Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kolpak’tan Kotan’a ağır eleştiri
26 Mart 2024 Salı 16:20

Kolpak’tan Kotan’a ağır eleştiri

AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak, düzenlediği basın toplantısında CHP’nin adayı Cem Kotan’ı ağır bir dille eleştirdi. Kotan’ı rakip olarak görmediğini söyleyen Kolpak, rakiplerinin İYİ Parti’nin adayı Meryem Gökay Balkıç ve

AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak, düzenlediği basın toplantısında CHP’nin adayı Cem Kotan’ı ağır bir dille eleştirdi. Kotan’ı rakip olarak görmediğini söyleyen Kolpak, rakiplerinin İYİ Parti’nin adayı Meryem Gökay Balkıç ve Memleket Partisi’nin adayı Onur Duruk olduğunu kaydetti.

 

Cumhur İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan adayı AK Partili Durali Kolpak, şehir merkezindeki bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi. Hedefine Konyaaltı’nın mevcut başkanı CHP’li Semih Esen ve CHP’nin belediye başkan adayı Cem Kotan’ı koyan Kolpak, ağır eleştirilerde bulundu. CHP’nin adayı Cem Kotan’ı rakip olarak görmediğini ifade eden Kolpak, İYİ Parti’nin adayı Meryem Gökay Balkıç ve Memleket Partisi’nin adayı Onur Duruk ile yarışacağını ileri sürdü. Konyaaltı Belediyesi’nin borçlu bir hale geldiğini söyleyen Kolpak, önceliğinin bütçeyi dengelemek ve mülkiyet sorunlarını çözmek olduğunu kaydetti.

 

“SEÇİMİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Seçim çalışmaları süresince halkla yaptığı buluşmaların olumlu olduğunu söyleyen Kolpak, “İnsanların bize karşı teveccühleri çok yüksek. Seçimi farklı bir sonuçla alacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

img-0816.jpg

“BELEDİYE BATIK DURUMDA”

Konyaaltı Belediyesi’nin mevcut yönetimini eleştiren Kolpak, “5 yıldır halka dokunur belediyecilik yapılmadı. Belediye batık durumda. Sanayideki esnafın tamir, bakım ücretlerini ödeyemez halde. Bu yıl yaklaşık 40 milyon liranın üzerinde gayrimenkul satıldı. 100 milyon liranın üzerinde bankalara kredi borcu var. İşçinin, emekçinin parasını ödeyemez durumda. 2 aydır taksit taksit ödüyorlar. 131 milyon lira borçlanma getirmişlerdi ama biz bunu reddetmiştik. Son mecliste 70 milyon lira borçlanma yetkisi geçirdiler. Borçlanmalarla bunları ödediler. Bundan sonra nasıl ödeyecekler bilmiyorum. ‘İşçinin alın teri kurumadan parasını öderiz’ diyenler neden alın teri kurumadan ödemezler? Biz kazandıktan sonra işçinin, emekçinin parasını öderiz. Onları mağdur etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.  

 

“YATIRIMI NEREYE YAPTILAR?”

Belediyenin makine parkı olmadığını ve araçların kiralık olduğunu ifade eden Kolpak, “Bütün araçlar kiralık. Hayat Park’a kira ödeniyor. Zarar ediyor” dedi. 2 dönemdir Belediye Meclis üyeliği yaptığına da dikkat çeken Kolpak, “Sattıkları gayrimenkullerin, bankalardan aldıkları kredilerin yatırımını nereye yaptılar?” diye sordu.

 

“KONYAALTI KASABAYA DÖNDÜ”

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde bakımların dahi yapılamadığını söyleyen Kolpak, “Konyaaltı artık terk edilmiş bir kasaba şeklinde. Arka kısımlar tamamen kasabaya döndü. Ne sosyal ne de kültürel hiçbir hizmet yapılmadı. Sata sata temiz parsel bırakmadılar ama bunun karşılığında da hizmet yapmadıklarını görüyoruz. Satılacak arsa da kalmadı. Kalanlar da mülkiyet sorunlu. Bizler bu sorunları çözeceğiz” dedi.

img-0813.jpg

“PERSONEL SAYISINI AZALTMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Yılbaşında 800 olan personel sayısının 1700’e çıktığını belirten Kolpak, Başkan Semih Esen’den bunun EYT’den emekli olacakların, emekli olmamalarından kaynaklandığı yönünde cevap aldıklarını bildirdi. Emekli olacakların tazminatlarının da ödenemeyeceğini ileri süren Kolpak, personel sayısının 2000’e yaklaştığını duyduğunu, seçimi kazanmaları halinde ise personel sayısını azaltmayı düşünmediğini ve istihdam etmenin yollarını arayacaklarını açıkladı.   

 

“BİZİM DIŞIMIZDA BİRİSİ GELİRSE BORÇLARI ÖDEYEMEZ”

Belediyenin borçlarını ve çalışanların maaşlarını kendilerinin dışında gelecek hiçbir kimsenin ödeyemeyeceğini iddia eden Kolpak, “Bizim dışımızda birisi gelirse borçları ödeyemeyeceğini bilmenizi isterim” dedi. Belediyenin kira gelirlerini güncelleyerek geliri artıracaklarını açıklayan Kolpak, önceliklerinin bütçeyi dengelemek olduğunun altını çizdi.

 

 

HEDEFİNE KOTAN’I KOYDU

Konyaaltı’nda 21 tane Belediye Başkan adayı olduğuna dikkat çeken Kolpak, hedefine CHP’nin adayı Cem Kotan’ı koydu. Kotan’ın adaylığının Konyaaltı’na yakışmadığını ileri süren Kolpak, şöyle konuştu:

“Burada yok muydu başka bir CHP’li? Neden onları yapmadılar da ağababaları tarafından gönderilen birisini aday yaptılar. Bunun ardında rant var, başka hesaplar var diye düşünüyorum. İnşallah yanlış düşünüyorumdur. Burada yaşamayan, buranın halkını tanımayan, 39 mahallemizi ve Torosları bilmeyen birisi belediye başkanlığını ancak bu kadar yapabilir. Mevcut Başkan yapamadığı gibi, yeni gelecek olanın yapması hiç mümkün değil. Buradaki 21 tane aday adaylarını hiçe sayarak başka birini aday olarak gönderdiler. Konyaaltı’nı ne kadar biliyor, buraya ne kadar hizmet etmiş, halkla ne kadar iç içe olmuş, halkı, mahalleleri ne kadar tanıyor? CHP’ye bunun hesabını Konyaaltılı vatandaşlar 31 Mart’ta soracaktır.”

 

“DAVALARDAN CEZA ALIRSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞECEK”

Kotan’ın Gezi döneminde eylemlere katıldığına dikkat çeken Kolpak, 10 ay onanmış cezası olduğunu ve devam eden 2 davası daha bulunduğunu iddia etti. Devam eden davalardan da ceza alması durumunda cezası 12 ayı geçeceği için belediye başkanlığının düşeceğini iddia eden Kolpak, “Bunu hukukçular söylüyor. Seçmenin de bilinçli olması gerekiyor. Buranın huzuru, halkın refahı önemli. Halkla ilgilenecek, halka hizmet edecek belediye başkanı önemli. Burayı tanımayanlara halkımız fırsat vermeyecektir. Birilerinin gönderdiği, ‘Ceketimizi assak kazanırız’ düşüncesiyle gönderilmesinin Konyaaltı seçmenine saygısızlık olduğunu düşünüyorum ” dedi.

 

“RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUM”

CHP’nin adayı Cem Kotan’ı kendisine rakip olarak görmediğini de kaydeden Kolpak, “Anket yapmadım. Kendimin burada şanslı olduğumu hissediyorum. İYİ Parti’nin adayı Meryem Gökay Balkıç ve Memleket Partisi’nin adayı Onur Duruk buranın yerlisidir. Yarışın üçümüz arasında olduğunu ama kendimin şanslı olduğunu görüyorum. Kotan’ın buraya getirilmesi kendi seçmenlerine saygısızlık değil mi? Seçmeni oy vermeyecektir. Böyle düşündüğüm için rakip olarak görmüyorum” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim