Bugün 11 Ekim 2026 Pazar
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6643.98
    %0
  • Dolar
    49.1434
    %0
  • Euro
    54.9456
    %0
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAVİ DÜNYA PARKI ÖZEL ÇOCUKLARA DESTEK OLUYOR
11 Ekim 2026 Pazar 12:48

MAVİ DÜNYA PARKI ÖZEL ÇOCUKLARA DESTEK OLUYOR

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, özel çocuklar için hayata geçirilen Mavi Dünya Otizm ve Down Sendromu Tematik...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, özel çocuklar için hayata geçirilen Mavi Dünya Otizm ve Down Sendromu Tematik Parkı'nı ziyaret etti. Çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Başkan Kocagöz, "Hiçbir engelli ailesi yalnız kalmayacak" mesajı verdi.

Kepez Belediyesi tarafından özel çocukların zihinsel gelişimlerini desteklemek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve ailelerine sosyal destek sunmak amacıyla hayata geçirilen Mavi Dünya Otizm ve Down Sendromu Tematik Parkı, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, parkı gezerek burada eğitim gören çocuklarla sohbet etti, aileleriyle bir araya geldi. Çocukların eğitim aldığı alanları inceleyen Kaymakam Dervişoğlu ve Başkan Kocagöz, ailelerin taleplerini ve yaşadıkları sorunları da dinledi. Çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Dervişoğlu ve Başkan Kocagöz, belediyenin özel çocuklara ve ailelerine yönelik destek çalışmalarını anlattı.

Kaymakam Dervişoğlu: "Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje"

Ziyarette konuşan Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Mavi Dünya Otizm ve Down Sendromu Tematik Parkı'nın özel çocukların gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Parkın örnek bir proje olduğunu belirten Dervişoğlu, alanın çocukların zihinsel gelişimlerine ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına katkı sunduğunu söyledi. Çocuklar, aileler ve eğitimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dervişoğlu, ailelerin fedakârlıklarına da dikkat çekti. Kaymakam Dervişoğlu, "Çocuklarımızın yanında olan, onların elinden tutup vaktinin büyük bir kısmını onlara ayıran sizlersiniz. Asıl burada alkışı ve takdiri hak eden sizlersiniz" diyerek ailelere teşekkür etti.

Başkan Kocagöz: "Özel çocukların aileleri yalnız kalmayacak"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ise özel çocukların ve ailelerinin yalnız bırakılmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Kocagöz, göreve geldikleri günden itibaren özel çocukların ailelerine destek olmayı önemli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Başkan Kocagöz, "Hiçbir zaman, hiçbir şekilde özel çocuğu olan aileler yalnız kalmayacak. Bunun için mücadele ediyoruz" dedi. Kocagöz, özel çocukların geleceğine yönelik daha kapsamlı çalışmaların da hayata geçirileceğini bildirdi.

"Ailelere nefes olacak alanları yaygınlaştıracağız"

Özel çocukların ailelerinin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara da değinen Kocagöz, ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri güvenli alanların yetersiz olması nedeniyle pazara, hastaneye veya günlük işlerini yapmaya dahi gitmekte zorlandıklarını belirtti. Bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla "Bir Nefes Ver Hayatıma" projesini hayata geçirdiklerini anlatan Kocagöz, Mola Evleri ile ailelere nefes alabilecekleri zaman ve çocuklara güvenli bir ortam sunduklarını söyledi. Başkan Kocagöz, "Bunun için bir proje başlattık. Aileler çocuklarını bize bırakıyor, biz onları akşama kadar eğitiyor, bakıyoruz. Akşam da çocuklarını alıyorlar. Bunu yaygınlaştırıyoruz. Şu anda iki tane yerimiz var, inşallah bunu her yere yapacağız" diye konuştu.

Mavi Dünya Parkı'nda eğitimler tamamen ücretsiz

Başkan Kocagöz, Mavi Dünya Parkı'nda çocuklara sunulan eğitim ve seansların ailelere önemli bir ekonomik destek de sağladığını belirtti. Özel kurumlarda ücretli olarak verilen eğitimlerin bu parkta tamamen ücretisiz olduğunu vurgulayan Kocagöz, eğitimlerin alanında uzman ve özel olarak oluşturulan bir kadro tarafından yürütüldüğünü belirterek çocukların gelişimine katkı sunan eğitimcilere ve yöneticilere teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim