Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMO’dan coşkulu kutlama
20 Kasım 2023 Pazartesi 12:13

EMO’dan coşkulu kutlama

EMO Antalya Şubesi, hem kuruluş yıldönümünü hem de Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını düzenlediği gecede coşkuyla kutladı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi, Odanın kuruluşunun 69’uncu, Şubenin kuruluşunun ise 29’uncu kuruluş yıldönümünü düzenlediği geleneksel gece ile kutladı. 10. Yıl Marşı ile başlayan gecede, Cumhuriyetin 100. yılı da coşkuyu artırdı. Oyun havaları gösterileri ve canlı müzik eşliğinde eğlenen EMO üyelerinden meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduranlara plaket verildi. Gecenin düzenlenmesine katkı koyan sponsorlara da plaket takdimi yapıldı. Geceye çok sayıda EMO üyesinin yanı sıra TMMOB’ne bağlı diğer oda başkanları ve davetliler katıldı.

basliksiz-1-027.jpg

“BU YILKİ GECEMİZ ÖZEL BİR ANLAM TAŞIYOR”

       Bu yılki geleneksel gecenin özel bir anlam taşıdığının altını çizen EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, “Çünkü, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet, halkın gelişme ve dönüşme kabiliyetinin destansı bir göstergesidir. Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte laiklik, kadın hakları ve tüm yurttaşların toplumsal, siyasal ve hukuksal eşitliği gibi büyük adımlar hızla atıldı. Bu kazanımlar milletçe benimsendi ve geri dönüşü olmayan bir nitelik kazandı. Eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki Cumhuriyet'in getirdiği ilerlemelerle gurur duyuyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadele, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet ile zaferle taçlandı. Bu, Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu heyecan verici yeni yüzyılda, Elektrik Mühendisleri olarak, yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm alanlarında ilerleyerek, temiz enerji altyapısını güçlendirerek, ileri teknolojiye dayalı tarım ve sanayi üretimine geçerek, adil ve refah odaklı bir toplum bilinciyle, Atatürk'ün bize miras bıraktığı bu asil değerlerle uyum içinde çalışacak ve Türkiye'nin vizyonunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

basliksiz-1111.jpg
“SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ”
       "Gelecek, bugünün emeklerinin tohumlarını attığımız bir tarladır. 25, 40 ve 50 yılını dolduran değerli meslektaşlarımızın gösterdiği özveri ve bilgi, içinde yetiştiğimiz toprakların en kıymetli mahsulüdür” diyen Tat, “Albert Einstein'in de belirttiği gibi 'Başarının sırrı, hiçbir zaman hata yapmamaktan değil, aynı hatayı tekrar etmemekten geçer'. Sizlerin yıllar boyunca edindiği deneyim ve bilgi, gelecek nesillere ışık olacaktır. Sizlere minnettarız ve sizinle gurur duyuyoruz. Bu önemli gün vesilesiyle, tecrübeleriniz ve bilgilerinizle bize ilham verdiğiniz için teşekkür ederiz. Sizler, mesleğimizin temel taşları ve ilerlemesindeki en büyük destekçilerdensiniz. Umarım bundan sonraki yıllarda da katkılarınızı sürdürür ve yol göstericiliğinizle mesleğimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edersiniz. Bu özel günde, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı da anmadan geçmek istemiyorum” dedi.

untitle-copy.jpg

“ŞUBEMİZİN VİZYONUNU GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

        Odanın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Tat, “Şube Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, meslek etiğimiz gereği bilgi, doğruluk ve ahlaki yönden ödün vermeden, tüm üyelerin sorunlarının çözümünde eşit ve adil davranmaya, üye hakları her ortamda savunulacağı gibi, EMO bünyesindeki tüm meslek disiplinleri ile şubemizin vizyonunu geliştirmeye, Şubemizin siyaset üstü bir meslek kuruluşu olması yönünde emek sarf etmeye devam edeceğiz. Ancak; çağdaş, demokratik laik Cumhuriyetimizin kazanımları olan üniter devlet yapısına, Atatürk ilke ve inkılâplarına, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve bayrağımıza karşı yapılacak olumsuzluklara da en şiddetli tepkiyi de vereceğiz” ifadelerini kullandı.

untitled-1-copy-152.jpg

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VE MESLEKİ DAYANIŞMADA”

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş ise, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına girerken pek çok sorunla karşı karşıya kaldığımız malum. Hem ekonomik, hem siyasal olarak hem de meslek alanlarımız pek çok köklü sorunlardan muzdarip. Bu güzel gecede bunlardan bahsederek sizlerin keyfini kaçırmak istemem ancak, bu sorunların çözümünün ana omurgasının örgütlenme, örgütlü mücadele, mesleki dayanışma ve meslek odamızın güçlenmesinde olduğunu ifade etmeliyim. Bu bir gerçek. EMO Antalya Şubemiz de gerek meslektaş dayanışmasında göstermiş olduğu çaba, özen ve birikim, gerekse Odamızın merkezi komisyonları ve teknik birikimine sağladığı katkılardan dolayı bu gerçekliğin en çok farkına varan, kümülatif birikimimize en çok katkı koyan şubelerimizden birisi” diyerek Antalya Şubesi yönetimine ve üyelere teşekkür etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

baslisi-1.jpg

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim