Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mursi için gıyabi cenaze namazı
18 Haziran 2019 Salı 16:44

Mursi için gıyabi cenaze namazı

Mahkeme Salonu’nda hayatını kaybeden Mısır’ın seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Muratpaşa Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazına müteakip Muratpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, pek çok sivil toplum kuruluşu üyesi ve vatandaşlar katıldı. İl Müftüsü Osman Artan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu, Akdeniz Dayanışma Platformu ile Antalya Platformu ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

100_0875.jpg

“MURSİ’NİN ŞEHİT OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Mursi’nin onurlu mücadelesi ve müslümanca yaşayışıyla örnek bir cumhurbaşkanı olduğunu belirterek Mursi’nin askeri bir darbeyle iktidardan indirilip yıllarca hapiste tutulduğunu baskı ve zulümlerle hayatı devam ederken duruşma anında ruhunu teslim ettiğini söyledi. Artan; “Mursi, şehit olduğuna inandığımız bir kardeşimizdir. Tarih boyunca böyle liderler gelip geçmiş hiçbir zaman unutulmamış ve hiçbir zaman gönüllerden çıkmamıştır. Mısır’daki o acı buradaki Müslüman kardeşlerimizin de gönüllerinde meydana geldi. Çünkü Allah Resulü buyuruyor ki ‘Müminler bir vücudun azaları gibidir. Eğer bir yerde sıkıntı varsa nerede bir Müslüman varsa o sıkıntıyı hisseder.’ Dünyanın neresinde olursa olsun bir kardeşimiz zulüm gördüyse kalbinde iman ve peygamber sevgisi olan her mümin mutlaka o acıyı hisseder. Muhammed Mursi kardeşimizin acısını paylaşıyoruz.  Cenaze sabahleyin kimsenin görmediği bir zamanda defnedildi. Bizler de şehit olduğuna inandığımız Muhammed Mursi kardeşimizin cenaze namazını kılacağız. Çünkü peygamberimiz de öyle yapmış, kendisine yardım eden Müslümanlara kucak açan Habeşistan Kralı vefat ettiğinde onun gıyabi cenaze namazını kılmıştır” şeklinde konuştu.

100_0888.jpg

“DÜNYA MÜSLÜMANLARINDAN ALACAKLI GİTTİ”

Cenaze namazının ardından platformlar adına basın açıklaması yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Başkanı Mehmet Yıldırım; “Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki dünya mazlumları yok mu bize yardım eden dediklerinde onlar için ağlamaktan başka çare üretememenin acziyetini yaşıyoruz. Yine bir mazlum terk-i diyar eyledi bu alemden gözlerimizin önünde, çağa haykırarak gitti hem de. Bir davanın erliğini en güzel bir şekilde ispat ederek gitti. Mücadelesine zerre miskali bir leke bulaştırmadan, tertemiz gitti. Ama dünya Müslümanlarından alacaklı gitti. Batıya satılmış liderler geçici dünya zevkinden dolayı onu kurban ettiler. Kendi tahtlarında birkaç gün daha kalabilmek adına Mursi’mizi feda ettiler” diye konuştu.

“MEŞRU LİDER MURSİ’DİR VE HEP DE ÖYLE KALACAKTIR”

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye seslenen Yıldırım; “Bize bak ey Sisi, seninle bu dünyada, olmadı ahirette kesinlikle hesaplaşacağız. Seninle bu dünyada hesaplaşmak en çok isteyeceğimiz şey. Biz İslam ümmeti olarak bunu kendimize vazife bileceğiz, senin de bir gün darağacında sallandığını göreceğiz inşallah. Mısır’ın meşru lideri Mursi’dir ve hep de öyle kalacaktır. Sen gayr-ı meşru, gasıp, makam hırsızı adi bir adamsın. Allah’ın, meleklerin ve bütün Müslümanların laneti senin üzerine olsun. Seni kendi ellerimizle cezalandırmak istiyoruz. Sen ve senin gibiler bu dünyada zulmünün bedelini görmeden ölmemelisiniz” şeklinde konuştu.

100_0893.jpg

“MURSİ’Yİ MAHKEMEDE ÖLDÜRDÜĞÜNÜZE İNANIYORUZ”

 “Ey Suudi Arabistan’ın yöneticileri, Mursi’nin şehadetinde sizin de parmağınız var. İsrail ve Amerika kadar siz de suçlusunuz. Bu günahlarınızın hesabını ümmete vermeden ölmemelisiniz. Sizin Mursi’yi mahkemede öldürdüğünüze inanıyoruz. Hapisteyken ölürse daha büyük dert olur diye, şehadetini mahkeme anına denk getirdiğinize, yavaş yavaş öldürdüğünüze inanıyoruz” ifadelerini kullanan Yıldırım; “Kendinizi aklamak için, suçsuz çıkarmak için bir tezgah kurduğunuza inanıyoruz” dedi.

“BU DAVA YERE İNMEYECEK”

Yıldırım sözlerinin devamında; “Ey şehit Mursi, sen şu an meleklerin kanatlarında arşa yükselirken bizlerin senin yolunu devam ettirmekle sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bununda azmi ve kararlılığını taşıyoruz. Sana söz veriyoruz. Bu dava yere inmeyecek, bu dava gece gündüz yol alacak. Bu davayı artık biz sırtlanıyoruz. Sırtımız çatırdasa da biz düşeceğiz ama davamız düşmeyecek inşallah. Bize ışık tuttun, Rabbimiz de senin yolunu ışıtsın, nurlandırsın. Biz seni çok sevdik, Rabbimiz de seni çok sevsin. Seni alemlerin sahibi olan Allah’a havale ediyoruz. Allah’a emanet ol güzel insan” diyerek konuşmasını bitirdi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 5913 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim