Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2508.406
    %0.98
  • Dolar
    32.5788
    %0.12
  • Euro
    34.7848
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Nevruz’u yaşamak ve yaşatmak milli vazifedir”
21 Mart 2023 Salı 17:12

“Nevruz’u yaşamak ve yaşatmak milli vazifedir”

Nevruz’un Türk milletiyle özdeşleştiğini vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Tarih ışığında Türk milli kültürünün kadim değerlerini, gelenek ve göreneklerini idrak edip yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak

Nevruz’un Türk milletiyle özdeşleştiğini vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Tarih ışığında Türk milli kültürünün kadim değerlerini, gelenek ve göreneklerini idrak edip yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gayretinde olmak milletimizin her bir ferdinin milli vazifesidir” dedi.

 

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Nevruz’a bu yıl da ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Türkler için Nevruz’un önemine dikkat çeken Öztürk, sadece baharın değil Türk milletinin de uyanışının simgesi olduğunu vurgulayarak, “Nevruz sadece baharın değil Türk milletinin uyanış, direniş ve dirilişiyle de simgeleştiği için aynı zamanda Türk milletinin bir hürriyet bayramıdır” diye konuştu. Nevruz’un Türk milletiyle özdeşleştiğinin altını çizen Öztürk, yaşamak ve yaşatmanın milli vazife olduğunu vurguladı. Nevruz’un kirli emeller için kullanılmaya çalışıldığına da dikkat çeken Öztürk, nifak tohumları ekenlerin çabalarının başarıya ulaşamayacağını söyledi ve kirli zihniyetin hüsran olacağını ifade etti.

 

“NEVRUZ’A ULAŞMANIN HUZUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

“Görkemli Türk kültürünün güzide günlerinden biri olan, muhtevası bakımından toplumsal hayatımızda önemli anlamlar ifade eden Nevruz Bayramı’na bir kez daha ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Öztürk, “Büyük Türk milletinin kadim tarihinde, milletimizin müşterek sevinçlerini, coşkusunu, huzur ve mutluluğunu, kaynaşmasını, kucaklaşmasını, dayanışmasını ifa eden Nevruz aynı zamanda Türk kültürünün birleştirici, bütünleştirici felsefi yönünü de tüm dünyaya gösteriyor olması bakımından adeta bir iftihar vesikasıdır” ifadelerini kullandı.

163654902-2896684450551067-5582392137907220829-n.jpg

“SADECE BAHARIN DEĞİL, TÜRK MİLLETİNİN UYANIŞIDIR”

Türk dünyasının farklı beldelerinde Yeni Gün, Yeni Kun, Teze Yıl, Nevruz, Navruz, İlk Yaz, Yengi Kün, Ergenekon Bayramı, Bozkurt Bayramı gibi farklı isimlerle aynı muhteva içerisinde kutlanan Nevruz’u, yalnızca bir yıldönümü, mevsim döngüsü, bahar müjdecisi olarak görmenin mümkün olmadığını kaydeden Öztürk, “Nevruz, Türk milletinin kadim bir bayramıdır. Türk kültüründeki menkıbelerde Nevruz’un başlangıcı Türk milletinin Ergenekon’dan çıkmasına dayandırılır. Bu bağlamda Nevruz sadece baharın değil Türk milletinin uyanış, direniş ve dirilişiyle de simgeleştiği için aynı zamanda Türk milletinin bir hürriyet bayramıdır” diye konuştu.

 

“YAŞAMAK VE YAŞATMAK HER BİR FERDİN MİLLİ VAZİFESİDİR”

Nevruz’un Türk milletiyle özdeşleştiğinin altını çizen Öztürk, “Türk milleti için Nevruz’un muhtevasını oluşturan milli hasletler, kadim tarihimizdeki varlık mücadelemizin bir hülasası niteliğinde oldukça önemlidir. Keza baharla birlikte doğanın uyanışını, yeniden doğuşunu, dirilişini simgeleyen Nevruz, Ergenekon Destanı’nda, hürriyet aşkıyla yanan, ateşle eritilen dağdan bir yol bulup çıkan ve daha güzel yarınlara ulaşan Türk milletiyle özdeşleşmiştir. Tarih ışığında Türk milli kültürünün kadim değerlerini, gelenek ve göreneklerini idrak edip yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gayretinde olmak milletimizin her bir ferdinin milli vazifesidir. Türkiye sevdalısı eğitim çalışanlarımız bu vazifenin şuurundadır. Bu vazife de Türkiye Kamu Sen’lilerin teminatı altındadır” dedi.

 

“BİRLEŞTİRİCİ RUHU KIYMETLİDİR, SİNSİ EMELLER BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK”

Nevruz’un Türk dünyasının sadece dününe ait bir değer olmadığını vurgulayan Öztürk, “Nevruz ruhu aynı zamanda bütün fertlerini ortak milli ülküler etrafında birleştirerek Türk dünyasının yarınını da inşa etme ülküsünü gösterir. Nevruz’un bu birleştirici ruhu Türk dünyası adına oldukça kıymetlidir. Türk coğrafyasında toplumsal kucaklaşmanın en müstesna günlerinden biri olan Nevruz’un birleştirici kutlu ruhunu idrak edememiş, nifak tohumları eken, kin ve nefret odaklarının kutlama adı altında bölücü terör örgütünün faaliyetini yürüten hainlerin sinsi emelleri, beyhude çabaları ve istismarı elbette ki başarıya ulaşamayacak, bu kirli zihniyet elbet hüsran olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“NEVRUZ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

“Ülkemizin yaşadığı afet sonrası zorlu anlardan geçtiği bu günlerde, yeni Nevruz’un güzellikler getireceğini umuyorum. Milli uyanışın, yeniden doğuşun, cesaret ve mücadelenin, bolluk ve bereketin, kucaklaşmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin gücünün en güzel sembolü Nevruz Bayramı’nda dileğimiz devletimizin, aziz milletimizin, gönül ve kültür coğrafyamızın her türlü zorluktan, afetten, olumsuzluktan uzak güzel günler görmesidir” diyen Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnanıyorum ki, bu Nevruz Bayramı, Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden şahlanmamıza, Türk medeniyetinin yine insanlığa ışık tutacağı, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içerisinde insanlığa huzur ve barış getireceği, 21. asrın Türk yüzyılı olacağı yeni bir başlangıca vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle çağlar öncesinden taşınan bu kutlu değerin, Nevruz’un Nevruz ruhuna yakışır bir şekilde idrak edilip kutlanması, Nevruz ateşinin ruhunun daim olması, açılan yaralarımızın devletimiz eliyle biran önce sarılması, milletimizin, devletimizin ve Türk dünyasının bir ve müreffeh yarınlara esenlik içerisinde kavuşması temennisiyle Nevruz Bayramımız kutlu olsun.” HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim