Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenler Günü kutlandı
24 Kasım 2022 Perşembe 22:47

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Antalya’da düzenlenen programla kutlandı. Programda şehit öğretmenler anılırken emektar öğretmenlere hizmet şeref belgesi, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi tarafından Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanın verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle AKM’de kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunularak Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Antalyalı ve tüm şehit öğretmenlerin anıldığı programda emektar öğretmenlere hizmet şeref belgeleri, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

sam-8682.JPG

“ÖĞRETMENLİK, YARINLARI KENDİNDEN TÜKETEREK BÜYÜTMEKTİR”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğretmenlik mesleğinin yarınları kendinden tüketerek büyütmek olduğunu söyledi. “Öğretmenlik, koca bir neslin damarlarında yer alan umuda, sevgiye, saygıya ve insan olmaya dair alınan nefestir” diyen Çalışkan, “Sadece vatan için şartlar ne olursa olsun mücadele etmektir. Zamansız ve mekansız hizmet etmektir. Ömür boyu öğrenci kalmak, öğretirken öğrenmektir. Hepimizin bildiği gibi değişmeyen tek gerçek değişimdir. Bu gerçeğin en yakın takipçisi ise eğitimdir” şeklinde konuştu.

sam-8685.JPG

“EĞİTİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR REHBERSİNİZ”

Bir ülkenin kalkınmasının, çağdaş ve üretmeyi ön planda tutan bir eğitim sistemiyle mümkün olduğunu söyleyen Çalışkan, şunları dile getirdi:

“Bu konuda gerekli önlemleri alarak yenilikleri gerçekleştiren Bakanlığımızın en önemli temsilcileri değerli öğretmenlerimizdir. Sizler güçlü nesillere nüfuz eden, meşalesi her karanlığın üstesinden gelen ümitsiniz. Eğitim için vazgeçilmez bir rehbersiniz. Vatan ve bayrak için destan yazan, tarihe inancı ve bilgisiyle yön veren nice sultanların, kahramanların mimarısınız. Öğrettiği bir harfe köle olunacak ilmiyle ‘Oku’ emrine can verecek olan alimlersiniz. Sellere dönen zulüm önünde set, canlara düşen alevleri serinleten damlalarsınız. Türkiye’mizin eğitimdeki başarılarıyla, fark yaratan çalışmalarıyla, mesleğine saygısı, öğrencilerine olan güven ve sevgisiyle Antalya eğitimini marka haline getiren seçkin insanlarsınız. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

sam-8683.JPG

“GÜNEŞ GİBİ PARLAYARAK ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE DOĞACAĞIZ”

Tüm öğretmenleri temsilen konuşan öğretmen Emine Şeker Kervan ise, “Yolun başında olmanın heyecanı, gençliğin verdiği güçle, yorulmazlıkla idealimi gerçekleştirme hevesiyle, en önemlisi sevgili öğrencilerimizin desteğiyle huzurlarınızdayım. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğe layık görüldüğü bu mutlu günde huzurlarınızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Öğretmen, kendisine teslim edilen küçük yürekleri ilmek ilmek dokuyandır. Hayalleri yıkmadan gerçekleri hazırlamak zordur. İşte bu zorlukta elini taşın altına koyandır öğretmen. Ailesi ve hayatından ülkesinin geleceği için ayrılan, görevi başında bir harf öğretmek için şehit olan, yeri geldiğinde evini okula çevirip ekran başından seslenen, öğrencileriyle gülen yüzünü paylaşandır. Öğrencisini her haliyle sahiplenen, her davranış ve uyarısında öğrencisini düşünendir. En büyük servetinin vefa ve inanç olduğu, en büyük fedakarlıkların gösterildiği, Fatihlerin, Kemallerin yetiştiği gönül neferidir” şeklinde konuştu. Büyüklerden aldıkları kutsal mesleği güneş gibi parlatarak öğrencilerin geleceğine doğacaklarını söyleyen Kervan, her zaman öğrencilerin yanında olduklarının altını çizdi.

sam-8688.JPG

EMEKTAR ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ, DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmalardan sonra Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından emektar öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-8693.JPGsam-8695.JPGsam-8698.JPG

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim