Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz"
15 Ekim 2023 Pazar 19:23

"Eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz"

15 Ekim Dünya Beyaz Baston, Körler, Bağımsızlık ve Güvenlik Günü nedeniyle açıklama yapan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Av. Rahim Ezgi, eşit bireyler olarak yaşamak, engelli bireylerle ilgili düzenlemelerde söz ve karar sahibi olmak istedi

15 Ekim Dünya Beyaz Baston, Körler, Bağımsızlık ve Güvenlik Günü nedeniyle açıklama yapan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Av. Rahim Ezgi, eşit bireyler olarak yaşamak, engelli bireylerle ilgili düzenlemelerde söz ve karar sahibi olmak istediklerinin altını çizdi.

Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Av. Rahim Ezgi, beraberindeki üyelerle birlikte 15 Ekim Dünya Beyaz Baston, Körler, Bağımsızlık ve Güvenlik Günü nedeniyle Attalos Meydanı'nda açıklama yaptı. Görme engellilerin eğitimden istihdama, ulaşımdan erişilebilirliğe birçok konuda sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Ezgi, eşit bireyler olarak yaşamak ve engellilerle ilgili düzenlemelerde söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

0b39dc4a-6395-4527-af20-45f139cacbf3.jpg

"HAK ETMEDİĞİMİZ YAŞAM STANDARTLARINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLİYORUZ"
"Bizler Antalya’da ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde yaşayan tüm görme engelli bireyler olarak Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde eğitimden istihdama, ulaşımdan erişilebilirliğe birçok alanda hak etmediğimiz yaşam standartlarında yaşamaya mahkum edilmekteyiz" diyen Ezgi, "Bunun temel nedeni; kanun önünde eşitlik ilkesine uygun yasal düzenlemeler yapılmaması ve toplumsal bilinci oluşturamamaktır. Ayrıca 5378 Sayılı Engelliler Yasası, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Anayasanın eşitlik ilkesine uygun düzenlemeler yapılmamasıdır" ifadelerini kullandı.

"EŞİT BİREYLER OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Eşit bireyler olarak yaşamak, engelli bireylerle ilgili düzenlemelerde söz ve karar sahibi olmak istediklerinin altını çizen Ezgi, "Bizler toplumun büyük çoğunluğunun zannettiği gibi merhamet nesnesi değil hak öznesi bireyleriz. Bizler yasalarla verilen hakların yönetmelik, genelge ve benzeri düzenlemelerle elimizden alınmasını istemiyoruz. Bizler iş yerlerimizde mobbing istemiyoruz. Yeterli ve verimli çalışabilmek için gerekli her türlü teknolojik ve fiziksel erişilebilirliğin tüm yaşam alanlarında, kamu ve özel sektörde yerine getirilmesini istiyoruz. Tek arzumuz herkesle eşit bireyler olarak yaşamak. Hiçbir ayrıcalık istemiyoruz. Cumhuriyet Türkiye’sine yakışır konforda yaşam sürmek istiyoruz. Buradan tüm dünyaya barış ve adalet çağrımızı da haykırmak istiyoruz. Filistin’de yaşanan vahşeti ve bu vahşeti yaşatan İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Aynı yaşam alanlarını kavga etmeden bir arada paylaşabilmek en büyük arzumuzdur" şeklinde konuştu. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim