Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenler hem coştu hem de duygulandı
25 Kasım 2023 Cumartesi 08:30

Öğretmenler hem coştu hem de duygulandı

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle emekli olan üyeler için Ahde Vefa Gecesi düzenlendi. Şehit öğretmenlerin de unutulmadığı gecede öğretmenler hem coşku hem de duygu dolu anlar yaşadı.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi, geleneksel hale getirdiği Ahde Vefa Gecesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenledi. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede, emekli öğretmenlere, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanlarına ve sendikayı yakından takip eden gazetecilere plaket verildi. Törende Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Katrağ’a plaketi Şube Başkanı Oğuz Öztürk verdi. Geceye Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Mustafa Aksoy, MHP ilçe başkanları, Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri ve çok sayıda Türk Eğitim Sen üyesi öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede öğretmenler, sendika üyesi Müzik Öğretmeni Barış Eken ve orkestrasının konseriyle hem coştu hem de duygu dolu anlar yaşadı. Eken, söylediği türkülerle herkesin gönlünde taht kurarken öğretmenler türkülere ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

turk-egitim-plaket-003.jpg

“25 KASIM SABAHI YİNE BİZ BİZE KALACAĞIZ”

Gecede katılımcılara seslenen Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutladığımız günden bugüne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her törende ve her etkinlikte anıyoruz. O’nunla birlikte vefat eden tüm öğretmenlerimizin, öğretmen şehitlerimizin mekânları Cennet olsun” dedi. Öğretmenler Günü’nün her zaman buruk kutlandığına dikkat çeken Öztürk, “Bu yıl da öğretmenliğin kutsallığı, öğretmenliğin fedakarlığı, öğretmenliğin anneliği, öğretmenliğin babalığı konuşulacak ve 25 Kasım sabahı yine biz bize kalacağız. Yine öğretmenler odasında mevcut sorunlarla baş başa kalacağız” şeklinde konuştu

turk-egitim-istiklal-marsi-002.jpg

“İNŞALLAH BENDE SİZLER GİBİ ALNI AÇIK, BAŞI DİK EMEKLİLİĞE KAVUŞURUM”

“Bunu bilerek, biz 6 yıllık yönetim olarak kendi kendimize şöyle bir karar aldık ve bu yıl 3’üncüsünü düzenliyoruz” diyen Öztürk, şunları söyledi:

“Etkinliğimizin adını ‘Ahde Vefa’ koyduk ki burada hepinize bizim ahde vefamız var. Bu ahde vefamız, sendikamızın, genel merkezimizin bize verdiği sorumluluk. Sizlere Türk Eğitim Sen’e bugüne kadar vermiş olduğunuz katkılardan,  yapmış olduğunuz çalışmalardan, okullardaki dik duruşunuzdan, sendikamıza, vatan, millet ve bayrak sevdamıza katkılarınızdan dolayı teşekkür anlamında bu etkinliği düzenliyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda, ben de sizlerle birlikte o sıralarda, arka koltuklarda oturan birisi olarak alnı açık sizler gibi başı dik emekliliğe kavuşurum. Hepinizin emekliliği hayırlı uğurlu olsun.”

turk-egitim-oguz-hoca.jpg

“BİZ TESADÜFEN BİR ARAYA GELENLER DEĞİLİZ”

Konuşmasında sendika olarak gerçekleştirdikleri bazı çalışmaları da özetleyerek, Sendika olarak öğretmenler için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Öztürk, “Antalya’da 6 bin 943, Türkiye genelinde 260 bin üye ile bu davaya gönül veriyoruz. Biz tesadüfen bir araya gelenler değiliz. Bizi bir araya getiren vatan, millet, bayrak, ezan sevgimiz ve şanla ‘Ne mutlu Türk’üm diyebilmemizdir” dedi. Öztürk konuşmasını, Andımızın okutulmasının kaldırılmasına karşı dava açan tek sendika olduklarını hatırlatarak, “Varlığımız Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle tamamladı.  

turk-egiti-genis.jpg

ANDIMIZ YAZILI PLAKET

Başkan Oğuz Öztürk’ün konuşmasından sonra Sendika üyesi de olan ses sanatçısı öğretmen Barış Eken, söylediği türkülerle salondakileri hem coşturdu hem de duygu dolu anlar yaşattı. Eken, türkülerinde şehit öğretmenleri anmayı da unutmadı. Konserin ardından plaket töreni düzenlendi. Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendika başkanları, sendikayı yakından takip eden basın mensupları ve emekli olan sendika üyelerine üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafının bulunduğu ve Andımız’ın yazılı olduğu plaket verildi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

turk-egitim-plaket-2.jpgturk-egitim-plaket-4.jpg

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim