Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“En içten dileklerimizle kutluyoruz”
24 Kasım 2022 Perşembe 23:00

“En içten dileklerimizle kutluyoruz”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Türk Eğitim Sen Antalya olarak olumsuz çalışma koşullarına, zor bir görev ifa etmelerine, yoksul

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Türk Eğitim Sen Antalya olarak olumsuz çalışma koşullarına, zor bir görev ifa etmelerine, yoksulluk sınırında yaşamalarına rağmen fedakarca görev yapan emekli ve çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Törene katılarak Atatürk’ü andıklarının altını çizen Öztürk, “‘Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağız’ diyenlere inat bizler, Atatürk sevdalısı Türk Eğitim Sen’li öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Atatürk’ü anıyoruz. Antalya Türk Eğitim Sen olarak her zaman olduğu, olacağı gibi Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda üyelerimiz adına saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşımızı okuduk ve çelengimizi sunduk” dedi.

0804f828-5208-494b-b60b-3df89484f51e.jpg

SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken Öztürk, “Türk Eğitim Sen Antalya olarak öncelikle olumsuz çalışma koşullarına, zor bir görev ifa etmelerine, yoksulluk sınırında yaşamalarına rağmen fedakârca görev yapan emekli ve çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Eğitimin baş unsuru öğretmenlerimiz ne yazık ki ülkemizde hak ettikleri konuma bir türlü ulaşamamıştır. Özellikle son dönemlerde ki olumsuz tutum ve davranışlar öğretmenleri itibarsızlaştırmakta, öğretmenler toplum içinde statü kaybı yaşamaktadır. Ekonomik sorunlar, liyakatsiz, ayrımcı ve adaletsiz uygulamalar öğretmenlerin mesleklerini şevkle yapmalarına engel olmaktadır. Hatta öyle ki, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorlu yaşam durumlarında psikolojik sağlamlıklarını korumak için büyük çaba harcamaktadırlar. Yapılan anket sonuçlarında şiddete maruz kalan, şiddet karşısında  korunmayan öğretmenlerimiz, tekrar meslek seçmek durumunda kalsalar, öğretmen olmayacaklarını net şekilde ifade etmektedir” dedi.

 

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NUN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da dikkat çeken Öztürk, “Tüm bu sorunların üzerine kariyer basamakları sınavı tuz birer olmuştur. Elbette Öğretmenlik Meslek Kanunu bir adımdır. Eksiklikler de olsa Cumhuriyet tarihinde ilk kez meslek kanunun çıkarılmış olmasını kıymetli görüyoruz. Ancak bu kanunda kariyer basamaklarında sınav şartının getirilmiş olmasını kabul etmiyoruz. Dün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz: Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan sınav şartı kaldırılmalı, uzman ve başöğretmen unvanları hizmet yılı esasına göre verilmelidir. Bundan sonra yapılması gereken ise hem sınav şartının iptali hem de kanunun içeriğinin öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda doldurulmasıdır. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak kanunun zenginleştirilmesi için mücadelemize devam edeceğiz ve Yüce Mahkeme’de yapacağımız konuşmada bu hususa özellikle dikkat çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Son olarak “Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinden giden Türk eğitimcileri olarak Büyük Önder’i rahmet ve minnetle anıyoruz” diyen Öztürk, “Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’da sadece sözler değil, öğretmenleri mutlu ve huzurlu kılacak uygulamalara imza atılmasını bekliyoruz. Öte yandan hain terör saldırılarında şehit olan tüm öğretmenlerimizi de özlemle anıyoruz. Onların emeklerini unutmuyor, hatıralarına layık olmaya çalışıyor vatan millet bayrak sevdalısı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” açıklamasında bulundu. HABER: MUSTAFA YETGİN

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim