




"Okulda Şenlik Var" Projesinde 87 Bin Öğrenciye Ulaşıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında hayata geçirdiği "Okulda Şenlik Var" projesi ile şuana kadar 87 bin öğrenciye ulaşıldı.
Eğitimin yanı sıra öğrencilere sosyal belediyeciliğin gerekliliği anlayışı ile çeşitli etkinlikler yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, 92 okuldan 78 bin öğrenciye ulaştı. 2018 yılında 100 bin öğrenci hedefiyle yola çıkan "Okulda Şenlik Var" ekibi, genelde kırsal ve köylerde bulunan okullara giderek buradaki öğrencileri sportif faaliyetlerle buluşturuyor.
Yıl sonunda 100 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışmalarını devam ettiren ekip, her gün şehir merkezi ve ilçelerde 1 okula giderek yüzlerce öğrenciyle buluşuyor. Proje kapsamında, okul bahçelerinde kurdukları oyun alanlarında mini voleybol, mini futbol, mini atletizm, adadan adaya, kuyruğunu koru, tünel gibi oyunlarla çocuklar eğlenceli dakikalar yaşıyorlar. Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl sonunda 100 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini ifade ederek, "Çocuklar gülsün diye çıktığımız bu yolda özellikle kırsal kesimlerde ve köylerdeki spor yapma imkanı bulamayan çocuklara ulaşıp onların mutlu olması sağlayıp dokunabildiğimiz kadar çok çocuğun gülümsemesini sağlamak istiyoruz. Çocukların spor yolu ile eğlenerek öğrenmesini, ruhsal ve fiziksel olarak gelişimlerini arttırmak, belirli bir disiplin içerisinde ekip ruhu ile hareket etmelerini ve çocukların yeteneklerini keşfedip ortaya çıkarmalarını istiyoruz" bilgisini verdiler.
"Okulda Şenlik Var" projesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu 10 eğitmen ile birlikte haftada en az 5 okula gidildiği belirtildi.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Jinekoloji Kongresinde ‘Müstehcen Mesaj’ Tepkisi: "Hasta İle İlgili Sırlar Asla Paylaşılmaz"
- Son dakikada golü atıp takımı şampiyon yaptı, antrenör babasına koştu
- Eğirdirli öğrencilerden köy çocuklarına renkli etkinlikler
- CW Enerji Intersolar Europe Fuarı’nda sektörün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor
- ATB kesme çiçek URGE heyeti Japonya ve Kore’de temaslarda bulundu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim