Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.847
    %0.78
  • Dolar
    32.37
    %0.12
  • Euro
    34.967
    %-0.31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuluöztürk yeniden seçildi
05 Ağustos 2022 Cuma 17:10

Kuluöztürk yeniden seçildi

Sağlık Sen Antalya Şubesi’nin 6’ncı olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde 3 dönemdir başkanlık görevini sürdüren Sinan Kuluöztürk, güven tazeleyerek tekrardan göreve seçildi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen Antalya Şubesi’nin 6’ncı olağan genel kurulu, dün Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Sağlık Sen Genel Sekreteri Durali Baki’nin yaptığı kongreye, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural, Şemsettin Karadoğan, Yasin Barutcu, Mahmut Faruk Doğan, Memur Sen Antalya İl Temsilcisi Ünal Hisarkaya, Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, davetliler ve delegeler katıldı. Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda, 3 dönemdir başkanlık görevini sürdüren Sinan Kuluöztürk, güven tazeleyerek 4 yıl daha başkanlığa seçildi.

sam-2886-001.jpg

“YOĞUN BİR MÜCADELE İÇERİSİNE GİRDİK”

Kongrede konuşan Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, katılımcılara ve sendikaya emeği geçenlere teşekkür etti. Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının, Memur-Sen adı altında 1995 yılında mücadelenin ilk adımını attıklarını hatırlatan Kuluöztürk, “Sendikamız, ekonomik imkansızlıklar, örgütlenmenin önündeki ideolojik zorluklar, yasal bir zeminin olmayışı gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldı ama kuruluş gayemiz gereği, hak istikametinden sapmadık. Ekmek ve emeğin ancak özgürlükle birlikte değerli olduğunu unutmadan,  vesayetin ifşası, demokratik Türkiye'nin inşası için yoğun bir mücadele içine girdik. Bu mücadele hak mücadelesi, adalet mücadelesi, hukuk mücadelesi ve emek mücadelesiydi. Bu mücadele milletin değerlerini yüceltme, milletin kutsallarını yaşatma mücadelesiydi. Bu mücadele büyük Türkiye mücadelesiydi” dedi.

sam-2913-001.jpg

“HİÇBİR ZAMAN ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADIK”

“Bu dava bilinciyle, sendikamızı tanıtmak, davamızı anlatmak, bu mücadeleye yeni üyeler kazandırmak için Antalya'nın tüm sağlık kurumlarına ziyaretlerde bulunup çalışmaya başladık” diyen Kuluöztürk, “Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmadık, karamsar olmadık. Direndik, sabırsız olmadık, mücadele ettik. Durmadan yorulmadan, aşk ile inandığımız davayı anlattık. ‘Emanetiniz, emanetimizdir’ sloganıyla yürüdüğümüz bu kutlu davada başarı dolu yılları geride bıraktık. Hedefleri, hayalleri ve emekleri büyük olan inanmış gönüllerin, azimli kadrolarıyla hep beraber birikmiş sorunlarla mücadele ettik. Önümüze gelen tüm engelleri aşıp, göğsümüzü siper edip üyelerimizin emanetini koruduk. İşte bu gayretli ekiple, Sağlık-Sen Antalya Şubesi bugün 7400 üye sayısına ulaşıp bir marka haline geldi” ifadelerini kullandı.

sam-2883.jpg

“SENDİKACILIĞI ADALET, HAKİKAT VE ERDEM ARAYIŞI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Sağlık-Sen teşkilatı olarak sendikacılığı köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı olmaktan çıkaran bir kadro olduklarını vurgulayan Kuluöztürk, şunları dile getirdi:

“Sendikacılığı, milletin arabasıyla, camıyla, şehrin kaldırım taşıyla sorunu olanlardan kurtaran kitleyiz. Sendikacılığı, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz. Sendikacılığı, kavga zemininden çıkarıp, rekabet zemininde hizmet anlayışına çevirenleriz. Sendikacılık yapma amacımız; değerlerimiz doğrultusunda başta üyelerimiz olmak üzere, memleketimize ve insanlarımıza hizmet etmektir. Birlik ve beraberliğimizi tesis etme adına, bizi biz yapan değerlerin etrafında bir ve beraber olmalıyız. Bizi ayrıştıran unsurlar yerine, ortak değerlerimizi ve inancımızı esas alarak hizmet etmek zorundayız. Bizler köklü bir sendikanın mirasçıları, büyük bir sendikanın temsilcileriyiz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umutlarıyız. Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarına hizmetkar olma idealimizden hiç sapmadık, her zaman hakkın gücüne inandık.”

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Genel kurulda konuşan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Aynı geminin içerisindeyiz. Aynı davaya hizmet ediyoruz. Sizler insana hizmet ediyorsunuz. Bir insanın en zor iki zamanı vardır. Birisi öldüğü zaman diğeri de hastalandığı zaman. İşte siz en zor anında vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Son 20 yılda sağlıkta çağ atlatan, çağ atladığımız bir dönemde sizler de insanlara hizmet ediyorsunuz. İnsanlarımızın duasını almak ve yanlarında yer almak çok önemli” dedi. Sağlıkçıların pandemi döneminde gece-gündüz demeden çalıştıklarını da hatırlatan Taş, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurguladı.

sam-2926.jpg

“SAĞLIK HİZMETLERİ BİR BÜTÜNDÜR”

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu vurgulayan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise, hekim, hemşire, sağlık çalışanı gibi bir ayrımın yapılmaksızın alınacak olan bütün kararların kapsayıcı olması gerektiğini kaydetti. Performans sisteminin yanlış olduğuna da değinen Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek taleplerini dile getirdi ve çözüm önerilerini sundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-2930.jpg

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim