Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Konyaaltı için en iyisi olacak”
14 Mart 2024 Perşembe 17:15

“Konyaaltı için en iyisi olacak”

Seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri 30 başlık altında özetleyen İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç, “İnanmak başarmanın yarısı. İnanıyorum ki Konyaaltı için en iyisi olacak. Başaracağız” diye konuştu.

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç, ilçedeki bir otelde proje tanıtım toplantısı düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya İYİ Parti Antalya İl Sekreteri Veysel Altuntaş, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal, Konyaaltı İlçe Başkanı Av. Serap Kaya, Kepez İlçe Başkanı Sadullah Kabakuşak, Kepez Belediye Başkan adayı Aykut Yılmaz, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Projelerini “Emekli sosyal tesisi, sokak hayvanları kontrol merkezi, evcil hayvan oteli, polis kreşi, memur kampüsü, engelsiz yaşam merkezi, kadın destek merkezi (KADEM), kadın el emeği pazarı, kapalı olimpik yüzme havuzu, spor kompleksi ve kurs merkezi, trafik parkı, yeni bebek parkları, yeni kreşler, yeni öğrenci yurtları, öğrenci sosyal tesisi, belediye-net (ücretsiz wi-fi), yapay zeka teknoloji vadisi, şehir kütüphanesi, kent müzesi ve köy konakları, tarım ve hayvancılık geliştirme kooperatifi, üretici köy pazarı, kapalı pazar yerleri, balık pazarı, Saklıkent sosyal tesisi, kırsal imar planları, yenilenebilir enerji hamlesi, evde bakım hizmetleri, meslek ve sanat eğitim merkezleri, asfalt üretim tesisi, yerinde çözüm ekibi” olarak 30 başlık altında toplayan Balkıç, “İnanmak başarmanın yarısı. İnanıyorum ki Konyaaltı için en iyisi olacak. Başaracağız” dedi.

img-0238.jpg

“EMEKLİLERİN MAAŞLARINA ZAM YAPAMAYIZ AMA GİDERLERİNİ AZALTABİLİRİZ”

Emeklilerin ağır ekonomik şartlar altında ezildiğini söyleyen Balkıç, “Enflasyonun altında ezilen maaşlarına zam yapamayız ama giderlerini azaltabiliriz. Belediyemizin Emekli Kahveleri var ama yetmez. Hayat Park’ta kuracağımız Emekli Sosyal Tesisi ile emeklilerimize can suyu olacağız. Kendileri, aileleri, torunları ve dostlarıyla faydalanabilecekleri bu tesiste restoranlar, çay bahçesi, oyun salonu ve çocuk eğlence alanı bulunacak. Emeklilerimiz bu tesiste verilen hizmetlerden ücretsiz ve maliyetine fiyatlarla yararlanacak” diye konuştu. Balkıç, yaşlılar için evde bakım hizmetini başlatacaklarını da açıkladı.

meryem-gokay-balkic-1.jpg

“CAN DOSTLARIMIZA ANINDA ŞİFA GÖTÜRECEĞİZ”

Sokak hayvanları için kontrol merkezi kuracaklarını bildiren Balkıç, “Bu merkezde ekiplerimiz ve uzman veterinerlerimiz ile sürekli olarak sokak hayvanlarını takip edecek, onların sağlık ve bakım ihtiyaçlarını hızlı ve düzenli şekilde gidereceğiz. Gezici Hayvan Ambulansı ile can dostlarımıza anında şifa götüreceğiz” dedi. Evcil hayvanlar için otel kuracaklarını bildiren Balkıç, “Vatandaşlarımızın can yoldaşlarını bize emanet ettiği zamanda gözlerinin arkada kalmayacağı, bırakılan evcil hayvanların özel bakımlarının, beslenmelerinin ve diğer evcil hayvanlara karşı güvenliğinin sağlandığı bir Evcil Hayvan Oteli kuracağız” açıklamasında bulundu.

 

POLİS ÇOCUKLARI İÇİN KREŞ, MEMURLARA KAMPÜS

Polis Kreşi kuracaklarını bildiren Balkıç, yalnızca polis çocuklarına hizmet verecek bu kreşin, polislerin esnek mesai saatlerine ve nöbetlerine uygun saatlerde çalışacağını açıkladı. Mevcut kreşlerin sayısını artıracaklarını da ifade eden Balkıç, memurlar için kampüs oluşturacaklarını da kaydetti.

img-0269.jpg

ENGELSİZ KONYAALTI

Konyaaltı’nı engelsiz bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Balkıç, kuracakları engelsiz yaşam merkezi ile özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata adaptasyonlarını sağlayacaklarını açıkladı.

 

KADEM İLE ŞİDDET GÖREN KADINLARA DESTEK

Kadınların toplumun en dezavantajlı sınıfı haline getirilmesine kayıtsız kalmayacaklarını ifade eden Balkıç, kuracakları Kadın Destek Merkezi (KADEM) ile şiddet ve baskı gören kadınlara psikolojik ve hukuki danışmanlık vereceklerini dile getirdi. Balkıç, kadın el emeği pazarı ile de kadınların ürettikleri ürünleri halkla buluşturacaklarını söyledi.

 

“KAPALI OLİMPİK YÜZME HAVUZU”

Yapacakları kapalı olimpik yüzme havuzu ile çocukların hem yüzme öğreneceğini hem de kendilerini geliştirme imkanı bulacağını ifade eden Balkıç, bu tesisin yaz-kış kullanılabileceğini kaydetti. Balkıç, spor kompleksi ve kurs merkezi ile de Konyaaltı’nı spor şehri yapmayı hayal ettiklerini ifade etti.

 

“ÇOCUKLAR TRAFİK KONUSUNDA HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK”

Hacısekililer Mahallesi’nde Trafik Parkı kuracaklarını bildiren Balkıç, çocukları hem eğlendirecek hem de trafik hakkında eğiteceklerini dile getirdi. Balkıç, çok ilgi gören Bebek Parkı sayısını artıracaklarını da söyledi.

 

“KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ YURTLARI AÇACAĞIZ”

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa kayıtsız kalmayacaklarının da altını çizen Balkıç, mevcut kız yurdunun yanı sıra yeni kız ve erkek öğrenci yurtları açacaklarını ifade etti. Açacakları Öğrenci Sosyal Tesisi’ni de üniversite öğrencilerinin kullanımına sunacaklarını söyleyen Balkıç, “Bu tesiste öğrencilerimiz 3 öğün sıcak yemek bulabilecekler. Ayrıca kuracağımız çamaşırhane ile de çamaşır ihtiyaçlarını karşılayacaklar” dedi.

meryem-gokay-balkic.jpg

“GELECEĞİN KONYAALTI’SINI İNŞA EDECEĞİZ”

Belediyeye ait tüm parklarda, açık ve kapalı alanlarda ücretsiz internet ağı olacağını da söyleyen Balkıç, belediyeye ait tüm hizmet binaları ve alanlara yayılmış bir yapay zeka teknoloji vadisi oluşturarak geleceğin Konyaaltı’sını inşa edeceklerini kaydetti.

 

“KONYAALTI’NIN TARİHİ BİRİKİMİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Şehir Kütüphanesi’ni hayata geçireceklerini açıklayan Balkıç, Kent Müzesi ve Köy Konakları ile de Konyaaltı’nın tarihi birikimini gelecek nesillere aktaracaklarını ifade etti.

 

“ÜRETİCİ ARACILARDAN KURTULACAK”

İlçenin geniş bir kırsal araziye sahip olduğunu da vurgulayan Balkıç, kuracakları Tarım ve Hayvancılık Geliştirme Kooperatifi ile ilçede üretilen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşturulacağını, üreticilerin aracılardan kurtarılacağını söyledi. İlçedeki mevcut kapalı pazar yeri sayısını artıracaklarını da açıklayan Balkıç, kapalı pazar yerlerinden birinin haftanın 1 günü yalnızca çiftçiye açılacağını da dile getirdi. Balkıç, en taze deniz ürünlerinin yer aldığı balık pazarı kuracaklarını da bildirdi.

 

SAKLIKENT’E SOSYAL TESİS

Saklıkent’ten tüm vatandaşların yararlanmasını hedeflediklerini açıklayan Balkıç, kuracakları sosyal tesis sayesinde Saklıkent’te evi olmayanların da hafta sonu tatillerini burada geçirebileceklerini söyledi.

 

“İMAR BEKLEYEN BÖLGELERİN PLANLAMALARI TAMAMLANACAK”

Kırsal mahallelerdeki vatandaşların planlama ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını dile getiren Balkıç, uzun zamandır imar planı bekleyen ve çeşitli nedenlerle tarım alanı vasfını kaybeden bölgelerin planlamalarını tamamlayacaklarını açıkladı. Balkıç, belediyeye ait uygun görülen hizmet binaları ve kapalı pazar yerlerinden başlamak üzere enerji üretim üniteleri kurarak kendi enerjilerini kendilerinin üreteceğini de bildirdi.

 

“NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜ YARATACAĞIZ”

Meslek ve Sanat Eğitim Merkezleri kuracaklarını açıklayan Balkıç, ilçede nitelikli işgücü yaratacaklarını kaydetti ve vatandaşların yatkın oldukları sanat dalında eğitileceğini dile getirdi.

 

“KENDİ ASFALTIMIZI ÜRETECEĞİZ, SORUNLARA YERİNDE MÜDAHALE EDİLECEK”

İlçedeki yolların dünya standartlarında olmasını istediklerini de ifade eden Balkıç, kendi asfalt üretim tesislerini kuracaklarını ve asfaltı kendilerinin üreteceğini söyledi. Yerinde çözüm ekibi oluşturacaklarını da dile getiren Balkıç, herhangi bir ihtiyacı gidermek ya da sorunu çözmek için vatandaşın ulaşmasını beklemeyeceklerini, yerinde müdahale edeceklerini söyledi.

serap-kaya.jpg

“KONYAALTI, HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

Yıllar önce dava arkadaşlarıyla birlikte güzel bir yola çıktıklarını söyleyen İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı avukat Serap Kaya ise, “Bu zorlu ve çetin bir yoldu. Zaten en başından beri bu yolun çetin engellerle dolu olduğunu biliyorduk. Hiçbir zaman kendi şahsi çıkarımızı düşünmedik. Hedefimiz, milletimizin, memleketimizin çıkarı ve menfaati oldu. Teşkilatımıza, Konyaaltı’mıza inanıyorum. Başaracağımıza olan inancım tam. Konyaaltı, her şeyin en güzeline layık. Konyaaltı’nı hak ettiği vizyona kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

nesrin-unal-1.jpg

“ANTALYA’DA KADININ GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ”

İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal ise, kadın vurgusu yaptı. Antalya’da kadının gücünü göstermek istediklerini vurgulayan Ünal, “Partilerde hep kadın haklarından bahsedilir, fakat Türkiye’de kadının hem adının hem kendisinin olduğu tek parti var. O da İYİ Parti’dir. Değiştirirse Türkiye’yi de dünyayı da Antalya’yı da Konyaaltı’nı da bir kadın değiştirebilir. Bir anne çocuklarını nasıl ayırmaz ve onları eşit severse, bir kadın belediye başkanı da halkını eşit sever ve eşit hizmet üretir. İkimizin birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Gerçekler sahada. 8 aydır hesapladım 600 kilometreye yakın yol yürümüşüm. Bunu hiçbir aday yapmadı” dedi.

veysel-altuntas.jpg

“KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Geçmişte MHP İlçe Başkanlığı döneminde Konyaaltı Belediye Başkanlığı’nın çok az bir oyla kaybedildiğini hatırlatan İYİ Parti Antalya İl Sekreteri Veysel Altuntaş ise, Balkıç’ın başkanlığı kazanacağına inandıklarını söyledi ve birlik beraberlik vurgusu yaptı. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim