Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geyikçi: “Yeniden aday olacağım”
11 Kasım 2022 Cuma 15:19

Geyikçi: “Yeniden aday olacağım”

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 2024 yerel seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Gazetemizi ziyaret eden Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ali Yetgin ile uzun süre sohbet eden Başkan Geyikçi, ilçede yaşanan sorunlardan yabancı yerleşimine, tekrar başkanlığı aday olup olmayacağına kadar birçok konuda değerlendirmede yaptı.

img-8558.jpg

“DAĞINIK BİR İLÇEYİZ”

5 belde belediyesinin birleşmesiyle oluşan Finike Belediyesi’nin ticaret merkezi oluşturmakta sıkıntı yaşadığına işaret eden Geyikçi, “Her belediye kendi beldesinin ticaretini düşünerek merkez oluşturmaya çalışmış. Onun için biraz dağınık bir ilçeyiz. Finike’de merkez ticaret, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi’nde sıkışmış durumda” dedi.

 

“GEÇMİŞTE YOLLAR ÇOK DAR BIRAKILMIŞ”

İlçede geçmişte yolların çok dar tutulduğuna da dikkat çeken Geyikçi, “Geçmişte yollar geniş tutulmamış. Çok dar. Bazı yollardan bir araç zor geçiyor. İmar planlarını eskiden Bakanlık onaylıyordu. Büyükşehir yasasıyla beraber planları Büyükşehir onaylamaya başladı. Yollar da eskisi gibi dar bırakılmıyor” diye konuştu.

 

“ARAÇ PARKIMIZ ÇOK ESKİ”

Belediyenin araçlarının eski olduğunu belirten Geyikçi, “Finike Belediyesi maalesef kendini, makine parkını yenileyememiş. 30-40 yıl önceki araçlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. En yenisi Bakanlıktan hibe alınmış bir kamyonet. Çin malı bir greyderimiz var. 4 ayda parçasını zor getirtiyoruz” açıklamasında bulundu.

img-8565.jpg

“TOKİ’YE DEVREDİLEREK SATILAN ARSALARDAN PAY ALAMIYORUZ, BELEDİYE BİRİMLERİNE YER BULMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Belediyeye gelir getirecek en değerli arsaların TOKİ’ye devredildiğine işaret eden Geyikçi, “280 dönüm yer. 41 dönüm yer toplu satıldı. Belediyemize hiçbir pay yok. TOKİ sattığında bize hiçbir pay gelmiyor. Ancak Milli Emlak satarsa yüzde 40 pay alabiliyoruz. Kalan kısmındaki TOKİ arazisinin gelir olarak bize hiçbir katkısı yok. Keşke 2006’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla TOKİ’ye devredilen bu yer, o dönemin başkanı tarafından paylaşılarak belediyeye kazandırılsaydı. O zaman belediyenin bir geliri olurdu” şeklinde konuştu. Geyikçi, özellikle merkezde kalan ve taşınması gereken Fen işleri, park bahçeler gibi belediye birimlerine yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarının da altını çizdi.

 

“YATIRIMA DEĞİL, YERİNE KARŞIYIZ”

Finike’nin en güzel yerlerinden Gelidonya Feneri’ni, Kumluca’yı, Finike Ovası’nı, ilçenin doğusunu gören 90 dönümlük alana Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Osmanlı sporlarıyla ilgili proje yapıldığını da hatırlatan Geyikçi, “Burada bir proje geliştirdiler. Biz planlama yapmadık ama kentsel planlamayı yaparak geçirdiler. İtirazımızı yaptık. Yerinin uygun olmadığını, başka bir yerde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz sadece yerine karşı çıktık. Asla yatırıma karşı değiliz. Finike’ye yatırım gelsin isteriz. Nereden yatırım gelirse gelsin önemli değil ama yeri önemli” diye konuştu.

 

“YABANCI YERLEŞİM ARTTI”

Son dönemde ilçeye dışarıdan yerleşimin çok arttığını da belirten Geyikçi, göçün özellikle pandemiden sonra arttığına dikkat çekti. Pandemiyle birlikte insanların Finike gibi açık ve havadar yerleri tercih etmeye başladıklarını kaydeden Geyikçi, bunun ilçeye rağbeti artırdığının altını çizdi. Rusya-Ukrayna savaşından sonra da ilçeye yerleşen yabancı sayısının arttığına işaret eden Geyikçi, “Müşterilerinin yüzde 60’ının yabancı olduğunu söyleyen lokantalar var. Yabancılar artık ev alarak ilçemize yerleşiyor” dedi.

img-8571.jpg

“TEKRAR ADAY OLACAĞIM”

Önümüzdeki yerel seçimlerde tekrardan başkanlığa aday olacağını açıklayan Geyikçi, “Önümüzdeki günler ne gösterir bilemem ama tekrardan başkanlığa adayım. Aday adaylığım kesin” dedi. 2019 yılında da zorlu bir seçimi kazandığını hatırlatan Geyikçi, Millet İttifakı’nın adayı olarak her partiden, her görüşten insandan oy aldığının altını çizdi. Hiçbir seçimin garantisinin olmadığına işaret eden Geyikçi, halkın teveccühünün önemli olduğunu vurguladı.

 

YAPMAK İSTEDİKLERİNİ ANLATTI

Yapmak istedikleri çalışmaları da anlatan Geyikçi, şunları dile getirdi:

“Şimdi de dokunuyoruz ama yeni dönemde 5 belde merkezine de daha fazla dokunmak istiyoruz. İlçe merkezlerine dokunmaya Turunçova’dan başladık. Şimdi Sahilkent merkeze dokunuyoruz. Hasyurt’ta eski halin olduğu 19 bin metrekarelik yere park, meydan ve kapalı pazar yeri projesi yaptırdık. Ancak Milli Emlak’tan izin alamıyoruz. Tahsisini almak için uğraşıyoruz. Nasip olursa Hasyurt merkeze de dokunmuş olacağız. Yeşilyurt merkezinde bir projemiz var. Yakında başlayacağız. Finike’ye bir meydan projesi var. Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bu meydan ortaya çıktıktan sonra yanında Atatürk Parkı var. 25 yıldır belediyenin çalıştırdığı yat limanı var. Yatırım yapılması, ihaleye çıkılarak küçük bir marina olması gerekiyor. Hiç iyi görünmeyen taşocağı ile ilgili bir projemiz var. Bayrağın üstündeki yere bir projemiz var. İki derenin kenarında altyapı yapılıyor. İki deremiz daha temiz akacak ve turizme kazandırmak istiyoruz. Kenarında gezinti alanları yapacağız. Sahilin tahsisi 2021 yılı Aralık ayında bitti. Milli Emlak’tan tahsis talebimiz var. Hem Büyükşehir Belediyesi hem biz talep ettik. Kime verecekleri belirsiz.”

 

YETGİN: “MEMNUN OLDUK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ali Yetgin ise, Antalya’nın en güzel ilçelerinden Finike’nin doğal yapısının korunması gerektiğine dikkat çekerek Geyikçi’ye çalışmalarında başarılar diledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3637 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim