Bugün 21 Temmuz 2025 Pazartesi
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4350.253
    %0.03
  • Dolar
    40.391
    %-0.07
  • Euro
    46.9183
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Et ithalatına karşı çare üretmek zorundayız”
24 Ekim 2017 Salı 08:05

“Et ithalatına karşı çare üretmek zorundayız”

Et ithalatının 1980’li yılların sonlarında Turgut Özal döneminde başladığına ve günümüzde de devam ettiğine dikkat çeken ATB Meclis Üyesi Ata Sönmez, “Hayvancılık elimizden gidiyor. İthalat şart ama önlem de şart" dedi.

Et ithalatının 1980’li yılların sonlarında Turgut Özal döneminde başladığına ve günümüzde de devam ettiğine dikkat çeken ATB Meclis Üyesi Ata Sönmez, “Hayvancılık elimizden gidiyor. İthalat şart ama önlem de şart. Eksik olan malımız kadar ithal getirip, alttan çareleri üretmek zorundayız” dedi.

 

Canlı hayvan ve karkas et ithalatından sonra 7 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Sığır Eti İthalatında Sağlık ve Teknik Şartların Belirlenmesine İlişkin Tebliğ’ ile kemiksiz et olarak bilinen lop etin ithalatı da gündeme geldi. Et ihtiyacının ithalatla çözülmeye çalışıldığını vurgulayan Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi, Canlı Hayvan ve Et Ticareti Meslek Komitesi Üyesi Ata Sönmez, “Nereye kadar ithal edeceğiz?” diye sordu. Et politikasının yeniden gözden geçirilip kalıcı çözüm bulması gerektiğini ifade eden Sönmez, kısa, orta ve uzun dönem hayvancılık projeleri yapılmasını istedi.

sam_7592.jpg

“İTHALAT TÜRKİYE’DE HAYVANCILIĞIN NEYERE GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR”

Türkiye’nin et ithalatının eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde başladığını hatırlatan Sönmez, “Et sektöründe sorunlar belli. Yaklaşık 1 buçuk yıldır gündemden düşmüyor. Keşke gündemden düşse ama bu sektörde Türkiye’nin problemi bitmeyecek. Ticari hayatımda üçüncü defa ithalatı yaşıyorum. İlk ithal et 1988-1989 yıllarında Turgut Özal ile başlamıştı. Özal ile başlayan ithalat bugün Türkiye’de hayvancılığın nereye geldiğini çok iyi şekilde gösteriyor. Bize bir ders niteliğinde” dedi.

“KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROJELER YAPILMALI”

İthalata karşı olmalarına rağmen ithalatın mecburiyetten kaynaklandığına işaret eden Sönmez, “Biz ithal olmasın demiyoruz. İthalata karşıyız ama şuanda ithalat mecburi. Başka şansımız yok. İthalat şart ama önlem de şart. Eksik olan malımız kadar ithal getirip, alttan çareleri üretmek zorundayız. Başka türlü hayvancılık elimizden gidiyor. Günü kurtarıyoruz. Kısa, orta ve uzun dönem hayvancılık projelerimizi yapmazsak ileride tamamen ithal bağımlısı oluruz. Gidişat onu gösteriyor” ifadelerini kullandı. Sönmez, hayvancılıktaki sorunları çözmek için hayvan ürünlerinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini de kaydetti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 8826 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim