Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Önlük değil, ikramiye istiyoruz”
12 Ekim 2023 Perşembe 17:13

“Önlük değil, ikramiye istiyoruz”

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, öğretmenlerin 24 Kasım’da önlük değil, ikramiye beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere önlük tavsiye kararı ile ilgili genelge yayınlamasının ardından, Bakanlık tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere ücretsiz önlük dağıtılacak olması tartışma yarattı. Öğretmenlerin önlük meselesi üzerinden gündemin değiştirilmek istendiğini belirten Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitimde çözülmesi gereken daha öncelikli problemler olduğuna işaret etti. Öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde verilecek en büyük müjdenin ücretsiz önlük dağıtımı değil bir maaş ikramiye olduğunu söyledi. Türk Eğitim Sen tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi için kanun teklifi hazırladığını da bildiren Öztürk, teklifi de içeren mektubun bütün illerde milletvekillerine gönderileceğini açıkladı.

 

“DEVASA PROBLEMLERİ GÖLGELEYECEK GİRİŞİMLER DOĞRU DEĞİL”

Son günlerde öğretmenlerin önlük meselesi üzerinden gündemin işgal edilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, “Öğretmenlerimizin ve genelde eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen onca sorunu varken, ilgili alakasız herkesin, suni tartışmalarla gündemi doldurmasını manidar buluyoruz. Eğitim hizmetinin verimliliğini artırma ve öğretmenlerimiz için daha huzurlu çalışma ortamı tesis etmek için çözülmesi gereken devasa problemleri gölgeleyecek girişimler doğru değil” dedi.

oguz-ozturk-turk-egitim-sen-ant-1-nolu-sb-bsk-2021-5.jpg

“BEKLENTİLERİN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Kamu idaresinden başta öğretmenlerin ekonomik sorunları olmak üzere, mesleki ve sosyal beklentilerin karşılanmasına yönelik girişim ve adım beklediklerini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmenlerin ‘önlük giymesi teşvik edilecek’ tavsiyesi, doğrudan meslektaşlarımızın tercihine işaret eden önemli bir yaklaşımdır. Hal böyleyken, ‘Kraldan çok kralcı’ olmaya hevesli yerel idarecileri uyarıyoruz; öğretmenlerimizi huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan uzak durun. Kraldan çok kralcı olup, önlük üzerinden meslektaşlarımıza bir dayatma ya da mobbing yapılırsa, o noktada duruşumuz bellidir. İsteyen öğretmenlerimiz zaten önlük giyerek ders işliyor. Önlük polemiği yaratanların ekmeğine yağ sürmemek gerekir. İsteyen önlük giyer, isteyen giymez. Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in serbest kıyafet eylem kararı zaten önlük meselesini de kapsamakta.”

 

“ASIL MÜJDE BİR MAAŞ İKRAMİYEDİR”

Öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek 23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edilmesini değil, bir maaş ikramiye verilmesini istediklerini vurgulayan Öztürk, “Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edecekmiş. 23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edilmesini değil, bir maaş ikramiye verilmesini istiyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi, öğretmenlerimize verilecek asıl müjde bir maaş ikramiyedir. Bunun dışındaki inisiyatifler, suni gündemi beslemekten ve asıl problemleri gölgelemekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir” diye uyardı.

 

“İKRAMİYE İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLADIK”

Türk Eğitim-Sen’in, başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde kanun teklifi hazırladığını da belirten Öztürk, “Teklifimizi de içeren mektubu bütün illerde, o ilin milletvekillerine göndereceğiz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı da ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasında bulundu. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim