Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memur Sen, hedefine Böcek’i koydu
22 Mart 2024 Cuma 16:45

Memur Sen, hedefine Böcek’i koydu

Memur Sen Antalya İl Temsilciliği’nin düzenlediği iftarlı teşkilat buluşmasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Muhittin Böcek’e eleştiri yapılırken, Kepez Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Hakan Tütüncü’

Memur Sen Antalya İl Temsilciliği’nin düzenlediği iftarlı teşkilat buluşmasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Muhittin Böcek’e eleştiri yapılırken, Kepez Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Hakan Tütüncü’ye destek açıklaması yapıldı.

 

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı sendika şubelerinin temsilcileri ve üyeleri Memur Sen Antalya İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftarda buluştu. Şehir merkezindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmaya, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Aksu Belediye Başkan adayı Durmuş Kaan Şahin ve Memur Sen’e bağlı sendikalardan çok sayıda üye katıldı. Programda konuşanların hedefinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek vardı. Böcek’i ağır bir dille eleştiren Memur Sen temsilcileri, Cumhur İttifakı’nın adayı Hakan Tütüncü’ye destek açıklaması yaptı.

eyup-bulent-miran-002.jpg

“HİÇBİR ZAMAN MİLLETLE VE DEĞERLERİYLE ÇATIŞMADIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Memur Sen’e kadar ülkemizde sendikalar, batılı tarzda ithal fikirlerle hareket ettiler. O yüzden inanç sistemimizle, milletin değerleri ile aralarında devamlı sorunlar oldu. Bu vesile ile esnafın camıyla, kaldırımın taşıyla hemhal oldular. Memur Sen hiçbir zaman milletle ve değerleri ile çatışmamıştır. Biz kendimizi milletimize borçlu hissediyoruz. Bazı sendikalar devleti kutsal, bazıları düşman olarak görüyor. Biz insanı kutsal olarak görürüz. Sendikal mücadelede kavgayı değil, uzlaşıyı, slogan sendikacılığını değil, üreten ve çözüm sendikacılığını şiar edindik. Nitekim her daim yüreğimizde vatan sevgisi, gönlümüzde millet sevdası, kalbimizin burçlarında ay yıldızlı al bayrak devamlı var oldu” şeklinde konuştu.

 

“EMEKÇİNİN YAZINI KIŞA ÇEVİRDİLER”

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığına dikkat çeken Miran, hedefine mevcut başkan ve aday Muhittin Böcek’i koydu. “2019 yılı Mart ayındaki belediye seçimlerinden kısa bir süre sonra milletin emanet ettiği iradeyi baskı aracına dönüştürerek birçok üyemiz istifa ettirildi. Üyelerimize baskı ve psikolojik şiddet uygulayarak Memur Sen’e ve temsil ettiği değerlere sistematik bir operasyon düzenlendi” diyen Miran, şunları dile getirdi:

“Biz 26 Nisan 2019'da 2 bin Memur Sen üyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin önünde bu durumu protesto ederek uyardık. Meydanlarda ‘Mart’ın sonu Bahar” diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek olmuştu. Ama 5 yıl çabuk geçti. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. ‘Herkesin başkanı’ demekle maalesef herkesin başkanı olunmuyor. Ben buradan ‘Antalya'nın altın çağını’ yaşatacağına inandığımız Hakan Başkanıma seslenmek istiyorum. Antalya Memur Sen 26 bin üyesi, 100 bin seçmeniyle gerekeni yapacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.”

img-0743.jpg

“HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN YANINDAYIZ”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 2019 yılında göreve gelenlerin emekçilere mobbing uyguladığını iddia eden Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Emek mücadelesini 'kucaklayacağız' diye süslü cümle kurdular ama emek mücadelesini kundakladılar. Emekçiyi birçok yerde iki il arasında Türkiye'nin bir köşesinden, bir köşesine sürgüne gönderdiler" dedi. 5 yıl sabrettiklerini söyleyen Yalçın, "Emek mücadelesini kucaklamak lazım, kundaklamak değil” diye konuştu. Miran’ın sözlerine atıfta bulunarak, “Tabii ki Hakan Başkan’ın yanında olacağız” diyen Yalçın, “Burada Muhittin Böcek'in mi yanında olacağız, emekçilere kan kusturan ve bizi eyleme zorlayanın mı yanında olacağız?” şeklinde konuştu.

 

“TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZIN ÖNÜNE ENGEL KONULMAMALI”

Konfederasyon olarak yaptıkları çalışmalara da dikkat çekerek, 2012 yılından itibaren toplu sözleşmeyle hüküm altına alınarak kesintisiz uygulanması sağlanan koruyucu giyim yardımı kazanımının engellenmeye çalışıldığını ileri süren Yalçın, şöyle konuştu:

“Toplu sözleşme kazanımlarımızın her birinde emek, mücadele ve alın terimizin imzası bulunmakta. Kamu görevlilerimizin emeğini korumak için gece gündüz demeden, kısıtlı süre zarfında, önemli kazanımlar elde ederek kayıt altına almış olduğumuz hükümlerin ikincil mekanizmalar ya da bireysel görüşlerle kısıtlanması kabul edilemez. Yaklaşık 10 yıldır uygulanan, usul ve esaslarında bugüne kadar kamu görevlilerine menfaat üretmekten başka amaç gütmeyen koruyucu giyim yardımı kazanımının ortadan kaldırılmaya çalışılması, 250 bin memur ve aileleri ile birlikte 1 milyonu aşan insanımızın hak kaybına neden olabilecek boyuttadır. Koruyucu giyim yardımı, Memur Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımızın mücadelesiyle kamu görevlisi emekçilerimiz için kazanılmıştır. Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel konulmamalı, engelleyen bakış değiştirilmeli, toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılmalı. Yıllardır istikrar kazanarak uygulanmış olan Koruyucu Giyim Malzemesi kazanımı karşısındaki engeller ortadan kaldırılmalı, kamu görevlilerinin hak kaybına neden olunmamalı.”

img-0741.jpg

“MEMUR SEN VARSA ÇÖZÜM VAR”

Toplu sözleşme ikramiyesi konusunda CHP’nin başvurusu ve Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile memurun hak kaybına uğradığını dile getiren Yalçın, memurun ve emekçinin yanında olması beklenen ana muhalefetin 2 milyon 200 bin kişiyi maddi kayba uğrattığını ileri sürdü. Yalçın, “Memur Sen olarak ilgili makamlarla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle bu hatalı kararın telafisi için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuyla ilgili üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Her zaman dediğimiz gibi Memur Sen varsa çözüm var” açıklamasında bulundu.

img-0724.jpg

“YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Memur Sen’e övgülerde bulunan Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Hakan Tütüncü ise, “Maalesef 5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar değiştiğinde her şeyden evvel sendikal tercihlerle ilgilenenler, bugün görüyoruz ki şehre ne belediyecilik anlamında ne modern dünyanın yöneldiği şehircilik anlamında ne de hep ağızlarından düşürmedikleri sevgi, saygı, birlik, beraberlik anlamında hiçbir yaklaşımı ortaya koyamadılar. Biz 1 Nisan 2024’ten itibaren bu şehirle önce kalplerimizi, sonra güçlerimizi birleştirerek Antalya’da yeni bir dönemi başlatacağız” ifadelerini kullandı.

mustafa-kose-003.jpg

“NE ZAMAN BAŞIMIZ SIKIŞSA YANIMIZDA OLDUNUZ”

Memur Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ise, “Memur Sen bizim için çok kıymetli ve değerli. Ne zaman başımız sıkışsa yanımızda oldunuz, yanımızda durdunuz. Bundan sonra da birlikte olacağız” dedi. Bir hatıra paylaşan Köse, “Sizin hissiyatınız bizim hissiyatımızdır. Memur Sen biziz, biz Memur Sen’iz. Hep beraber daha güzel ufaklara, daha güzel yarınlara yürüyeceğiz. Biz sizlerle birlikte bu güzel şehri imar etmeye, neslimizi de sizlerle birlikte ihya etmeye geliyoruz. 31 Mart akşamı bunu hep beraber başaracağız” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra konuklara çiçek takdimi yapıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

b5ea3a07-dbbf-403a-ab0a-f7a107e40939.jpg

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim