve süreçte destek olmak istiyoruz. Birlikte iş yapabilme kültürlerini geliştirmelerini sağlamak, erkek üyeler ile birlikte ticari gelişimlerini sürdürmelerine destek olmak amacındayız. Yeni iş fırsatlarını yakalamalarını sağlamak gibi temel amaçlarla gelişimlerinin sağlanmasını hedefliyoruz. Bu çalışmalarımıza ve geliştireceğimiz projelere şehrimizdeki diğer iş adamı ve iş kadını derneklerinde faaliyet gösteren iş kadınlarının ve ilgili dernek yönetimlerinin EKİPDER ve EKİPDER Kadın Çalışma Grubu ile birlikte çalışacaklarına olan inancımız tam.” HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-1324.jpg

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim