Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gururla kutluyoruz”
19 Mart 2023 Pazar 16:48

“Gururla kutluyoruz”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle Uncalı Şehitliği’nde düzenlenen törene katılan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle Uncalı Şehitliği’nde düzenlenen törene katılan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz. Devletimizin kurucusu büyük Atatürk başta olmak üzere Çanakkale Zaferi’nin kahraman komutanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, beraberinde Atilla Salar ve Fatih Taşkınöz ile birlikte Uncalı Mezarlığı Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü törenlerine katıldı. Çanakkale Zaferi’nin Türk yurdunda onulmaz tahribatlara yol açmaya çabalayan, milleti adeta kıskaca alan hilkat garibelerine gereken cevabın verildiği yüz akı, inancın, özverinin, cesaretin ve bağımsızlık ülküsünün adı olduğunu vurgulayan Öztürk, “Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale direnişini, uyanışını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanırken, bir kez daha iyi idrak etmek gerektiğine inanıyoruz” dedi. Şehitlere olan manevi borcun hiçbir zaman ödenemeyeceğini dile getiren Öztürk, başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi’nin kahraman komutanları ve aziz şehitlere rahmet diledi.

untitled-1-copy-102.jpg

“BAĞIMSIZLIK ÜLKÜSÜNÜN ADIDIR”

Büyük zaferi özetleyen Öztürk, “Çanakkale Zaferi öyle bir zaferdir ki Türk mevzilerini ateş toplarıyla bozguna uğratmaya çabalayanların, müthiş Türk taarruzu karşısındaki ağır yenilgisidir. General Churcill’in, Hamilton’ın, John de Robeck’in, Hunter Weston’un ve daha nicelerinin Ege Denizinde kopardığı tufanın gözü pek Türkler tarafından geri püskürtülmesidir. Tarihin en büyük siper savaşlarının yaşandığı topraklarda süngüyle namlunun ucuna yürüyen Türk askerinin yıkılmaz kararlılığıdır, istiklal savaşçılığıdır. Zekası ile parlayan, taktiksel yöntemleri ile düşmanı şaşırtan, eşsiz öngörüleriyle, isabetli değerlendirmeleriyle, derin tarih bilgisi ve savaş yeteneğiyle Çanakkale’de Bedr’in aslanlarına komutanlık yapan Mustafa Kemal’in I. ve II. Anafartalar Zaferi ile efdaliyete sahip Türk milletine umut olmasıdır. Türk yurdunda onulmaz tahribatlara yol açmaya çabalayan, milletimizi adeta kıskaca alan hilkat garibelerine gereken cevabın verildiği yüz akımızdır; inancın, özverinin, cesaretin, bağımsızlık ülküsünün adıdır” dedi.

untitledopy.jpg

“GURURLA KUTLUYORUZ”

9 Ocak 1916’da sömürgeci garbın Seddülbahir’den de çekilmesi ile sona eren Çanakkale Savaşlarının, İstiklal mücadelesinin başlamasına umut, nefes ve cesaret olduğunu vurgulayan Öztürk, “Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale direnişini, uyanışını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanırken, bir kez daha iyi idrak etmek gerektiğine inanıyoruz. Çanakkale Zaferi, milli mücadelenin önsözü olmuştur. Cumhuriyete giden yolun harcı olan Çanakkale’yi her Türk genci dimağında yaşamalı, o ruha iştirak etmeli, namusu bilip, sahip çıkmalıdır” açıklamasında bulundu.

 

“MANEVİ BORCUMUZU HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEYİZ”

Çanakkale zaferinin kahramanlarına manevi borcun hiçbir zaman ödenemeyeceğini söyleyen Öztürk, “Ezilen, zulmedilen, sömürülen milletlere örnek olan Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü ve Şehitler Haftasını kutluyor, kutlu topraklarımız için kan dökmeyi göze alan, istiklal yolunda cesareti enginlere sığmayan, en bedbaht anlarda asla ve kata süngüsünü düşürmeyen ve gözü kapalı şehadete yürüyen şehitlerimizin bizlere bıraktığı şanlı sancağımızı ebediyete taşıyacağız. Onlara olan manevi borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Devletimizin kurucusu büyük Atatürk başta olmak üzere Çanakkale Zaferi’nin kahraman komutanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu. HABER: MUSTAFA YETGİN

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim