Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İktidar algı oluşturmaya çalışıyor”
07 Ekim 2022 Cuma 16:08

“İktidar algı oluşturmaya çalışıyor”

2023 seçimleri yaklaştıkça AK Parti iktidarının başörtüsü konusunda “Millet İttifakı kazanırsa başörtüsünü yasaklayacak” şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Gelecek Partisi İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Gürsel Kaya,

2023 seçimleri yaklaştıkça AK Parti iktidarının başörtüsü konusunda “Millet İttifakı kazanırsa başörtüsünü yasaklayacak” şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Gelecek Partisi İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Gürsel Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünün yasal güvence altına alınması çıkışını desteklediklerinin altını çizdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Gelecek Partisi İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Gürsel Kaya, başörtüsü, türban meselesinin ülkede yıllarca siyaset malzemesi yapıldığına dikkat çekti. “Hem muhalefet hem de iktidarlar tarafından siyaset malzemesi olarak kullanıldı” diyen Kaya, “Bundan siyasi çıkar elde edildi. Bizim Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun da içinde olduğu hükümetler zamanında başörtüsü serbest hâle getirildi ama böyle bir yasa yok” ifadelerini kullandı.

sam-4341.jpg

“İKTİDAR ALGI OLUŞTURARAK SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANIYOR”

2023 seçimlerinin yaklaştığına dikkat çekerek başörtüsü konusunda iktidarın halk üzerinde “Millet İttifakı kazanırsa başörtüsünü yasaklayacak” şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını ileri süren Kaya, “Vatandaşlarla konuştuğumuzda enteresan şekilde özellikle erkekler ‘Siz iktidara gelirseniz başörtüsü yasaklanacakmış, başörtüsüyle çalışılamayacakmış falan’ diyor. Böyle bir algı var ve iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

 

“İNSANLAR İSTEDİKLERİ GİBİ GİYİNEBİLMELİ”

Başörtüsü konusundaki bakış açılarına dikkat çeken Kaya, “Ülkemizde herkes kanunlar çerçevesinde, demokratik ortamlarda özgürce düşüncesini nasıl ifade ediyorsa giyimlerinde de toplumun huzurunu kaçırmadan, toplumsal gelenekleri zedelemeden, örf ve adetleri bir kenara atmadan istedikleri gibi giyinmeli. Hem kamusal hem de özel alanda. Bu konuda mağdur olmuş milyonlarca insan var. Okullarda okuyamamış, işinde çalışamamış, istifa etmek zorunda kalmış...” ifadelerini kullandı.

 

“YASALAŞMASINI İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğulu’nun iktidarın oluşturmaya çalıştığı algıya karşılık ‘Siz bu şekilde algı oluşturuyorsunuz, samimiyseniz gelin bunu yasalaştıralım’ dediğine işaret eden Kaya, “Bizde Gelecek Partisi olarak CHP Genel Başkanı’nın bu çağrısını ilk tebrik eden partiyiz. Bunun yasalaşmasını da istiyoruz” diyerek başörtüsünün yasal güvence altına alınmasını desteklediklerine işaret etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim