Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Maaşımı çocuklarımızın eğitimine aktaracağım”
22 Mart 2023 Çarşamba 17:12

“Maaşımı çocuklarımızın eğitimine aktaracağım”

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, 28. dönem Antalya milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kaya, seçilmesi halinde alacağı bütün milletvekilliği maaşını köy çocuklarının internete ve teknolojiye erişimi için başlatacağı kamp

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, 28. dönem Antalya milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kaya, seçilmesi halinde alacağı bütün milletvekilliği maaşını köy çocuklarının internete ve teknolojiye erişimi için başlatacağı kampanyaya aktaracağının sözünü verdi.

 

“MİLLETİMİN GURUR DUYACAĞI BİR SİYASETÇİ OLMAK İSTİYORUM”

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, il binasında düzenlediği toplantıyla Antalya milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda partililere seslenen Kaya, ilkokuldayken kendisine 3 hedef koyduğunu belirterek, bunların ABD'de yüksek lisans eğitimi, yurt dışında şirket sahibi olmak ve siyaset yapmak olduğunu bildirdi. Hedeflerinden ikisini başardığını söyleyen Kaya, "Benim için siyaset, Cumhuriyetime ve milletime olan borcumu ödemenin aracı. Hedefim ülkem için projeler üretmek, insanlarımıza dokunmak, milletimin gurur duyacağı bir siyasetçi olmak. Çocuklarıma bırakacağım en güzel, en onurlu miras işte bu" dedi. Milletvekili seçilmesi halinde maaşını başlatacağı kampanyaya aktaracağını bildiren Kaya, bu kampanya ile köy çocuklarının internet ve teknolojiye erişiminin sağlanacağını açıkladı.

sam-1346.jpg

“ANTALYA KALKINMA RAPORU’NU CİDDİ BİR AKADEMİK EKİPLE HAZIRLADIK”

İYİ Parti'ye katıldıktan sonra Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı olarak Prof. Dr. Ümit Özlale başkanlığında birçok başarılı projede yer aldığını ifade eden Kaya, Rüzgar Gülü Projesi ve Antalya Kalkınma Raporu'nda aktif olarak görev aldığını hatırlattı. Antalya Kalkınma Raporu'nu ciddi bir akademik ekiple hazırladıklarının altını çizen Kaya, “STK'larımızın, belediyelerimizin, esnaf odalarımızın ve teşkilatlarımızın da görüş ve önerilerini yansıttık. Yaptığımız araştırma ve görüşmeler neticesinde Antalyamızın gelişme ekseninin tarım, turizm ve teknoloji alanlarında olduğuna kanaat getirdik. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında il başkanlığımıza ve ilçe teşkilatlarımıza bizlere sahada verdikleri destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

“ANTALYA HAK ETTİĞİNİ ALAMADI”

Antalya'nın hak ettiği hizmeti alamadığını söyleyen Kaya şunları dile getirdi:

"Gayrisafi milli hasılaya bu kadar katkı yaparken, ne yazık ki Antalya aynı hizmetleri alamadı. Antalya’da şu anda 2023 yılında ilçelerimizi birbirine bağlayan ilimizi diğer illere bağlayan bir demir yolu hattının olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Antalya'nın ilçeleri ve diğer iller arasında ulaşımı sağlayacak, hem yolcu hem yük taşıyacak bir demir yolu hattının ivedilikle kurulması gerekiyor. Antalya limanımıza baktığımızda büyük gemilerin yanaşamadığı bir liman görüyoruz. Tam anlamıyla işlevi olmayan bir limandan bahsediyoruz. Üzülerek söylüyorum ki, demiryolu bağlantısı olmayan tek liman Antalya Limanı."

sam-1339.jpg

ANTALYA’NIN PROBLEMLERİNE DEĞİNDİ

Kentle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaya, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında ilçeler arası trafik neredeyse durma noktasına geliyor. Bugün Türkiye'nin başka bölgelerinde 3-4 otobanla şehre giriliyorken, turizmin başkenti olan Antalya'mızda Afyon'dan sonra otoban kesiliyor. Bir an önce ulaşım problemiyle alakalı trafiği rahatlatacak Antalya'ya yakışan otoyolların yapılması gerekiyor. Antalyamıza 2016 yılında o dönemin parasıyla 500 milyon dolar para harcanarak yapılan ve şu anda sadece düğün ve kutlamaların yapıldığı atıl duruma düşürülen EXPO'yu sorgulamalıyız. Bir an önce katma değer ve istihdam üreten bir yapıya dönüştürülmeli. Ülkemizde tarım politikası tam bir keşmekeş. Bunun acısını elbette Antalyalı çiftçimiz, üreticimiz çekiyor. Tarımda teşvikler, gerçek çiftçiye verilmesi gerekirken tarımla alakası olmayan bir çok işadamı bu teşvikten faydalanıp, tarım sektörüne yan sektör olarak girerken asıl kalkındırmamız gereken kırsal kesimde yaşayan çiftçilerimiz, istenilen imkanları sağlayamadıkları için bu teşvikten faydalanamamışlardır. Kırsal kesimdeki çiftçilerimiz zarar etmeye ve çiftçiliği durdurma noktasına geldi. Bir planlama olmadığı için Antalya-Alanya arası muz seralarına dönmüş durumda. Elbette ki muz da üretilmeli ama belli miktarda. Tarım Bakanlığı da tarım haritaları çıkararak, çiftçilerimiz ürün çeşitliliğine yönlendirilmeli."

 

“YABANCIYA KONUT SATIŞINI KISITLAYACAĞIZ”

Antalya'da konut fiyatlarının geçen seneye göre 3, bir önceki sene öncesine göre 6 katına çıktığını ifade eden Kaya, "Yüksek gelir grubu dışındaki vatandaşlarımızın barınamayacağı, memurun, işçinin, emeklinin kaçtığı, yabancıların kolayca konut sahibi olduğu bir şehir mi olmak istiyoruz? Elbette hayır. Her vatandaşımızın bütçesine uygun barınma imkânı bulabileceği bir Türkiye'yi yeniden tesis etmek bir vatandaşlık hakkı olarak ilk yapacaklarımız arasında yer alacak. Bunun için ilk olarak yabancılara konut satışını kısıtlayacak, ikinci olarak fiyat istikrarını sağlayarak inşaat maliyetlerini kontrol altına alacağız. Yoksuluyla, zenginiyle, memuruyla, işçisiyle, çiftçisiyle, işsiziyle her vatandaşımızın huzurla beraberce yaşayabileceği bir Antalya geliştirmek ilkemiz olacak" dedi.

sam-1368.jpg

“ANTALYA BİR SİLİKON VADİSİ OLABİLİR”

Antalya'nın teknoloji alanında bir silikon vadisi olabileceğini aktaran Kaya, "iklimi çok güzel ve şehir çok güzel. Biz dünyanın en iyi şirketlerini teknolojik alt yapıyı sağlayarak buraya çekip, başarılı yazılım şirketleri oluşturabiliriz. Antalya’nın teknoloji alanında yeni bir sayfa açması lazım" dedi.

 

MAAŞINI ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN HARCAMA SÖZÜ VERDİ

"Bu iktidar ülkemizi öyle bir yoksulluk tuzağına düşürdü ki, Rüzgar Gülü Projemiz ile çocuklarımızın açlığına çözüm bulmak durumunda kaldık” diyen Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yaşadığımız çağda çocuklarımızın, gençlerimizin bilgiye de açlığı söz konusu. Bunu aşmak için Antalya’da internet hızının yükseltilmesi ve tüm öğrencilerimize teknolojik cihazların, bilgisayarların-tabletlerin tedarik edilmesi gerekiyor. Şüphesiz bu çağda bilgiyi üretenler kazanacak ve biz Antalya'yı, ülkemizin bilgi merkezi yapmak için çalışacağız. Milletvekili adayı gösterilip seçilirsem Antalya’daki köy okullarına internet erişim alt yapısının sağlanması ve ihtiyacı olan çocuklarımıza bilgisayar tedarik edilmesi için bir kampanya başlatacağım. Bu kampanyaya milletvekili sürem boyunca alacağım maaşların tek bir lirasına dokunmadan hepsini kaynak olarak aktaracağıma söz veriyorum. Eminim ki bu kampanyamız birçok iş insanını bu projede yer almaya teşvik edecek ve biz bir çok evladımıza faydalı olmuş olacağız. Bu ailenin, Antalya'nın iyi teşkilatının bir ferdi olmaktan gurur duydum ve ilelebet gurur duymaya devam edeceğim. Güzel Antalya'yı hep beraber daha iyi yapacağız." HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim