Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muratpaşa’dan kadın kooperatiflerine destek
16 Eylül 2022 Cuma 16:44

Muratpaşa’dan kadın kooperatiflerine destek

Muratpaşa Belediyesi’nin Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş Parkı’nın 300 metre ilerisindeki Erdal İnönü Kent Parkı içinde açıldı.

Muratpaşa Belediyesi, kadın kooperatiflerine ürünlerini satabilmeleri için Ürün Satış Mağazası açtı. 22 kadın kooperatifinin ürünlerinin satıldığı Muratpaşa Belediyesi Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası, önceki gün akşam Erdal İnönü Kent Parkı’nda açıldı. Mağazanın açılışı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci ve kadın kooperatiflerinin başkanları tarafından gerçekleştirildi. Açılış öncesinde Muratpaşa Belediyesi Dans Topluluğu’nun gösterisi izleyenleri coşturdu.

sam-3701.jpg

KADIN KOOPERATİFLERİ BAŞKANLARINDAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Kadın kooperatifleri adına konuşan Mukadder Kavas, Başkan Ümit Uysal’a teşekkür etti. 8 ay kadar önce kadın kooperatiflerinin Muratpaşa Belediyesi’nde toplantıya çağrıldığını ve satış mağazası yapılacağının bildirildiğini belirten Kavas, ardından yapılan toplantılarda projenin olgunlaştığını kaydetti. Mağazada ve önündeki çadırlarda 22 kadın kooperatifinin gönlünden çıkan çok fazla ürün olduğunu bildiren Kavas, emeğin değerli olduğunu hissettirdiği için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a minnettar olduklarını söyledi.

sam-3685.jpg

“ANTALYA’NIN KALBİNDE”

Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası’nın özel bir yerde açıldığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, “Antalya’nın kalbindeki, her gün ne doktorların ne avukatların istediği ama verilmeyen yerdeyiz. Çünkü, insanların parka ihtiyacı var. Park olan yer parktır, işletme değildir. Parklarda işletmeler de olur ama park vasfını kaybetmeden. Ya da böyle kollektif çok özel desteklenmesi gereken alanlar var olabilir. Topluma açık tutulması gereken yerlerdir. Erdal İnönü Parkı’ndaki bu mekanı kadın kooperatiflerine tahsis etmek de topluma açık tutmanın bir başka yoludur. Parklar ihale etmek için değildir. Zannederim Türkiye’de bu bakış açısına çok ihtiyaç var” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN ÜNLÜ SÖZÜNÜ SÖYLEDİĞİ YERE 300 METRE UZAKLIKTA

Kadınlarla ilgili bir faaliyetten söz edildiği zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemenin olanaksız olduğunu söyleyen Uysal, “Atatürk’ün ’Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel yeridir’ dediği Erenkuş’a 300 metre uzaklıktayız. Hiçbir insan bütün dünyayı göremez ama dünyayı gezen herkesle konuşuyoruz, bende birçok yeri gördüm. Gerçekten dünyada Antalya’dan daha güzel bir yer olduğunu söyleyen hiç kimseye rastlamadım. Atamız Antalya’yı o dönemde görmüş ve hissetmiş” diye konuştu.

sam-3706.jpg

KOOPERATİFLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kooperatifin yardımlaşma demek olduğunu vurgulayan ve kooperatiflerin önemine dikkat çeken Uysal, şunları söyledi:

“Bazı alanlar vardır yardımlaşmadan hiçbir şey yapamazsınız. Mesela tarım. Dünyanın tarımını kollektif çalışanlar yapar. Mesela kadın sınai üretimi, ev sınai üretimi. Girdileri toplu almazsanız, çıktıları toplu satmazsanız hiçbir şansınız yoktur ama çok uzun süre ideolojik, siyasi nedenlerle kimisi kooperatifçilik şuizmdir, buizmdir dedi. Bizlerin, kadınlarımızın, çiftçilerimizin üretimini dağınık, paramparça, küçücük arazilerde, küçücük üretim alanlarında ve kıymetlendirilemeyen, girdiler birlikte alınamayan, çıktılar birlikte satılamayan bir noktaya sevk ettiler. İdeolojik ve siyasi nedenlerle adeta karaladılar ama matematik siyasetin üstündedir. Matematiğiniz iyiyse birlikte hareket etmenin faydalarını görür ve sonuçlarını yaşama aktarabilirsiniz. Kooperatifçilik çok önemlidir. Bir başka bakış açısıyla da inşaat kooperatifleri üzerinden adeta alengirli işlerle anılır hâle getirilerek yıpratıldı. Oysa kooperatifçilik, imece, birlikteliğin tüzel kişiliği vazgeçilmezdir.”

sam-3728.jpg

“KOOPERATİFLER ÜZERİNDEN GÜCÜ BİRLEŞTİRMEK HEM FAYDALI HEM DE ORGANİZASYONUMUZ AÇISINDAN VAZGEÇİLMEZ”

Kendilerine bireysel olarak satış yeri talepleri geldiğini belirterek “Biz bireysel üretim yapan, kendi kendine olan insanlarımıza şurada o satış yapsın, burada falanca satış yapsın, şuraya o tezgah kursun, buraya o kursun dersek ilçemizde ne bir meydan ne bir park ne de sokak bırakırız” diyen Uysal, “Böyle olursa kenti kent olmaktan çıkarırız ve büyük bir pazar yerine dönüştürürüz. O yüzden kooperatifler üzerinden üretim gücünü birleştirmek hem faydalı hem de bizim hizmet organizasyonumuz açısından vazgeçilmez” ifadelerini kullandı.

sam-3726.jpg

“TALEBİ CANLANDIRMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Çok geniş bir alanın kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satışına açık kalacağını söyleyen Uysal, boşalan raflara düzenli olarak ürünlerin yenilerinin konması konusunda uyarıda bulundu. Talebi artırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını da bildiren Uysal, “Arz açısından kendi ürün desenimizi oluşturalım ve sürekli olarak burayı canlı tutalım. Talep kısmını canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

sam-3737.jpg

“1 LİRA BEKLENTİMİZ YOK”

Öncelikli olarak merkezi Antalya’da bulunan kooperatiflere raf ayrıldığını söyleyen Uysal, Türkiye’nin dört bir tarafından kadın emeğini satışa sunmak istediklerini kaydetti. Belediye olarak hiçbir kâr amacı gütmediklerini bildiren Uysal, “1 lira beklentimiz yok. Tamamen destek niyetiyle hareket ediyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye’nin en çok ciro yapan, en renkli ve güzel, en faydalı kadın kooperatifleri satış merkezi olacak” dedi. Uysal, herkesi kadın kooperatiflerinden alışveriş yapmaya ve desteklemeye davet etti.

sam-3740.jpg

MAĞAZA VE ÇADIRLAR GEZİLDİ

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Muratpaşa Belediyesi Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası’nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Uysal’a çiçek takdim edildi. Ardından hep birlikte Mağaza ve önündeki çadırlar gezildi. HABER: MUSTAFA YETGİN

sam-3746.jpg

Bu haber toplam 3691 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim