Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2438.449
    %-0.04
  • Dolar
    32.401
    %0.46
  • Euro
    34.754
    %0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez Belediyesi'nin banka hesapları hacizli çıktı
08 Nisan 2024 Pazartesi 17:55

Kepez Belediyesi'nin banka hesapları hacizli çıktı

Yerel seçimlerden sonra Kepez Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Bankalardan 100 milyon TL'ye kadar teminat mektubu alınması konusunun gündeme geldiği toplantıda konuşan yeni Başkan Mesut Kocagöz, "Belediyemizin bütün banka hesapla

Yerel seçimlerden sonra Kepez Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Bankalardan 100 milyon TL'ye kadar teminat mektubu alınması konusunun gündeme geldiği toplantıda konuşan yeni Başkan Mesut Kocagöz, "Belediyemizin bütün banka hesapları hacizlidir. Bu hacizleri kaldırmak için teminat mektubu ile çözmeye çalışmaktayız" dedi.

Son 3 dönemdir AK Partili Hakan Tütüncü'nün başkanlığını yaptığı ve CHP'nin 30 yıl sonra kazandığı Kepez Belediyesi'nin 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonraki yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. CHP'li Mesut Kocagöz başkanlığındaki ilk meclise partililerin ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, yapılan oylamalarla Meclis Katip üyeleri, başkan vekilleri, encümen üyeleri ve komisyonlara üye seçimleri yapıldı. 3 üyeli komisyonlara üyelerin hepsi mecliste çoğunluğu bulunan CHP'den seçilirken, 5 üyeli komisyonlara 3'ü CHP'den, 1'i AK Parti'den ve 1'i MHP'den seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği'nde görev yapacak, ANTAB, ANFAŞ ve ALDAŞ'ta Kepez Belediyesi'ni temsil edecek üyeler de belirlendi. 2023 yılı gelir-giderlerine ilişkin Denetim Komisyonu Raporu hakkında üyelerin bilgilendirildiği mecliste 2023 yılı faaliyet raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin borçlarının da gündeme geldiği mecliste, 100 milyon liraya kadar bankalardan teminat mektubu alınabilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Belediyenin borç ve alacaklarının da sorgulandığı toplantıda, bütün hesapların hacizli olduğu ortaya çıktı.

3-001.JPG

KATİP ÜYELERİ, BAŞKAN VEKİLLERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantıda 2 yıl görev yapılacak Belediye Meclisi Katip üyeliklerine Emre Atmaca ve Berna Polat asil, Melek Çoban ve İzzet Çeliktürk ise yedek üye olarak seçildi. 2 yıl görev yapılacak Meclis birinci başkan vekilliğine Selçuk Koçnebioğulları, ikinci başkan vekilliğine ise Ahmet Paksoy seçildi. 1 yıl görev yapılacak Encmen üyeliğine ise İzzet Çeliktürk, Mesut Emrah Yıldırımlar ve Özcan Özalp seçildi.

KOMİSYONLARA ÜYELER SEÇİLDİ
5 kişiden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu'na Selçuk Koçnebioğulları, Barış Şenyurt, Veli Yılmaz, Yusuf İşeri ve Ali Baki Sarıca; İmar Komisyonu'na Mahmut Taş, İlknur Gülümser Solmaz, Ahmet Paksoy, Süleyman Acar ve Adem Çelik; Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu'na Hasan Sarı, İbrahim Velican, Erdoğan Yarbaş, Muhammet Emin İlhan ve İbrahim Katrağ; İsim Tespit Komisyonu'na Melek Çoban, Berna Polat, Yılmaz Yıldız, Muhammed Çayır ve Mehmet Köktaş; Kentsel Gereksinimler Komisyonu'na İbrahim Yılmaz, Emre Atmaca, Ahmet Şahin, Esra Özkoç ve İbrahim Katrağ; Esnaf Sicil Takip Komisyonu'na Mazlum Yücel, Hüseyin Tatar, Gökhan Yılmaz, Ali Koç ve Cihan Ak; Hayvan Hakları Komisyonu'na Ahmet Şahin, Hasan Sarı, İbrahim Velican, Şaban Kula ve Mehmet Köktaş; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na Melek Çoban, Berna Polat, İlknur Gülümser Solmaz, Esra Özkoç ve Mehmet Köktaş seçildi.

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ VE ANTAB ÜYELERİ BELİRLENDİ
Bir sonraki Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliğine ise, Mazlum Yücel, Berna Polat, Hüseyin Tatar, Selçuk Koçnebioğulları ve Gökhan Yılmaz asil, Ahmet Şahin, İbrahim Velican ve Emre Atmaca yedek üye olarak seçildi. Tarihi Kentler Birliği'ne ise Ahmet Şahin asil, Emre Atmaca yedek olarak seçildi. Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği'ne (ANTAB) de Hüseyin Tatar, Yılmaz Yıldız, Veli Yılmaz ve Barış Şenyurt asil, İbrahim Yılmaz ve Erdoğan Yarbaş ise yedek üye olarak seçildi. Çiftçi Mallarını Koruma Meclis Üyeliğine Ahmet Şahin, Erdoğan Yarbaş, Hasan Sarı, İbrahim Velican ve Yılmaz Yıldız asil, Ahmet Paksoy, Selçuk Koçnebioğulları, Gökhan Yılmaz, Mazlum Yücel ve Emre Atmaca yedek üye olarak seçildi. 

2.JPG

ŞİRKETLERDE BELEDİYEYİ TEMSİL EDECEK ÜYELER BELİRLENDİ
Belediyenin hissedarı olduğu Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş'nin (ANFAŞ) 2024 yılı olağan ve olağanüstü genel kurul toplantısında belediyeyi temsil etmek üzere Ahmet Paksoy, yine belediyenin hissedarı olduğu Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (ALDAŞ) 2024 yılındaki genel kurullarında belediyeyi temsil etmek üzere İbrahim Velican seçildi. Antalya Pamuklu Dokuma İnşaat Mühendislik Özel Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Turizm Sanayi A.Ş'nin 2024 yılı genel kurullarında belediyeyi temsil etmek üzere Hüseyin Tatar seçildi. Kepez A.Ş'nin 2024 yılı genel kurullarında belediyeyi temsil etmek üzere ise Selçuk Koçnebioğulları seçildi. 

KOCAGÖZ'E YETKİ VERİLDİ
Toplantıda belediye ile yetkili sendika arasında Sosyal Denge Sözleşmesi yapmak üzere Başkan Mesut Kocagöz'e oy birliğiyle yetki verildi. 

KABAAĞAÇ BELEDİYENİN BORÇ VE ALACAKLARINI SORDU
2023 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Mesut Kocagöz, başkanlık koltuğunu birinci başkan vekili Selçuk Koçnebioğulları'na bırakarak meclis üyelerinin arasına geçti. Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Adnan Kabaağaç, belediyenin borçları ve alacaklarıyla ilgili bilgi verilmesini istedi. Meclise bilgilendirmeyi Başkan Yardımcısı Ramazan Alanay yaptı. 

"PERSONEL GİDERİ 150 MİLYON LİRA, GELİR 90 MİLYON LİRA, NAKİT 1 MİLYAR LİRAYA İHTİYAÇ VAR"
Kabaağaç, Alanay'ın verdiği bilgilerden belediyenin borçlu olduğunu anladığını belirtirken, Başkan Mesut Kocagöz, "Doğru anlamışsınız. Düşük gelmiş olabilir ama bu aykine baktım, ortalama 150 milyon lira personel giderimiz var. Bu ay aylık gelirimiz ise 90 milyon lira civarında. Yani 60 milyon lira. Başkan Yardımcımızın dediği gibi bile olsa 50 milyon lira olur. Önümüzdeki 10 ayda sadece maaş ödemek için 500 milyon lira nakit paraya ihtiyacımız var. Ayrıca, 918 milyon lira civarında bir borç gözüküyor. Bunun 559 milyon lirası parası alınmış, harcanmış ama aktifimizde gözüküyor. Dolayısıyla nakit 1 milyar liraya ihtiyaç var ama biz yaparız. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz, çalışacağız" diye konuştu.   

4.JPG

"BELEDİYENİN BÜTÜN HESAPLARI HACİZLİ"
Toplantıda, Belediye aleyhinde adli ve idari yargıda açılan davalarda ödeme yapılabilmesi ve bu konuda belediyenin mağduriyetinin önüne geçilebilmesi için 2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nun 36. maddesine istinaden tehiri icra kararı alınabilmesi için 100 milyon TL'ye kadar yurtiçindeki kamu ve özel bankalardan teminat mektubu alınması konusu gündeme geldi. Yetkililere "Bunun sebebi belediyemizin bütün hesaplarının hacizli olması mıdır?" diye soran Kocagöz, "Evet" cevabının gelmesi üzerine, "Duyduğunuz gibi belediyemizin bütün banka hesapları hacizlidir. Bu hacizleri kaldırmak için teminat mektubu ile çözmeye çalışmaktayız" açıklamasında bulundu. AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Acar ise, hacizin kamulaştırma bedeliyle alakalı olup olmadığını sordu. "Kamulaştırmadır" diyen Kocagöz, "Arsa satılmış ama nereye harcandığına baktığımızda örneğin bir kütüphaneye 110 milyon lira harcanmış. Derdimiz hacizi kaldırmak, önümüzü açabilmek" ifadelerini kullandı. İlgili madde Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilirken, Kaymakamlık tarafından yeni meclisin onaylanmasından sonra olağanüstü meclis toplantısı yapılması kararı alındı.

"ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"
Meclis üyeleri ve Kepezlilere ilk mesajını seçimin kaybedeninin olmadığını söyleyerek de veren Başkan Kocagöz, "Bu seçimi kazanan bütün Kepez'dir. Sevgi ve kardeşlik kazanmıştır. Her birimiz nefreti, kavgayı değil sevgiyi büyütmek için çalışacağız. Bu şehirde Ata'sına, bayrağına, vatanın bölünmez bütünlüğüne, maneviyatına sahip çıkacak nesiller yetiştirmek için buradayız. Parti ayırt etmeksizin herkesin vatansever, bayrak sevdalısı olduğunu biliyorum. Çok güzel işler başaracağız. Buna inanıyorum" dedi. Oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacağının sözünü veren Kocagöz, Kepez'i daha güzel yarınlara taşıyacaklarını söyledi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim