Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hayal edilen Antalya” ortaya konacak
10 Ekim 2023 Salı 16:12

“Hayal edilen Antalya” ortaya konacak

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından Antalya Kent Sempozyumu düzenlenecek. “Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya” temasıyla gerçekleştirilecek sempozyumda, kentteki sorunlara dikkat çekilerek öneriler sunulacak.

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından Antalya Kent Sempozyumu düzenlenecek. “Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya” temasıyla gerçekleştirilecek sempozyumda, kentteki sorunlara dikkat çekilerek 31 Mart’ta yapılması beklenen seçimde yerel yönetimlere talip olacaklara yol gösterici nitelikte çözüm önerileri ortaya konacak.

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Antalya’daki meslek odalarından oluşan Antalya İl Koordinasyon Kurulu (İKK), kent sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerilerini ortaya koymaya devam ediyor. Bu kapsamda Antalya İKK tarafından 7-8 Aralık tarihlerinde “Antalya Kent Sempozyumu” düzenlenecek. “Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya” temasıyla gerçekleştirilecek sempozyumda, hayal edilen Antalya ortaya konarak sorunlara dikkat çekilecek ve çözüm önerileri sunulacak. Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, “TMMOB Antalya İKK olarak kültürümüzün değişmez bir parçası olarak birlikte çalışma ve üretme temelli anlayışımızı sürdürüyoruz. Odalarımız olarak güç birliği içerisinde kentimizin sorunlarına duyarlıyız ve çözüm odaklı yaklaşımlar üretme bilinciyle hareket ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda Antalya Kent Sempozyumumuzu TMMOB Antalya İKK olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

475a30ee-e351-4778-9005-972e94c8606e.jpg

BİLGİ VERDİ

Düzenlenecek olan sempozyumla ilgili bilgilendirme toplantısı, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi toplantı salonunda Sempozyum Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla yapıldı. Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşan TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Antalya Kent Sempozyumu Yürütme Kurulu ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, TMMOB’un 17 Haziran 2023 tarihli toplantısında, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde il ve ilçe koordinasyon kurulları aracılığıyla kent sorunları ve ilgili politikaların gündeme alınacağı kent sempozyumlarının gerçekleştirilmesi yönünde karar alındığını hatırlattı. Bu karara istinaden Antalya İKK olarak şehirde yerel sorunların tartışılarak öneriler sunulabilecek “Antalya Kent Sempozyumunun” yapılmasına karar verildiğini aktaran Atmaca, İKK’nın her bileşeninden tartışılması önerilen konular ve yürütme kurulu üyesi talep edilerek, Odaların önerileri doğrultusunda Sempozyum Yürütme Kurulu’nun oluşturulduğunu bildirdi.

sam-5174.jpg

“KAMUOYUNUN TAMAMINI İLGİLENDİREN VE HERKESİN KAYGISI NİTELİĞİNDEKİ KONULARA ODAKLANILDI”

Yürütme Kurulu’nun Eylül ayı içerisinde yaptığı periyodik toplantılarda sempozyum kapsamında tartışılması önerilen konuların gündeme aldığını belirten Atmaca, önerilen çok sayıda konu içerisinden Antalya kamuoyunun tamamını ilgilendiren ve yine tamamının kaygısı niteliğindeki konulara odaklanıldığının altını çizdi. Sempozyumun 3 oturum ve panellerden oluşacağını açıklayan Atmaca, birinci oturumda göçün etkileri ve yönetiminin, ikinci oturumda depreme dirençli kentleşmenin ve üçüncü oturumda Ulaşım ve trafik yönetiminin ele alınacağını bildirdi. İklim değişikliği ve çevre panellerinin de yapılacağını kaydetti.

sam-5175.jpg

“SORUNLAR ORTAYA KONACAK VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULACAK”

Söz konusu oturum ve paneller için konusunda uzman bilim insanları ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Atmaca, “Sempozyumumuzda çağrılı konuşmacılar ile bilimsel zeminde sorunlar ortaya konulacak ve çözüm önerileri sunulacak” dedi. Atmaca, 7-8 Aralık tarihlerindeki sempozyumun MMO Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda yapılacağını aktardı.

 

YEREL YÖNETİMLERE YOL GÖSTERECEK

Sempozyumda konuşulanların özetinin ve sonuç raporunun yazılı hale getirilerek bildiri şeklinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Atmaca, bu çıktıların kent hafızasına işleneceğine işaret etti. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde yerel yönetimlere talip olanlardan, ortaya koyacakları sorun ve çözüm önerilerinden yararlanmasını istediklerini kaydeden Atmaca, “Yerel yönetimlerde olanların veya bu işlere niyetli olanların ellerinde kentin temel sorunlarını özetleyen ve çözüm önerileri sunan bir veri olacak. Önerilerimizi dikkate olarak icraatlarını bu yönde yapmaları arzumuzdur. TMMOB İKK olarak yıllardır odalarımızla biz bunu yapıyoruz zaten. Şimdi güç birliği içerisinde olacak. Biz doğru bildiğimizi tekraren ve doğru yapılıncaya kadar söylemeye alışmış teknik insanlarız” diye konuştu.   

sam-5182.jpg

YÜRÜTME KURULU’NDA YER ALANLAR

Yürütme Kurulu Başkanlığını MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca’nın yürüteceği sempozyumun sekretaryasını EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Betül Ünal yapacak. Antalya İKK tarafından düzenlenecek ve aralarından meslek odası başkanlarının da bulunduğu Antalya Kent Sempozyumu Yürütme Kurulu’nda şu isimler yer alıyor:

Maden Mühendisleri Odası’ndan Ali Balcı, Gıda Mühendisleri Odası’ndan Ali Manavoğlu, Şehir Plancıları Odası’ndan Bahar Kirşan Kaya, Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Bayram Ali Çeltik, Peyzaj Mimarları Odası’ndan Bensu Cüce, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Betül Ünal, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan Cihangir Güç, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Derya Ünver, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Durali Çakır, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Dursun Büyüktaş, Fizik Mühendisleri Odası’ndan Gonca Dülger Bedeloğlu, Makina Mühendisleri Odası’ndan Prof. Dr. İbrahim Atmaca ve Mehmet Topçu, İç Mimarlar Odası’ndan Mustafa Kemal Dolunay, Kimya Mühendisleri Odası’ndan Mehmet Sacit Tayfun, İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Sadullah Kabakuşak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim