- IMKB
% - Altın
6874.57
%-0.48 - Dolar
48.2475
%0.02 - Euro
56.097
%0.27
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 21:43 - GEMİ FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN REYHAN VERİM’İN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
- 19:38 - GİRNE’DEKİ FERİBOT FACİASINDA ÖLEN 2 KİŞİNİN CENAZESİ MERSİN’E GETİRİLDİ
- 18:52 - KORKULUK DEMİRLERİ BOŞLUĞUNDAN DÜŞEN ELİYA ÖLDÜ
- 18:35 - BAŞKAN UYSAL: "CUMHURİYET, AÇLIKTAN VE SÖMÜRÜDEN KURTULUŞ DEVRİMİDİR"
- 18:26 - 2 GÜNDE 38 YANGIN
- 18:20 - BAŞKAN KOTAN BAŞARILI GENÇLERİ AĞIRLADI
- 18:15 - EŞİNİN KULLLANDIĞI OTOMOBİLİN ALTINDA KALAN KADIN ÖLDÜ
- 18:07 - GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI
- 17:53 - MERSİN’DE VATANDAŞ İSTEDİ, İKİNCİ PAZAR YERİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI
- 17:47 - KONYAALTI’NDA EMEKLİLERİN HAYATINA DOKUNAN PROJE: EMEKLİ KART
- 17:43 - ESKİ EŞİNİ VURARAK ÖLDÜRDÜ, AYNI SİLAHLA HAYATINA SON VERDİ
- 17:23 - FERİBOT FACİASINDAN SAĞ KURTULAN ADANALI GENÇLERİN ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ: "ANNE ÖLÜYORUZ, HAKKINI HELAL ET"
- 17:20 - DENİZE DÜŞÜRÜLEN TELEFON VE GÖZLÜKLERİ ÇIKARIP SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR
- 17:08 - SİLİFKE’DE MAKİLİK ALANDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
- 17:03 - GÖÇÜKTE MAHSUR KALAN İŞÇİ İÇİN ZAMANLA YARIŞ
AHMET GEDİKAĞAOĞLU / KONUK YAZAR


İNFAZ VE DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI
Adalet Bakanlığı'nın en zayıf yanlarından birinin İnfaz Yasası ve Denetimli Serbestlik Yasası olduğu kanaatindeyim. Bugünlerde bu konuda Bakanlığın çalışmalar yaptığı basında sıkça gündeme gelmektedir.
Maalesef bu iki yasa konusunda ülkemiz başarısız olmuştur. Mesela sahillerde infaz pazarlığı olduğunu biliyoruz. Bu iki yasanın düzenlenmesinde radikal görüş ve uygulama ile yasa değişiklikleri yapılmalıdır. Ceza evleri yüksek korumalı ve masrafı çok olan yerlerdir. İçerde tutuklu ve hükümlü olduktan sonra bu insanlar içerde ne yapıyorlar, devletin yapmış olduğu masraflar nasıl karşılanıyor? Bakanlığın bu işleri açık bir şekilde kamuoyu ile mesela, son beş veya on yıla ait rakamları açıklamalıdır.
İnfaz hükümleri arasına mutlaka tutuklu ve hükümlülerin kamu hizmetlerinde çalıştırma zorunluluğu getirilmelidir. Mesela Antalyadaki birçok resmi kurumların dış cepheleri çok kötü bir durumda, bu birimleri açıkça yazmak istemiyorum, Belediyelerin yaptığı hizmetler de yetersiz. Bu insanlar belediyelerin park ve diğer şehir hizmetlerinde mutlaka değerlendirilmelidir. Suçun caydırıcılığı için bu cezaların çektirilmesi sağlanmalıdır. Suçluların farklı kıyafetler ve elektronik kelepçe ile kamu hizmetlerinde çalıştırılması sağlanmalıdır. Bu çalışmalar esnasında meydana gelecek kaçma teşebbüslerine karşı ağır düzenlemeler getirilmelidir. Ceza evlerinde 18-65 yaş aralığında herkese eşit muamele yapılması sağlanmalıdır.
Uyuşturucudan tutuklu ve hükümlülerin mesela Zonguldak’taki maden ocaklarında çalıştırılmaları mutlaka sağlanmalıdır. Doğruysa içeride 140.000 kişinin olduğu konuşuluyor. Bu kadar kişiyi içerde devletin beslemesi doğrumu? Bunların meydana getirdiği masrafları düşünmemiz gerekmez mi?
Denetimli Serbestlik Yasasının uygulama sonuçları acaba insanlarımız için faydalı olmakta mı? Zannetmiyorum, mesela orman yangını çıkaranların aldıkları komik cezaları biliyorum. Mahkemeler hep Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldüğünden ve cezalarda 5 yılın altında verildiğinden ya erteleniyor (5 yıl) ya da verilen ceza yine komik olan para cezasına dönüştürülüyor. Bu durumda hiç kimse ceza evine girmiyor. Bunu basından takip ediyoruz ve insanımız da haklı olarak isyan ediyor (hırsızlık, trafik cezaları, dolandırıcılık vb).
EYT’de olduğu gibi yanlışlığa düşülmeden bu iki Yasanın siyasi mülahazalar hesap edilmeden çıkarılması gerekliliği açıktır.
Bu iki yasanın radikal değişime tabi tutulması şarttır. Devletin yapacağı tasarruflarla acaba cari açıklarımız nasıl olur bir düşünebiliyor musunuz? Ayrıca kamu binaları ve şehrimizin çehresi nasıl bir hale gelir, elbette daha güzel olur…
30 AĞUSTOS 1922 VE SONUÇLARIPROF DR RAMAZAN DEMİR
YENİ PARTİ ANTALYA İLÇE BAŞKANLIKLARI AÇILIŞIAHMET DİKİCİ
MAKAMIN ETRAFINDAKİLER VE BAKAN KÖRLERSÜLEYMAN EKİN
ÖLÜM YOLCULARIAHMET İLBARS
“SEN HAYAT DENEN SAHNEDEN BAHSET”YUNUS YAŞAR
KADIN KONUŞUNCASİBEL ARSLAN
YILDIZLARA BAKARKEN DÜŞENLER 4: ZİYA GÖKALPEŞREF URAL
TÜKETİCİNİN HAKKI GRAM GRAM EKSİLTİLEMEZ!AV İBRAHİM GÜLLÜ
TURİZMİN KANSERİ: KALİTESİZLİK VE FAHİŞ FİYATLARTUGAY TOYDEMİR
GELECEK PARTİSİ’NİN ARDINDANTARIK ÇELENK
BU MAĞLUBİYETİ BÜLENT HOCA'YA YAZMAK KOLAYCILIK OLURKAHRAMAN KÖKTÜRK
TARİHTEN GELECEĞE UZANAN VİZYONIŞIK YARGIN
HEGEL’DEN NİETZCHE’YE İNSAN TOPLUM KURTULUŞ SORUNU-2MUHARREM YELLİCE
ORTAK AKIL…MEHMET YENİKAYNAK
DURUM MUHAKEMESİ YAPMAKALİ İHSAN DİLMEN
MUTLU OLMAYI BAŞARMAK BİR YETENEK MİDİR?MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
AKDENİZ'İN UZUN ADASI KEKOVA'DAKİ LAHİTLERİN SIRRIBİHTER GÖRDÜ
KENDİ YAZIP KENDİ SİLEN SUGAZANFER ERYÜKSEL
İKİ BİLİNMEYEN HATIRA VE BEKİR SITKI ERDOĞAN'IN KARAMAN VEFASIYUSUF YILDIRIM
ATATÜRK'ÜN İZİNDE OTELLER-3NİZAMETTİN ŞEN
MARTILAR KADAR ÖZGÜR OLABİLECEĞİMİZ BİR DÜNYA OLMALI, OLMALI MUTLAKABAHAR UYSAL HAMALOĞLU
ÇOCUK KORUMA KANUNU’NDA NELER DEĞIŞTI? CEZA MI, KORUMA MI?AV CÜNEYT KARASU
BAĞLAROYA ÖZGÜR
VATANSEVERLİK DUYGULARINI SİLMEKNURİ SEZEN
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

















