

İZZET ÜNLÜ’DEN DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ MESAJI
"Politikadan Uygulamaya: Denizcilikte Mükemmelliği Güçlendirmek"
Küresel ölçekte ilk defa iki yıl boyunca (2026-2027) kesintisiz olarak sürdürülecek bu stratejik tema; kağıt üzerinde alınan kararların, uluslararası sözleşmelerin ve çevre hedeflerinin denizlerde gerçek birer başarıya dönüşmesinin hayati önemini gözler önüne seriyor.
Dünya Denizcilik Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, uluslararası ticaretin en az yüzde 80'inin deniz yoluyla gerçekleştiğini hatırlatarak deniz taşımacılığının dünya ekonomisini ayakta tutan en temel unsur olduğunu vurguladı.
Başkan İzzet Ünlü, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Doğası gereği zorlu deniz şartlarında, yeri geldiğinde büyük tehlikelerle mücadele ederek mesleklerini sürdüren denizcilerimiz, her türlü övgü ve takdiri sonuna kadar hak ediyor. Sevdiklerinden uzakta, aylar süren seferlerde ekmeğini mavi sulardan çıkaran deniz emekçileri, küresel tedarik zincirinin kırılmaması için her koşulda üretmeye ve taşımaya devam ediyor.
Emeğinize minnettarız!
Bayrağımızı gururla dünya denizlerinde dalgalandıran, gayret ve özveriyle mavi sulardaki sınırları aşan, denize aşkla bağlanmış tüm denizcilerimizin ve denizcilik sektörümüzün Dünya Denizcilik Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.
Sektörümüzün geleceğini şekillendiren kararlardan uygulamaya uzanan bu yolda, 'Denizcilikte Mükemmelliğe' ulaşma hedefiyle emek veren tüm paydaşlara teşekkür eder; tüm deniz emekçilerine güvenli rotalar dilerim.
Allah selamet versin!
Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun!"
Küresel Hedefler ve Görsel Farkındalık
IMO'nun teknik yardım, eğitim ve kurumsal kapasite geliştirme yoluyla politikaları uygulamaya koyma kararlılığını vurgulayan bu yeni dönem teması, BM'nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi kapsamındaki Sanayi ve İnovasyon (SKH 9), İklim Eylemi (SKH 13), Su Altındaki Yaşam (SKH 14) ve Ortaklıklar (SKH 17) hedeflerini doğrudan destekliyor.
Temaya küresel çapta dikkat çekmek amacıyla, bu akşam Londra'daki IMO Genel Merkezi başta olmak üzere dünya genelindeki simge yapılar mavi ışıkla aydınlatılacak.
Bu küresel kutlamaların ve pratik uygulama panellerinin zirve noktası olacak Dünya Denizcilik Günü Eş Zamanlı Etkinliği (Parallel Event) ise 26-27 Ekim 2026 tarihlerinde Güney Kore'nin Busan şehrinde gerçekleştirilecek.

Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






































