Bugün 27 Temmuz 2024 Cumartesi
  • Antalya33 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2529.106
    %0.09
  • Dolar
    32.8951
    %0.13
  • Euro
    35.7068
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Filistin'i unutmayalım"
21 Mayıs 2024 Salı 18:41

"Filistin'i unutmayalım"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında kültürel bir yıkımın da yaşandığına dikkat çeken Antalya Kültür Memur-Sen Başkanı Esat Esmeray, "Zulmün karanlık kuyusu Filistin'i unutmayalım" dedi.

İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmü bitmek bilmiyor. Bölgede her gün bir başka acının yaşandığı zulme karşı tepkiler de çığ gibi büyüyor. Filistin'e yönelik eşi benzeri görülmemiş bir kıyımın yaşandığını söyleyen Antalya Kültür Memur-Sen Başkanı Esat Esmeray, "Kendi atalarının maruz kaldığı zulmü unutan İsrail, Filistin halkını kuşatma altına alarak yok etmek ve yurtlarından sürmek istiyor" diyerek İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünün unutulmayacağını kaydetti.

"İNSANLIK İÇİN BÜYÜK UTANÇ"
İsrail'in Filistinlilere yönelik yaptığı katliamın tam bir akıl tutulması olduğunu söyleyen ve bölgede kültürel bir yıkımın da yaşandığına dikkat çeken Esmeray, "Mütekebbir bir nefretin ve hırsın, gözleri ve kalpleri esir aldığında acımasızlıkta sınır tanımadığını maalesef görüyoruz. İnsanlıktan, vicdandan ve merhametten nasibi olmayan İsrail'in yaptığı bu soykırıma tüm dünyanın sadece seyirci kalması da insanlık için büyük bir utanç. Masum insanların, kadınların, çocukların üzerine bombalar yağdırılıyor. Ülkeye yardım girmesine olanak tanımadıkları gibi hastaneleri, okulları ve mabetleri dahi yıkıyorlar. Eşi benzeri görülmemiş bir kıyım yaşanıyor. Kendi atalarının maruz kaldığı zulmü unutan İsrail, Filistin halkını kuşatma altına alarak yok etmek, yurtlarından sürmek istiyor. Müslüman Filistin halkı inançlarından aldıkları güçle metanet ve sabırla dimdik ayaktalar. İsrail ve yandaşları kendi kuyularını kazıyorlar. Zalimlerin zulmü karanlık bir kuyudur. Zulme kayıtsız kalınması ise en büyük vebaldir. Halbuki adalet ve hakkaniyet herkese lazım. Türk ve İslam coğrafyasına sesleniyorum; bugün kendilerine dokunmayan ateşin yarın nereyi yakacağını kimse bilemez. Mazlum Filistin'e en azından dualarımızla destek olalım" açıklamasında bulundu.

3-031.jpg

"ZULMEDENLERİN AKIBETİ HERKESİN MALUMU"
Her şeyi yerli yerince yapmak ve herkese hakkını vermek anlamına gelen adaletin zıddı olan zulmün, bir şeyi ona ait olmayan yere koymak ve haksızlık yapmak olduğunun altını çizen Esmeray, "Allah'ın emirlerini çiğnemek ve hükümlerini ihlal etmek de zulümdür. Tarih boyunca dünyamız zulüm yaparak haktan ve adaletten sapan nice zalimlere şahitlik yapmıştır. Ellerinde bulundurdukları güçle zayıf ve güçsüzlere zulmedenlerin akıbeti herkes tarafından malumdur. Nemrutlar, Firavunlar, Hamamlar, Ebu Cehiller yaptıkları zulmün karanlığında boğulmadılar mı? Ezilen, horlanan, zulme uğrayanlar bir gün mutlaka o zulüm gördükleri ve sürüldükleri topraklara varis kılınacaklardır" diye konuştu. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim