Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Kasırgalarla büyüyenleri esintiyle yıkamazsınız"
23 Ocak 2024 Salı 14:53

"Kasırgalarla büyüyenleri esintiyle yıkamazsınız"

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Sadullah Kabakuşak'tan, Cumartesi günü istifasını açıklayan eski başkan Mesut Emrah Yıldırımlar'a sert yanıt geldi.

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Sadullah Kabakuşak'tan, Cumartesi günü istifasını açıklayan eski başkan Mesut Emrah Yıldırımlar'a sert yanıt geldi. İstifa edenlerin sayısının 858 değil 13 olduğunu açıklayan Kabakuşak, "Partimiz büyük emeklerle, mücadeleler verilerek kuruldu. Kasırgılarla, fırtınalarla büyüyen fidanlar ne olduğu belirsiz hafif esintilerle asla yıkılmazlar. Bizler kasırgalarla, fırtınalarla büyüdük" dedi.

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Sadullah Kabakuşak ve Kepez Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İrfan Yılmaz, ilçe binasında gazetecilerle biraraya geldi. Yılmaz, seçilmesi halinde ilçede yapmak istediklerini anlatırken, Kabakuşak ise Cumartesi günü 858 kişi ile birlikte istifa ettiklerini açıklayan eski ilçe başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar'a sert yanıt verdi. Cumartesi günü istifa edenlerin sayısının iddia edildiği gibi 858 değil sadece 13 kişi olduğunu gösterdiği evrakla anlatan Kabakuşak, istifacıların açıklama yaptıktan sonra CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan'a yaptıkları destek ziyaretine işaret ederek gerçek niyetlerinin ortaya çıktığına dikkat çekti. Kanıtlanmayan istifa söylemlerine itibar edilmemesini de isteyen Kabakuşak, göreve geldiği 5 Ocak'tan bu yana 52 üye kaydı yaptıklarını bildirdi.  

harita.jpg

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR"
Türkiye'nin 47 ilinden büyük olan Kepez'in geniş bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkat çeken Kabakuşak, "Kozmopolit bir bölge. Böyle bir coğrafyada İYİ Parti'nin bayrağını taşımak, Genel Başkanımız ve büyüklerimizi temsil etmek benim için büyük bir onur. Bu onura beni layık gördükleri için başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere parti büyüklerimize, İl Başkanımız Vahdet Afşin Karacan'a teşekkür ediyorum" dedi.

"PROJELERİMİZLE GELİYORUZ, SPEKÜLASYONLARLA VAKİT KAYBETMEYECEĞİZ"
Kepez'de başarı için Genel Başkan Akşener'e söz verdiklerini hatırlatarak ilçe için önemli projeleri olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kabakuşak, "Projelerimizle geliyoruz. Çeşitli spekülasyonlarla vakit kaybetmek istemiyoruz. Biz bir siyasi hareketiz. Projelerimizle, yapacaklarımızla varız ve reel projelerle hizmete talibiz. Artık meseleleri teknik insanların ele alması gerektiğini düşünüyoruz. Kepez'in birçok problemi var. Yaklaşık 6 aydır sahalarda olmamızdan dolayı bu sorunları birebir tespit ettik. Problemleri de çözümlerini de biliyoruz. Bu konuda bilgimiz ve tecrübemiz var. 31 Mart'ta Kepez Belediye Başkanlığını kazanacağımıza dair inancımız tam. Bunun için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

sadullah-kabakusak-1.jpg

"İSTİFA EDENLERİN SAYISI 858 DEĞİL SADECE 13 KİŞİ"
Cumartesi günkü istifalar hatırlatılan Kabakuşak, toplumu yanlış yönlendirenlere veya olmayan iddialar ortaya atanlara çok fazla cevap vermek istemediklerini belirterek, Cumartesi günü 858 istifa iddiasıyla ortaya çıkan eski ilçe başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar'a kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına cevap vereceğini söyledi. Cumartesi günü istifa edenlerin sayısının sadece 13 kişi olduğunu elindeki evrakla anlatan Kabakuşak, "Gördüğünüz gibi 858 denilen sayı sadece 13'tür. Basın mensuplarına bir istifa listesi verilmiş ama maalesef yanlış yönlendirildiler. İstifa ettiği söylenen 858 kişiyi orada görmeden, Yargıtay onaylı istifalar ellerine gelmeden 'İYİ Parti Kepez çöktü, 858 istifa var' gibi uçuk söylemlerden ziyade kamuoyunu delilli, ispatlı bilgilendirmelerini beklerim" açıklamasında bulundu. Yıldırımlar tarafından basına verilen istifa listesinde adı yazanların bazılarının kendisini arayarak istifalarının söz konusu olmadığını bildirdiklerini açıklayan Kabakuşak, izinsiz olarak isimleri yazılanlardan dava açmayı bile düşünenlerin olduğunu kaydetti.  

"DEĞİŞİMİN NE KADAR İSABETLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"
Cumartesi günü istifa eden Yıldırımlar'ın yanındaki bazı kişilerle istifalarını açıkladıktan hemen sonra CHP'li adaylara ziyaret gerçekleştirdiğine de işaret eden Kabakuşak, "Eski ilçe başkanı ve yanındakilerin bir takım hareketleri basına da yansıdı. Bu, Kepez ilçe başkanlığındaki değişimin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu. 

cem-kotan.jpg

"İYİ PARTİ AKSİNE GÜÇLENİYOR"
İYİ Parti'nin söylenenin aksine güçlendiğini ve yükselişte olduğunu ifade eden Kabakuşak, "Göreve geldiğim 5 Ocak'tan bu yana 52 vatandaşımızı partimize üye yaptık. Talepler devam ediyor. Onları da üye yapacağız. Partimize halkımızın ciddi bir teveccühü var. Biz göreve geldikten sonra daha önceden küsmüş ama değişiklikle birlikte tekrardan partimize geri gelen birçok vatandaşımız var" dedi.

"NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN HAFİF ESİNTİLERLE YIKILMAYIZ"
İYİ Parti'nin verilen büyük mücadeleler sonucunda kurulduğunu vurgulayan Kabakuşak, "Genel başkanımız, kurucularımız, gönüllü vatandaşlarımızla birlikte topyekun bir hareketle kurulduk. Partimiz, bugün geldiğimiz noktada iki siyasi kutup arasına sıkıştırılmış vatandaşımıza bir nefes oldu. Üçüncü bir yol oldu. Bizim hedefimiz sadece önümüzdeki yerel seçim değil, 2028 genel seçimlerinde iktidar olmak. Partimiz, büyük emeklerle, mücadeleler verilerek kuruldu. Kasırgılarla, fırtınalarla büyüyen fidanlar ne olduğu belirsiz hafif esintilerle asla yıkılmazlar. Bizler kasırgalarla, fırtınalarla büyüdük. Bizim partimiz kasırgalarla, fırtınalarla büyümüş bir fidan. Biz işimize bakıyoruz" açıklamasında bulundu.      

toplu-002.jpg

"SORUNLARIN TESPİTİNİ YERİNDE YAPTIK"
Kabakuşak'a görevinde başarı dileyen İYİ Parti Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz ise, genç birisi olarak göreve getirilmesinin çok değerli olduğunu söyledi. Omuz omuza vererek seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirten Yılmaz, seçim çalışmalarına yeni değil yaklaşık 6 önce başladıklarına işaret etti. Bu süre zarfında ilçedeki 68 mahallenin hepsine gittiklerine dikkat çeken Yılmaz, şunları dile getirdi:
"Binlerce vatandaşımızla görüşerek sorunları, sıkıntıları, eksiklikleri, beklentileri bizzat dinledim. Bunları masa başında değil, sahada öğrenmeye gayret gösterdim. Kepez'in uzun yıllardır ihmal edilmiş, unutulmuş bazı mahallelerini gördüğümde çok üzüldüm. Çünkü, masa başında yapılan projeler, planlar, oy oranlarına göre yapılan çalışmalar maalesef halkımızın bir bölümünü ihmal etmelerine sebep olmuş."    

"KEPEZ İÇİN HAYALLERİMİZ VAR"
Adaylığının kendisi için kutlu bir görev olduğunu dile getirerek İYİ Parti'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini kaydeden Yılmaz, "Kepez Belediyesi'ni kazandıktan sonra halkımızın bugüne kadar mahrum kaldığı, eksik kalan hizmetleri projelerimizle, teknik bakış açısıyla tamamlamyacağız. Çünkü bizim, Kepez ile ilgili hayallerimiz var. Kepez'i yenilemek ve değiştirmekle ilgili ciddi projelerimiz ve vizyonumuz var" dedi.    

irfan-yilmaz.jpg

"KEPEZ SON 20 YILDA YÖNETİLMEDİ, SADECE BÜYÜDÜ"
Kepez'in yerleşmek isteyenler için tercih sıralamasında sonlarda yer aldığına ve imkanı olmayanların zorunlu olarak yerleşmek zorunda kaldığına işaret eden Yılmaz, "Bu Kepez'in son 20 yılda yönetilmediğini sadece büyüdüğünü, gelişmediğini sadece çoğaldığını gösterir. Kepez'in öncelikli tercih edilen, istenilen bir yer olması lazım. Yeni yapı teknikleriyle inşa edildiği için konforlu, ulaşım problemlerini yeni tekniklerle çözmüş, problemlerini gidermiş ve tercih edilen bir ilçe olması gerekiyor. Kepez parsellere binalar yapılarak büyüdü ama maalesef gelişmedi. Biz öncelikle Kepez'i geliştireceğiz, değiştireceğiz. Bizim başkanlığımızda vatandaşın öncelikle yerleşmek istediği yer Kepez olacak. Vatandaşlarımızın ev bulamadığı, ekonomik şartları elvermediği için değil, sosyal, kültürel ve yeterlilik anlamında Kepez'i tercih etmesini sağlayacağız. Bununla ilgili vizyonumuz, projelerimiz hazır. İnanıyoruz ve başaracağız" ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim