




Karla Kapanan Yolda Hastayı 2 Kilometre Sedyede Taşıdılar
Kahramanmaraş'ta kar yağışı nedeniyle yolları kapanan Afşin ve Göksun ilçelerine bağlı 2 mahalledeki hastalar, 112 Acil Servis ekiplerinin özverili çabaları sayesinde hastaneye ulaştırıldı.
Afşin'deki hasta, 112 Acil Servis ekipleri tarafından 2 kilometre boyunca karla kaplı yolda sedyede taşınırken, Göksun ilçesindeki hastanın imdadına ise paletli ambulans yetişti.
Yoğun kar yağışı, kuzey ilçeler olarak adlandırılan Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü'nde ulaşımda aksamalara neden oldu. Yüksek kesimlerde bulunan mahallelerin bir kısmının yolları ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan yolları açmak için seferber olurken, 112 Acil Servis ekipleri de sağlık hizmetlerinin aksamaması için büyük çaba harcadı.
Afşin ilçesine bağlı Çukurpınar Mahallesi'nde bir hastayı, Afşin Devlet Hastanesi'ne sevk etmek için yola çıkan 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi, yoğun kar nedeniyle kapanan yolda hastanın yaşadığı eve ulaşamadı. 112 ekibi, soğuğa ve yoğun kara aldırmadan hastayı yaklaşık 2 kilometre sedyede taşıyarak ambulansa alıp ilk müdahalesini yaptıktan sonra Afşin Devlet Hastanesine başarıyla naklini gerçekleştirdi.
Göksun ilçesine bağlı Ericek Mahallesi'nde de yaşlı bir hastayı nakletmek için paletli ambulans devreye girdi. Afşin 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri ekibi, Ericek Mahallesi'nde hastanın evinin bulunduğu bölgede yolların yoğun kar yağışı sebebiyle kapalı olması nedeniyle paletli ambulans ile olay yerine intikal edip hastaya ilk müdahaleyi evinde yaparak en yakın sağlık kuruluşuna naklini sağladı.
Her iki hasta ve yakınları, 112 Acil Servis ekiplerine teşekkür etti.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Göynük Mutfak Sanatları MYO da Bitkilerin Gıda Hikayesi Anlatıldı
- Türkiye’de artan dağ kazaları endişelendiriyor: Dağlarda kazaların nedeni bilinçsizlik ve hazırlıksızlık
- Tekerlekli Sandalye Tenisi BNP Paribas Dünya Takım Kupası’nın basın toplantısı yapıldı
- Antalya’da Küçük Sanayi Siteleri Masaya Yatırıldı
- Manavgat Belediyesi güreşçileri Fethiye’den madalyalarla döndü
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim