Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ekonomik problemi Babacan çözebilir”
30 Mart 2023 Perşembe 17:06

“Ekonomik problemi Babacan çözebilir”

Eylem planlarının hazır olduğunu vurgulayarak, Genel Başkan Ali Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı dönemindeki başarılarına dikkat çeken DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Emre Karaşin, “Diğer siyasi partiler ekonomik anlamda test edilmedi ama parti olarak biz çok

Eylem planlarının hazır olduğunu vurgulayarak, Genel Başkan Ali Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı dönemindeki başarılarına dikkat çeken DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Emre Karaşin, “Diğer siyasi partiler ekonomik anlamda test edilmedi ama parti olarak biz çok şanslıyız. Şuanda en büyük problem olan ekonomiyi çözebilecek tek lider genel başkanımız” dedi.

 

Başkan Selda Öner’in milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle Başkanlık görevini geçtiğimiz Cuma günü devralan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Antalya İl Başkanı Emre Karaşin, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili adaylarının 10 Nisan’da netleşeceğini açıklayan Karaşin, aday adayları tanıtımının Pazartesi günü yapılacağını kaydetti. İktidarı eleştiren Karaşin, yaşanan ekonomik problemi Genel Başkan Ali Babacan’ın çözebileceğini söyledi. 6’lı masanın güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya geldiğine de dikkat çeken Karaşin, vatandaşlar için umut olduğunu vurguladı.

 

“GENEL MERKEZİMİZİN TAKDİRİYLE GÖREV BANA VERİLDİ”

Eski Başkan Selda Öner’in milletvekili aday adayı olmasıyla Genel Başkan Ali Babacan tarafından Teşkilat Başkanlığı’ndan İl Başkanlığı görevine getirildiğini kaydeden Karaşin, “14 Mayıs seçimlerinde aday adayı olmak isteyen teşkilatlardaki arkadaşlarımızın istifa etmeleri gerekiyordu. İl Başkanımız Selda hanımın da bu nedenle istifa etmesiyle bu görev genel merkezimizin takdiriyle bana verildi. Bu süreci kongreye kadar ben taşıyacağım. Kendisine güvenen bir kadromuz var. Kendimizden eminiz, hazırız ve başaracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

ADAY ADAYLARI PAZARTESİ GÜNÜ TANITILACAK

Milletvekili aday adayları konusunda da bilgi veren Karaşin, Pazartesi günü Antalya’da “Demokrasiye geçiş” adıyla aday adayı tanıtım lansmanı yapacaklarını bildirdi. 10 Nisan’da aday adayları arasından 17 kişinin aday olarak açıklanacağını belirten Karaşin, Antalya’da 40 başvuru olduğunu, evraklardaki bazı eksikliklerden dolayı 32’nin resmi olarak aday adaylığının tescillendiğini kaydetti.  

 

“VATANDAŞLARIMIZLA CİDDİ BİR ETKİLEŞİM SAĞLADIK”

Siyasete 1 Eylül 2020 tarihinde DEVA Partisi’nde kurucular kurulu üyesi olarak girdiğini hatırlatan Karaşin, “Antalya’daki vatandaşlarımızla ciddi bir etkileşim sağladık. Üye sayımız 4 bin 500 civarında. 14 ilçemizde teşkilatlandık. Diğer ilçelerimizde de teşkilatlanma çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Antalyalılara, burada yaşayan herkese partimizin kapısı sonuna kadar açık” açıklamasında bulundu.

 

“İKTİDAR EKONOMİK PROBLEME ÇÖZÜM BULAMIYOR”

Türkiye’nin önemli bir ekonomi problemi olduğunu kaydeden Karaşin, “Ciddi bir ekonomik problem var. Mevcut iktidar bu konuda bir çözüm yolu bulamıyor. Maaşlara zam yapıyor gibi görünen bir algı var ama alım gücü de erimeye devam ediyor. Bir eriğin bile tanesi 10 lira olmuş. Neredeyse altın ile yarışıyor. Yakında dolar-Euro paritesi gibi erik-altın paritesi diye bir şey çıkarsa şaşırmayacağız. Bunu üzülecek halimiz için söylüyorum” şeklinde konuştu.

 

“GENEL BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”

“Bu ülkede yapılabilecek ve yapılmamış çok şey var. Bizim bunları çözmemiz gerekiyor. Biz kendimize inanıyoruz. Başta ekonomi olmak üzere her konuda Genel Başkanımız Ali Babacan’a çok güveniyoruz” diyerek Ali Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı dönemlerini hatırlattı. Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı döneminde 10 yıl boyunca öngörülebilir bir ekonomik süreç yaşandığına işaret eden Karaşin, “İnsanlar rahatlıkla ticaret yapabiliyor, bir yatırım yapacağında sürprizle karşılaşmayacağını biliyordu. Hem hükümete hem de ekonomiye güveniyordu. Şuanda o durumlar yok” ifadelerini kullandı.

untitled-1-copy-107.jpg

“EKONOMİYİ BABACAN ÇÖZEBİLİR”

Türkiye’deki ekonomik sistemi bir gecede düzeltmenin mümkün olmadığını kaydeden Karaşin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öncelikle daha kötüye gitmesi durdurulmalı. Sonra yanlış yapılan ekonomik adımları düzeltmek gerekiyor. Türkiye’yi 2002 yılındaki ekonomik krizlerden Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ekonomik dehası sayesinde çıkarttık. Bu bize büyük bir özgüven veriyor. Şuanda siyasi arenada Babacan’dan başka ekonomiyi çözebilecek alternatif gözükmüyor. Toplum da bunun farkında. Ekonomiyi kim kurtarır? derseniz ‘Ali Babacan’ diyorlar. Bu kanaat oluşmuş. Diğer siyasi partiler ekonomik anlamda test edilmedi ama parti olarak biz çok şanslıyız. Şuanda en büyük problem olan ekonomiyi çözebilecek tek lider genel başkanımız. Biz görevi devralınca enkazın ne kadar büyük olduğunu göreceğiz. Muhalefet olarak gördüklerimiz, duyduklarımız, bilebildiklerimiz kadar veriye sahibiz. 6’lı masa olarak iktidara geldiğimizde net tabloyu görebileceğiz. Ekonomik tabloyu görmeden şu kadar zamanda düzelir demek gerçekçi olmaz. En azından ‘Zararın neresinden dönersek kârdır’ mantığıyla daha kötü yönetememelerini durdurmamız lazım.”

 

“TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI VAR”

Genel Başkan Babacan’ın ötekileştiren bir dil kullanmadığının altını çizen Karaşin, şunları dile getirdi:

“Genel başkanımızın naif, herkesi bir araya getirebilen üslubunu çok beğeniyoruz. Zaten Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Hamasetle siyaseten 2-3 blok yaratabilirsiniz, oy olarak karşılığı olabilir ama devletimize bir fayda getirmez. Hepimiz bu ülkede eşit, özgür ve birbirlerinin haklarına değer veren insanlarız. Kimse bir başkasının düşmanı değil. Siyasi görüşlerimiz, rengimiz, inanç değerlerimiz, etnik kökenlerimiz, sosyo ekonomik düzeylerimiz farklı olabilir ama hepimiz kardeşiz. Biz bu konularda iddialıyız. Eşitlik, özgürlük, adalet, şeffaflık gibi konular bizler için önemli.”  

 

“ÖZGÜRLÜKLERLE İLGİLİ PROBLEM VAR”

Türkiye’de özgürlüklerle ilgili de problem yaşandığını belirten Karaşin, “Bir diğer önemli problemimiz özgürlüklerin kısıtlanmış olması. Eskiden bir tedirginlik hissetmiyor, rahat rahat konuşabiliyorduk. Hukuka da güveniyor, özgürce davranabiliyor, fikirlerimizi söyleyebiliyorduk” şeklinde konuştu. Toplumun üzerindeki özgürlük duygusunun tekrar iade edilmesi gerektiğini kaydeden Karaşin, “Devletle birey arasında kuvvetli bir güven tesis edilmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

“BİZİ AYIRAN EN BÜYÜK ÖZELLİK EYLEM PLANLARIMIZ”

DEVA Partisi’nin temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü, gelir adaletini sağlamakla ilgili çözümleri olduğunu vurgulayan Karaşin, “Bizi diğer siyasi partilerden ayıran en büyük özellik, iktidara gelmeden hazırladığımız 22 tane eylem planı. Bunların her biri profesyoneller tarafından çalışılmış ve görevi alır almaz ilk 90 günde yapacaklarımızı anlatan fasiküller. Bunlardan diğer siyasi partiler de faydalanabilir. Türkiye’de hiçbir siyasi parti iktidara gelmeden böyle bir çalışmayı yapmadı ama biz yaptık” dedi.

 

“CİDDİ BİR SİSTEM PROBLEMİ YAŞIYORUZ”

Başkanlık sistemini eleştirerek 6’lı masa ve liderlerine güvendiklerini vurgulayan Karaşin, “Türkiye ciddi bir sistem problemi yaşıyor. Başkanlık sistemi yüzde 50+1 alma zorunluluğu getirdi. Hiçbir siyasi parti tek başına bu oranda oy alamaz. İttifaka mecburlar. ‘Koalisyon döneminden bıktık’ diye bu sistem getirildi. Şuanda daha fazla koalisyon var. Eskiden koalisyonlar seçimden sonra yapılırdı, şimdi seçimden önce yapılıyor” açıklamasında bulundu.

 

“6’LI MASA DAĞILMAZ, NİYE DAĞILSIN?”

6’lı masanın dağılacağına yönelik söylentilerin gerçekçi olmadığını kaydeden Karaşin, “6’lı masa güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışıyor. Niye dağılsın?” diye sordu. Masadaki siyasi partilerin özgün kimlikleri ve politikaları ayrı olmasına rağmen güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir arada olduğunu vurgulayan Karaşin, Cumhur İttifakı’nın da arayış içerisinde olduğuna dikkat çekti ve “Parti tabelası kuranı ittifaka katmaya çalışıyorlar” dedi. 6’lı masanın bir umut ışığı olduğunu da sözlerine ekleyen Karaşin, ilk turda seçimi kazanacaklarını ileri sürdü.

                                                                                                  

“EN İYİ ANKET SAHADA”

Bazı insanların fikirlerini açıklamaktan çekindiğine işaret eden Karaşin, korku ikliminin olduğu bir yerde yapılan anketlerin gerçekçi sonuçları yansıtamayacağını kaydetti. “Ancak sandığa gittiğimizde anlayabileceğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Eski özgürlükçü Türkiye döneminde anketlerin karşılığı yaklaşık olarak tutturulabiliyordu. 14 Mayıs’ta seçimler bittiğinde anket şirketlerinin sonuçlarıyla seçim sonuçları arasında ciddi farklar olacaktır” diyen Karaşin, “Anketler bizim için çok önemli değil. Biz vatandaşların en doğal reaksiyonlarını pazarlarda görüyoruz. Pazara gidip vatandaşın mutsuzluğunu görebiliyoruz. Saha etkinliklerinde insanlara sarıldığımızda 10 kişiden 7’si mevcut iktidarın gitmesini istiyor. En iyi anket bu” ifadelerini kullandı.

 

BAYRAKTAR’IN SÖZLERİNE KINAMA

Son olarak, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da davetliler arasında bulunduğu bir programda dile getirdiği, “Artık teşkilatlarımız hiçbirini işe katamıyor. Bu da gençlerin de AK Parti’den uzaklaşmasına neden oluyor” şeklindeki sözlerini kınayan Karaşin, “Bu çok vahim bir durum. Biz muhalefet olarak doğru yapacağımız şeyleri ortaya koyabiliriz ama siz iktidarsınız. Sizin istihdam yaratacağınız kişiler devletin vatandaşlarının tamamı için eşit, makul olmalı. Biz liyakat diyoruz. Biz gelirsek mülakatı kaldıracağız diyoruz” diyerek Bayraktar’ı esefle kınadığını söyledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim