Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.989
    %0.75
  • Dolar
    32.3607
    %0.12
  • Euro
    34.9689
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Konyaaltı’nın en büyük riski sel”
16 Mart 2023 Perşembe 17:20

“Konyaaltı’nın en büyük riski sel”

İlçede 1960’lı yılların başında büyük bir sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, felaketin tekrar yaşanması halinde korkunç sonuçların ortaya çıkacağını belirterek, “O sel baskını tekrar olursa aklımızın almayacağı

İlçede 1960’lı yılların başında büyük bir sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, felaketin tekrar yaşanması halinde korkunç sonuçların ortaya çıkacağını belirterek, “O sel baskını tekrar olursa aklımızın almayacağı bir can kaybıyla karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu. İlçedeki en büyük riskin sel baskını olduğunun altını çizen Esen, DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve kendilerinin işbirliğiyle Göksu, Çandır ve Karaman çaylarının kenarına set duvarlar yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel afetleriyle karşı karşıya kaldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra meydana gelen ve can kayıplarının yaşandığı sel baskınları, herkeste büyük bir üzüntüye neden oldu. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde de sel baskını riski bulunduğuna dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, önemli uyarılarda bulundu. İlçede 1960’lı yılların başında büyük bir sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Esen, felaketin tekrar yaşanması halinde korkunç sonuçları olacağını söyledi. Esen çözüm olarak, Göksu, Çandır ve Karaman çaylarının kenarına set duvarlar yapılması önerisinde bulundu.

 

“96 YAŞINDAKİ BİR AMCADAN ÖĞRENDİM”

Konyaaltı ilçesinin en büyük afet riskini, 96 yaşındaki bir kişiden öğrendiğini bildiren Esen, “Konyaaltı’nın en büyük riskini, seçim zamanı Doyran’da 96 yaşındaki bir amcadan öğrendim. Burada hiç sel baskını oldu mu? diye O’na sordum. ‘Evet, çok büyük bir sel baskını oldu’ dedi. Ne zaman olduğunu sorduğumda, ‘1960’lı yılların başındaydı’ dedi. Baktık ve hakikaten doğru. Nereye kadar su bastı? dedim. ‘Gözünün gördüğü her yeri su bastı’ dedi. Eğer bu amcamızın dediği gerçekleşirse ki 60 yıldır gerçekleşmemiş ama yeniden gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez. 2003 yılında kısmen gerçekleşti” diye konuştu.

001.jpg

“SONUÇLARI KORKUNÇ OLUR”

Konyaaltı’nda Karaman, Göksu ve Çandır çayı olmak üzere 3 tane önemli su yolu bulunduğuna dikkat çeken Esen, “Bu üç çay, tarih içerisinde belli zamanlarda çok fazla su ile gelip bütün Konyaaltı’nı sular altında bırakmış. En son da 60 yıl önce yapmış. Peki seneye bir daha yaparsa ne yapacağız? Sonuçları gerçekten korkunç olur” ifadelerini kullandı.

 

“ÇAY KENARLARINA SET DUVARLAR YAPILMALI”

Çözüm önerisini de ortaya koyan Esen, “Göksu, Çandır ve Karaman çaylarının kenarına buna engel olacak yükseklik ve sağlamlıkta set duvarlar yapmak lazım. Bu ilçemiz için son derece hayati öneme sahip bir konu. Mutlaka yapılması lazım” dedi.    

 

“SORUMLUSU DSİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KONYAALTI BELEDİYESİ’DİR, BİRLİKTE YAPMALIYIZ”

Bunu tek başına Konyaaltı Belediyesi’nin yapmasının mümkün olmadığına işaret eden Esen, “Bizde bunun paydaşlarından biri olmalıyız ama bu konunun temel sorumlusu Devlet Su İşleri (DSİ), Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’dir. Birlikte yapmalıyız. Konyaaltı ile ilgili bir afet önlemi yapmak istiyorsak, sel baskınıyla ilgili önlem almalıyız. Eğer 60’lı yılların başındaki o sel baskını tekrar olursa aklımızın almayacağı bir can kaybıyla karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim