Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.105
    %0.79
  • Dolar
    32.3778
    %0.18
  • Euro
    35.0091
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenler nöbette
05 Ekim 2022 Çarşamba 17:50

Öğretmenler nöbette

Maaş promosyonlarının enflasyon değerlerinde güncellenmesini isteyen Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler, daha önce Antalya’daki eğitim çalışanlarının yaklaşık yüzde 65’i ile sözleşme imzalayan Yapı Kredi Bankası önünde basın açıklaması yaparak promosyon

Maaş promosyonlarının enflasyon değerlerinde güncellenmesini isteyen Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler, daha önce Antalya’daki eğitim çalışanlarının yaklaşık yüzde 65’i ile sözleşme imzalayan Yapı Kredi Bankası önünde basın açıklaması yaparak promosyon nöbeti ve imza kampanyası başlattı. Nöbetin sonuç alınıncaya kadar süreceğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eylemlerinin anlaşma yapılan diğer bankalar önünde de gerçekleştirileceğini bildirdi.

sam-4258.jpg

Öğretmenlerin, yükselen enflasyon karşısında eriyen banka promosyonlarının güncellenmesi talebi her geçen gün daha da üst perdeden dillendirilmeye devam ediyor. Daha önce basın açıklamalarıyla promosyonların güncellenmesini isteyen öğretmenler, eylemlilik sürecini başlattı. Antalya’daki yaklaşık 30 bin eğitim çalışanından 19 bine yakını, yüzde 65’inin anlaşma yaptığı Yapı Kredi Bankası önünde buluşan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube üyesi öğretmenler, taleplerini yanlarında getirdikleri ekmeklerle dile getirdi. “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız, promosyon hakkımız söke söke alırız, işte memur işte sendika” sloganları atan öğretmenler, banka promosyonlarının yükselen enflasyon karşısında çok düşük kaldığına dikkat çekerek promosyon anlaşmalarının enflasyon oranlarıyla güncellenmesini veya iptal edilerek başka bankalarla anlaşma yapmalarının önünün açılmasını istedi. Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, promosyonları güncellemeyen bankalara karşı hayata geçirecekleri kararları da dile getirdi.

sam-4271.jpg

ÖĞRETMENLERİN NÖBETİ SONUÇ ALININCAYA KADAR SÜRECEK

Meydan Kavşağı’nda bulunan Yapı Kredi Bankası önündeki öğretmenlerin nöbeti Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ile başladı. Banka ile görüşmelerden olumlu sonuç alınıncaya kadar nöbetin süreceğini bildiren Başkan Öztürk, Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlandıktan sonra eğitim çalışanlarının sözleşme imzaladığı diğer bankalar önünde de eylemler gerçekleştireceklerini açıkladı.

sam-4268.jpg

“PROMOSYON, MÜCADELEMİZİN SONUCU”

30 yıllık geçmişi olan Türk Eğitim Sen’in uğraştığı ve hak ettiği promosyon meselesinin eskiden makam odalarının donatılmasında ve makam araçlarının alınmasında kullanıldığını hatırlatan Başkan Oğuz Öztürk, “O günkü başlayan mücadelemizle bu günlere geldik. O zaman makam odalarının donatılması, makam araçlarının alınması için harcanan promosyon ücretleri, bankalarla yapılan anlaşmalarla yüzde 80’i kamu çalışanlarına verilir, yüzde 20’si de makamlar tarafından kullanılır hale getirildi. Mücadelemiz bitmedi ve Türkiye Kamu Sen ile Türk Eğitim Sen’in gayretiyle promosyonların yüzde 100’ü çalışanlara verilir hale geldi” şeklinde konuştu. Öztürk, promosyon hakkının Türkiye Kamu Sen ile Türk Eğitim Sen sayesinde elde edildiğinin unutulmaması gerektiğinin de altını çizdi.

sam-4292.jpg

“BİZ 24 BİN LİRAYA İMZA ATTIK”

Günümüzde promosyon anlaşmasının ilçelerde ve illerde en çok üyeye sahip olan yetkili sendikanın da yer aldığı markaların açık artırma ihale usulü ile yapılan bir duruma dönüştüğüne dikkat çeken Öztürk, “Malum Sen’in yetkili olduğu yerlerde çok düşük miktarda promosyon ücreti alınarak imza atıldı. Burada kendi sendikamı övmeden geçemeyeceğim. 2 ilçede yetkili olduğumuz ve aldığımız promosyonları size tekraren duyuracağım. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki 1900 çalışanla 24 bin liraya imza atan sendika Türk Eğitim Sen’dir. Elmalı’da 550 çalışana 22 bin 700 liraya imza atan yetkili sendika yine Türk Eğitim Sen’dir” dedi.

sam-4281.jpg

“BU SORUN YA ÇÖZÜLECEK YA ÇÖZÜLECEK”

“Malum sendikanın yaptığı anlaşmayı da sizinle paylaşacağım” diyerek Türkiye’nin 30 ilinden büyük ve 5 bin 30 çalışanı bulunan Muratpaşa ilçesinde kişi başına verilen promosyon ücretinin 4 bin 210 lira olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Bu komik rakamların düzeltilmesi için buradayız. Bu promosyon olayını 30 yıl önce başlatan yetkili sendika olarak buradayız. Bu sorun bütün ilçelerimizdeki 19 bin eğitim çalışanının sorunu. Bu bizim sendikamızın da sorunudur. Biz bunu hazmedemiyoruz. Bir eğitim çalışanının 4 bin 210 lira promosyon ücreti alması bizi mutlu etmiyor. Onun için buradayız. Bu sorun ya çözülecek ya çözülecek. Bu sorun çözülene kadar buradan gitmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“AYAK DİRETMEYİN, PROMOSYONLARI ENFLASYON DEĞERLERİNDE GÜNCELLEYELİM VEYA YENİ BANKALARLA ANLAŞMAMIZIN ÖNÜNÜ AÇIN”

4 bin lira promosyonu kabul etmediklerini vurgulayarak, “Bunu verenlerle aynı masanın etrafında bizi muhatap alarak görüşmelerini bekliyoruz” diyen Öztürk, Antalya’nın diğer ilçelerindeki promosyon ücretlerine de dikkat çekti. Demre’de 3 bin 310 lira, Aksu’da 8 bin lira, Gazipaşa’da 10 bin lira, Manavgat’ta 11 bin lira, Kepez’de 12 bin lira gibi çok komik rakamlara anlaşıldığını vurgulayan Öztürk, şunları dile getirdi:

“Bugün bizim içimizden emekli olan abilerimiz, ablalarımız var. Onların da promosyonu çok az miktarda ödeniyor. Emeklilere ‘Gel senin promosyonunu güncelleyelim sana 3 bin lira verdik ama enflasyon farklarından kaynaklı bunu 7-10 bin lira yapalım’ diyen bankalar neden eğitim çalışanlarının promosyonlarını güncellemede ayak diretiyor? Bizi buraya taşıyan soru bu. Ayak diretmeyin, gelin oturup konuşalım ve promosyonları enflasyon değerlerinde güncelleyelim, olmadı iptal edelim yeni bankalarla anlaşma yapmamızın önünü açalım. Bizim istediğimiz bu ve bunu alıncaya kadar burada bekleyeceğiz.”

sam-4290.jpg

“BÜYÜK BİR GÜCÜZ”

Eğitim çalışanlarının büyük bir güç olduğunu vurgulayan Öztürk, “Biz 19 bin 850 çalışanımız adına buradayız. Onlarla anlaşma yapan bankanın önündeyiz. 19 bin 850 çalışanın 9 bini Türk Eğitim Sen’in üyesi ve şu an sizlerin bize emanet ettiği çocuklara ders veriyorlar. Onların yürekleri ve kulakları burada ve bizim atacağımız her mesaj ve talimatla hareket edeceklerdir” dedi.

 

PROMOSYONLARI GÜNCELLEMEYEN BANKALARA KARŞI ALACAKLARI KARARLARI AÇIKLAYARAK “BİZİMLE CİDDİ OLUN” DEDİ

Yapı Kredi Bankası ve promosyon anlaşması yapan diğer bankaların yetkililerine seslenen Öztürk, şöyle konuştu:

“Her ayın 1 ila 5’i arasında ek derslerimizin ücretleri bankaya yatar. Biz bu miktarları ne kadar süre hesabımızdan çekmez hesapta tutarsak banka bundan o kadar para kazanır. O halde ek ders ücretleri yatar yatmaz hemen bankadan çekeceğiz. Maaşlarımızı da yattığı gün bankadan çekerek bankaların bizim paralarımızdan daha az kâr etmesini sağlayacağız. 3-5 gün sonra değil. Faturalarımızın otomatik ödeme talimatlarını iptal edeceğiz. Kredi kartları ile geçinen camianın mensuplarıyız. Her eğitim çalışanı eşi ve kendisinde olmak üzere asgari 2 kredi sahibidir. Kredi kartımız olmazsa bir sonraki ayı göremeyen insanlarız. Dolayısıyla başka bankalar da ‘Bize gelin size kredi kartı verelim’ diye yalvarırken bu malum bankanın kartlarını da 19 bin 850 kişi olarak iptal edeceğiz. Olmadığını biliyoruz ama vadeli veya vadesiz, altın veya dolar hesabımız varsa onların da paralarını çekmesini, başka bankaya yatırmalarını sağlayacağız. Kredi kullanımı noktasında da bir tavrımız olacak. Biz eğitim çalışanları olarak kredi çekmeden, borçlanmadan ne ev sahibi olabildik ne araba alabildik ne de düğünümüzü, sünnetimizi, mevlidimizi yapabildik. Kredi kullanmaktan vazgeçeceğiz. Başka bir bankayı adres göstereceğiz. Buradan banka yetkililerine sesleniyorum, bizimle ciddi olun ve bu sorunu çözün. Promosyon sorunu ya çözülecek ya çözülecek.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3013 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim