Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2475.889
    %0.38
  • Dolar
    32.2744
    %0.06
  • Euro
    35.0113
    %-0.47
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Finike’yi cazibe merkezi haline getireceğiz”
16 Ocak 2024 Salı 17:36

“Finike’yi cazibe merkezi haline getireceğiz”

5 yıllık görev süresi içinde önde gelen sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, tekrardan seçilmesi halinde turizmden pay almaya yönelik çalışmalarla ilçeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

2019 yerel seçimlerinde 63 yıl sonra Finike Belediyesi’ni CHP’ye kazandıran ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partisi tarafından yeniden aday gösterilen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, gazetemizi ziyaret etti. 5 yıllık dönem içinde yaptıkları çalışmaları anlatan ve yeniden seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Ali Yetgin’i bilgilendiren Geyikçi, ilk dönem görev süresinde altyapı ile ilgili sorunlara yoğunlaştıklarını belirterek gelecek dönemde ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi. Turizmden yeteri kadar pay alamadıklarına dikkat çeken Geyikçi, Finike’yi cazibe merkezi yapacaklarını söyledi. Üzerinde ilçenin simgelerinin bulunduğu saat hediye eden Geyikçi’ye teşekkür eden Yetgin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarı diledi.

sam-7187.jpg

“VATANDAŞ BELEDİYEMİZE SAHİP ÇIKIYOR”

Kendilerinden önceki dönemde vatandaşların belediyeye küstürüldüğüne işaret eden Geyikçi, belediye ile vatandaşın barıştığını, vatandaşların belediyeye sahip çıkmaya başladığını ve makam kapısının herkese açık olduğunu söyledi. Başkana ulaşılamaz olmayı ortadan kaldırdıklarını belirten Geyikçi, vatandaşların rahatlıkla işlemlerini halledebildiğini, küçük yer olduğu için illaki kendisini görmek isteyenlerin olduğunu ve makamda olduğu sürece herkesle görüştüğünü kaydetti.

 

“KANAYAN YARALARI ÇÖZMEYE ÇALIŞTIK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Geyikçi, “Finike’nin kanayan yaraları, sorunları vardı. Bunları çözmeye çalıştık. Altyapı ve yolları bitirdik. Ben zaten bu amaçla geldim. Gelirken de Finike’nin temel sorunu ne? Altyapı. Seçimi kaybedeceğimi bilsem de bunu yapacağım, her mahalleye de dokunacağım dedim ve bütün mahallelerimize dokunduk. Meydanlarımızı düzenledik. İmkanlar ölçüsünde bir şeyler yaptık ve yapmaya da çalışıyoruz” diye konuştu. Yaklaşık 80-90 yıldır süren 683 dönümlük 300 parsel sorununun çözüldüğünü belirten Geyikçi, burası ile ilgili borçları bitirdiklerini açıkladı.  

sam-7184.jpg

“PANDEMİYLE BİRLİKTE ÇOK YERLEŞEN OLDU”

Geyikçi, “Pandemi döneminde insanlar, havası ve denizi güzel diye ilçemize göç ettiler. Pandemi süresince yaşanan evlere kapanmayla birlikte büyük şehirlerdeki insanlar ilçemize gelmeye başladı. Bundan dolayı inşaat patlaması yaşandı ve çok sayıda ruhsat verdik” şeklinde konuştu.  

 

“TURİZMDEN PAY ALMAK İSTİYORUZ”

Finike’nin tarımdan pay alırken turizmden pay alamadığını söyleyen Geyikçi, turizmden de pay almak istediklerini vurguladı. Geyikçi, “Tarım ve turizmin bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz. Yürüyerek rahatlıkla sahile ulaşabiliyorsunuz. İnsanlar evinden çıkıp 1 kilometre yürüdüğünde sahile ulaşıyor” dedi. Yeni dönemde turizmden pay almaya yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Geyikçi, “İlçemizin merkeziyle deniz iç içe. Bunu değerlendirmeye çalışacağız. Esnafımıza da büyük katkı sağlayacak turizmi geliştireceğiz. İlçemizi cazibe merkezi haline getirmek için çaba göstereceğiz. Sahilimizi, Marina’yı tekrardan düzenleyeceğiz. Kent meydanımızı zaten yaptık. Kültür Merkezi yapacağız. Kültür merkezi ve yeni belediye hizmet binası ile ilgili projelerimiz hazır. Bunları hayata geçirmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

 “TABANDA İTTİFAK OLUR”

Yaklaşan yerel seçimle ilgili de görüşlerini dile getiren Geyikçi, ilçede 38 bin seçmen bulunduğunu bildirerek tabanda ittifak olacağına inandığını belirtti. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim