Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.00
  • Dolar
    32.1989
    %0.00
  • Euro
    34.8984
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Kadın İstihdamında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi
07 Mayıs 2024 Salı 15:42

"Kadın İstihdamında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Markalaşma Komitesi ve JCI Antalya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, "Kadın İstihdamında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu analiz raporu çalıştayı düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Markalaşma Komitesi ve JCI Antalya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, "Kadın İstihdamında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu analiz raporu çalıştayı düzenledi. Çalıştay, işveren-iş arayan beklentileri, sorunları ve çözüm önerilerini ele alarak önemli bir platform sundu.

bagev-001.jpg

Program, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu ve icra komitesi üyeleri, 2024 Dönem As Başkanı Ayşenur Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, JCI 2023 Dönem Başkanı Ayşe UÇ, Akademisyen Devrim Kardelen Doruköz, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Markalaşma Komitesi Temsilcisi Yeliz Çantay, komite üyeleri ve iş arayan grupların katılımıyla gerçekleşti.

bagev1.jpg

Çalıştayda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Şube Müdürü Neva Akçayır, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Genel Sekreteri Gülşen Aras, CV BANK kurucusu Esengül Demir Karakurt, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Direktörü Tolga Cenk Türk, Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi üyesi Av. Neslihan Yalçın'ın sunumları yer aldı.

bagev2.jpg

Gülşen Aras'ın sunumuyla öne çıkan çalıştayda işveren ve iş arayan katılımcılar arasındaki deneyimler ve beklentiler ele alındı. İşverenlerin istihdamda karşılaştıkları zorluklar ve iş arayanların beklentileri, katılımcıların birebir görüşmeleri ve anketler aracılığıyla detaylı şekilde değerlendirildi.

Çalıştayın odak noktası, kadın istihdamını artırmak ve iş dünyasında cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak oldu. Toplantıda ortaya çıkan sonuçlar, ilgili kurum ve kuruluşlara yol gösterecek bir rapor şeklinde hazırlanacak. Bu önemli etkinlik, iş dünyasında kadınların karşılaştığı engellerin aşılması ve daha kapsayıcı bir istihdam ortamının oluşturulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABER: İSA KAVLAK

 

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim