Bugün 11 Ocak 2026 Pazar
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6121.517
    %0.00
  • Dolar
    43.0386
    %0.00
  • Euro
    50.336
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahramanmaraş’ta Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı
10 Şubat 2019 Pazar 17:23

Kahramanmaraş’ta Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde sağanak yağış nedeniyle yüzlerce dönüm ekili tarım arazisi sular altında kaldı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde sağanak yağış nedeniyle yüzlerce dönüm ekili tarım arazisi sular altında kaldı.

Yurt genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Türkoğlu ilçesindeki Gavur Gölü taştı.

İlçeye bağlı Beyoğlu, Şekeroba, Çobantepe ve Minehüyük mahallelerinde yaşanan su baskınlarının DSİ tarafından açılacak kanallara tahliye edilmesi durumunda mahsullerinin yüzde 50'sinin kurtulabileceğini ifade eden çiftçiler, sel sularının bazı mahallelerin içine kadar girdiğini söylediler.

Ekili arazisinin başında sel sularını tahliye etmek için çalışan çiftçi Mehmet Bayır, "Bizim buralarda yağmur yağdığı zaman sular yükseliyor. Yetkililere müracaat ettik ama sonuç alamadık. Kendi gücümüzle arazilerimizi korumaya çalışıyoruz. Yaklaşık 10 bin dönüm arazi sular altında kaldı. Çiftçi perişan. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim