Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2475.889
    %0.38
  • Dolar
    32.2744
    %0.06
  • Euro
    35.0113
    %-0.47
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kotan iddiaları yalanladı
19 Ocak 2024 Cuma 15:48

Kotan iddiaları yalanladı

CHP’nin Kon­ya­al­tı Be­le­di­ye Baş­ka­n adayı Cem Kotan, ken­di­si ile il­gi­li or­ta­ya atı­lan taciz id­di­asının asıl­sız ol­du­ğu­nu gösterdiği belgelerle yalanladı. Konuya dayanak olarak gösterilen mahkeme evrakının sahte olduğunu belirten Kotan, g

CHP’nin Kon­ya­al­tı Be­le­di­ye Baş­ka­n adayı Cem Kotan, ken­di­si ile il­gi­li or­ta­ya atı­lan taciz id­di­asının asıl­sız ol­du­ğu­nu gösterdiği belgelerle yalanladı. Konuya dayanak olarak gösterilen mahkeme evrakının sahte olduğunu belirten Kotan, gerekli hukuki süreçleri başlatacaklarını bildirdi.  

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için partisi tarafından Konyaaltı Belediyesi’ne başkan adayı gösterildikten sonra eleştiri oklarının hedefi haline gelen Cem Kotan, en son hakkında sosyal medyada ve basında yer alan iddia ile ilgili CHP İlçe binasında basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Demet Gündüz ve avukatı Mutlu Menderes İbat ile basın toplantısı düzenleyen Kotan, söz konusu olan mahkeme evrakının sahte olarak üretildiğini bildirdi. Kotan, kendisiyle ilgili iddianın haberlere de yansıması üzerine acil olarak toplantı düzenlemek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

“SÜTTEN ÇIKAN AK KAŞIK DEĞİL, SÜTÜN TA KENDİSİ”

Öncelikle söz alarak ya­şa­nan­la­rı de­ğer­len­dir­en CHP Kon­ya­al­tı İlçe Baş­ka­nı Demet Gün­düz, “He­pi­mi­zin şahit ol­du­ğu gibi seçim dö­nem­le­rin­de aday aday­lık­la­rı san­cı­lı geçer. Zaman zaman iftiralara varan, zaman zaman da ger­çek­le­ri yan­sı­tan bil­gi­ler do­la­şır. Adayımız açık­lan­dık­tan sonra her­ke­sin duy­du­ğu, her­ke­se du­yu­rul­ma­ya ça­lı­şı­lan de­di­ko­du­lar biz­le­rin­ de ku­la­ğı­na geldi. Bu de­di­ko­du­la­rın mu­ha­ta­bı olan ada­yı­mız Cem Kotan bize her zaman ‘Siz­ler bu ko­nu­da müs­te­rih olun, ben süt­ten çık­mış ak kaşık de­ği­lim, o sütün ta ken­di­si­yim’ dedi. El­bet­te bizde beyan esas­tır. Suçu or­ta­ya atan­ bunu is­pat­la­mak­la yü­küm­lü­dür ama çok ileri gidildi” şeklinde konuştu. Eleştirilerin kendi partililerinden geldiği hatırlatılan Gündüz, parti içi disiplin mekanizmasının çalıştırılmadığını bildirdi. Gündüz, iftira atanların tespit edilmesi halinde disiplin sürecinin işletileceğini belirtti.

img-8680.jpg

“EVRAK GERÇEK DEĞİL”
Ortaya atılan iddia ile ilgili evrakı incelediklerini belirten Kotan’ın avukatı Mutlu Menderes İbat ise, “Basına da yansıyan ev­ra­kın üst kıs­mın­da An­tal­ya 10. Ağır Ceza Mah­ke­me­si ya­zı­yor. Al­tın­da da An­tal­ya 2. As­li­ye Ceza Mah­ke­me­si ya­zı­yor. Mah­ke­me ka­rar­la­rı­nın 2 baş­lık­lı ol­ma­sı müm­kün de­ğil­dir. Bu ev­ra­kın ger­çek ol­ma­dı­ğı­nı in­san­la­rın an­la­ma­sı ge­re­kir. Bu ev­ra­kın ace­mi­ce ve al­çak­ça dü­zen­len­miş bir evrak ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. Tarafımızdan An­tal­ya 2. As­li­ye Ceza Mah­ke­me­si’­ne gi­dil­di. Dosya nu­ma­ra­sı araş­tı­rıl­dı, mü­vek­kil­le ala­ka­sı ol­ma­yan tra­fik ka­za­sın­dan kay­nak­lı bir dosya ol­du­ğu an­la­şıl­dı. İtham­lar ta­ma­men ger­çek dışı ve kötü ni­yet­li. Herhangi bir hu­ku­ki da­ya­na­ğı yok” ifadelerini kullandı.

img-8689.jpg

“PARTİMİZİN ÖRFÜ VE ADETLERİYLE BÜYÜDÜM”

Adli sicil kaydını göstererek konuşmaya başlayan Cem Kotan ise, bahsi edilen dosya ile ilgili kendi sicilinde herhangi bir şeyin olmadığına dikkat çekti. “İspatlanması gereken şeylerin dedikodusu olmaz” diyen Kotan, “Ben 20 yıl­dır bu ken­tin si­ya­se­ti­nin içe­ri­sin­de­yim. CHP’nin içe­ri­sin­de­yim. Bu par­ti­nin şem­şi­ye­si al­tın­da bu par­ti­nin il baş­ka­nı­nı, ilçe baş­ka­nı­nı, genel baş­ka­nı­nı, genel baş­kan yar­dım­cı­la­rı­nı ba­şı­nı öne eğ­di­recek hiç bir şey yap­ma­dım” dedi. Kendisinden emin olarak göreve talip olduğunu söyleyen Kotan, “Bu par­ti­nin tem­si­li­ye­ti­nin ne kadar önem­li ol­du­ğu­nun her zaman far­kın­da­ ve bi­lin­cin­dey­im. Çünkü biz bu partinin örfü ve adetleriyle büyüdük” açıklamasında bulundu. Kotan, kendisi üzerinden partisinin karalanmak istendiğini de söyledi.

 

“SAHTE EVRAKLARLA RAHATSIZ ETMEYİN”
“De­di­ko­du­lar, eleş­ti­ri­ler olur ama bu kadar olacağını düşünmedim” diyen Kotan, “Alçakça ifa­de­ler var. Ev­ra­kın içe­ri­si­ne ba­kı­yor­su­nuz, whats­ap ya­zış­ma­la­rı­nı koy­muş­lar, tu­ta­nak dü­zen­le­miş­ler. Yuh yani. Komp­lo fil­mi­ni izler gibi. Dedim ne olu­yor? Avu­kat ar­ka­daş­la­rı­mız­la gö­rüş­tüm. İlçe Baş­ka­nı­mız­la is­ti­şa­re ettik. Belki daha da yalan id­di­alar var­dır, bilemiyorum. Artık dedikodu ile siyaset yapılmasın. Varsa belgesi, evrakı olan koysun ortaya. Koyamıyorlarsa da sussunlar. Sahte belgelerle ne genel merkezimizi ne genel başkan yardımcılarımızı ne PM üyelerimizi ne de il başkanımız ve yöneticilerimizi rahatsız edin. Dedikoduları sürdürmeye çalışanlara mesajım; artık yeter” açıklamasında bulundu.
img-8695.jpg

“İNADINA BİRLİK BERABERLİK”

Kotan şunları dile getirdi:

“Biz bir seçim ça­lış­ma­sı­na gir­dik.​ Bir aday­lık sü­re­ci ya­şa­dık. Söy­lem­ler­de ‘Biz par­ti­mi­zin, ör­gü­tü­mü­zün ka­rar­la­rı­na say­gı­lı­yız’ diyen ar­ka­daş­la­rın eleş­ti­ri do­zaj­la­rı­nı belli bir nok­ta­ya ge­tir­dik­le­ri­ni gö­rü­yo­ruz. Bu par­ti­mi­zin ör­fün­de yok. Ben aday adayı ar­ka­daş­la­rım­la bu yola devam ede­ce­ğim. Hep­si­ni ara­ya­ca­ğım, arı­yo­rum, gö­rü­şü­yo­rum. İna­dı­na bir­lik be­ra­ber­lik. Bu kadar iğ­renç ve al­çak­ça sal­dı­rı­lar ya­pıl­sa da her­kes­le kol ­ko­la gidip bu yolu birincilikle bitireceğim. Aday adayı arkadaşlarımızın kurduğu hayalleri onlarla birlikte gerçekleştireceğim. Onların projelerini uygulayacağım, onlara danışacağım.” Bazı aday adaylarının linç kampanyasına çevirme gayretinde olduklarını belirten Kotan, “Canları sağ olsun” demekle yetindi.

 

“KAVGANIN İÇERİSİNE GİRMEYECEĞİM”
“Beni doğru yol­dan sap­tır­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar, far­kın­da­yım” diyen Kotan, “Bi­ri­le­ri beni kav­ga­nın içe­ri­si­ne çek­me­ye ça­lı­şı­yor­, far­kın­da­yım. Ol­ma­ya­cak. Ben Kon­ya­al­tı’nda aday­lık sü­re­cim­de, nasip olursa baş­kan­lık sü­re­cim­de de bu kav­ga­la­rın hiç bi­ri­si­ne gir­me­ye­ce­ğim. Ben si­ya­se­ti böyle öğ­ren­me­dim. Kon­ya­al­tı hal­kı­na, CHP’ye bu hak­sız­lı­ğı yap­mam. Ben hiz­met için ge­li­yo­rum. Bana büyük bir so­rum­lu­luk ve­ril­di. Ben bu ça­mu­run içe­ri­si­ne gir­mem” diye konuştu.

 

“SAHTE EVRAKI YAPAN BULUNAMADI”

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kotan, sahte mahkeme evrakı üretenin tespit edilemediğini söyledi. Konuyla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunacaklarını da açıklayan Kotan, “Zaman alacak ama bir şekilde ulaşılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. İşin peşini bırakmayarak gerekli hukuksal mücadeleyi vereceklerini bildiren Kotan, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

untitled-1-py-023.jpg

“FOTOĞRAF GEZİ’YE AİT”

Kendisiyle ilgili ortaya atılan eylem fotoğrafının Gezi’ye ait olduğunu belirten Kotan, gözaltına alınmasının da tutuklanan aktivist bir arkadaşının neden tutuklandığını sorgulamasından kaynaklandığına işaret etti. Kotan, fotoğrafın ve gözaltının Mehmetçiğe veya bayrağa karşı olmadığının altını çizdi.

 

“ADAYLIKTAN GERİ ÇEKİLMEM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Adaylığının geri çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Kotan, “Benim adaylıktan çekilmem veya Ankara’ya çağırılmam hiçbir şekilde söz konusu olmadı” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim