Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.575
    %0.81
  • Dolar
    32.3788
    %0.16
  • Euro
    35.0205
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memurlar bayram ikramiyesi bekliyor
27 Mart 2023 Pazartesi 16:45

Memurlar bayram ikramiyesi bekliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm memur, sözleşmeli, geçici, vekil gibi personele Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm memur, sözleşmeli, geçici, vekil gibi personele Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, TBMM gündemine getirilecek olan torba kanun düzenlemesiyle memura bayram ikramiyesinin hayata geçirilsini beklediklerini açıkladı.

 

Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılması ve kamu görevlilerine bayram ikramiyesi verilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Danabaşoğulları, kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm memur, sözleşmeli, geçici, vekil gibi personele Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde  bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşının 2 bin liralık artışla 7 bin 500 liraya yükseltildiğine de dikkat çeken Danabaşoğulları, emekliler için yapılan seyyanen artışın, memurlar için de gerçekleştirilmesinin, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bunalan çalışanlara bir nebze rahatlama sağlayacağını kaydetti.

 

"BENZERİ BİR DÜZENLEME MEMURLAR İÇİN DE YAPILMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşının 2 bin liralık artışla 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildiğine dikkat çeken Danabaşoğulları, 8 bin 500 lira olan asgari ücret ile ilgili de güncellemenin gündemde olduğuna işaret ederek, benzeri bir tedbirin kamu çalışanlarının ücretleriyle ilgili de hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Emekliler için yapılan seyyanen artışın, benzeri şekilde en düşük ücreti 9 bin 453 lira, ortalama ücreti 12 bin 572 lira olan memurlar için de gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Danabaşoğulları, bunun yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bunalan çalışanlarda rahatlama sağlayacağının altını çizdi.

 

"MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Yaklaşan Ramazan Bayramı'na işaret ederek devlet tarafından yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine bayram ikramiyesi verildiğini hatırlatan Danabaşoğulları, görevi başındaki memurların bu haktan mahrum kaldıklarını ve ayrımcılık olarak adaletsizliğin ortaya çıktığını kaydetti. Türkiye ekonomisinin, kamu çalışanlarına da bu ikramiyeyi verecek güçte olduğunu vurgulayan Danabaşoğulları, "Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm memur, sözleşmeli, geçici, vekil gibi personele Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde  bayram ikramiyesi verilmeli. Türkiye Kamu-Sen olarak bu hafta TBMM gündemine getirilecek olan torba kanun düzenlemesiyle, gecikmiş olan memura bayram ikramiyesinin artık hayata geçirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim