Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Polise tokat atan vekil istemiyoruz”
24 Haziran 2022 Cuma 17:48

“Polise tokat atan vekil istemiyoruz”

HDP’den Diyarbakır Milletvekili seçildikten sonra Demokratik Bölgeler Birliği (DBP) Eş Başkanı olarak TBMM’de bulunan Saliha Aydeniz’in, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde izinsiz yapılan yürüyüş esnasında görevli polise tokat atmasına tepki gösteren 15 Temmuz

HDP’den Diyarbakır Milletvekili seçildikten sonra Demokratik Bölgeler Birliği (DBP) Eş Başkanı olarak TBMM’de bulunan Saliha Aydeniz’in, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde izinsiz yapılan yürüyüş esnasında görevli polise tokat atmasına tepki gösteren 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, TBMM’de polise tokat atan milletvekili istemediklerini belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

 

15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği ile KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi tarafından, 3600 ek göstergenin tüm polislere ayrım yapılmadan verilmesi ve DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in polise tokat atmasıyla ilgili Kapalı Yol girişinde açıklama yapıldı. KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hanifi Eker, son dönemde gündemde olan 3600 ek göstergenin ayrım yapılmadan tüm polislere verilmesini istedi. Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydemiz’in polise tokat atmasını kınayan 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç ise, ülke içinde ve dışında destan yazan askerler ile polislerin kahramanlıklarına dikkat çekti.

 sam-2383.jpg                                     

“POLİSE TOKAT ATAN, ÖTELEYENLER VAR”

Polis teşkilatının ülke üzerinde yüzyıllardır emelleri olanlara karşı canları pahasına mücadele ettiğine dikkat çeken 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, ülke içinde ve dışında Türk askerleri ile polisinin ele ele terör örgütlerinin inlerine girmekte olduğunu söyledi. “Terörist başı çizgisinde yer alarak terör seviciliği yapanlar var bu ülkede. Devletini ve halkını baş tacı ederek görev yapan şerefli Türk polisine tokat atan, öteleyen meymenetsizler de var bu ülkede” diyen Kılınç, “30 ya da 40 yıl boyunca bu ülkeye hizmet etmiş emekli polisler olarak bu meydandan sesleniyoruz; şerefli bir milletin şerefli polisleri olarak, Türk polis ve askerine el kaldıranların ellerinin kırılmasını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

sam-2395.jpg

“POLİSE TOKAT ATAN VEKİL İSTEMİYORUZ”

“TBMM’de teröristlerle kol kola olan vekil artık istemiyoruz” diyen Kılınç, “Irk, dil, din, mezhep kavgası ve fitnesi çıkartmaya çalışan vekiller istemiyoruz. Bu milletin şerefli Türk polisine el kaldıran, tokat atan vekil hiç istemiyoruz. Polise tokat atan HDP ya da DBP hiç fark etmez Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ülkemizin milli birliğine ve beraberliğine karşı suç işlemiştir” ifadelerini kullanarak hakkında fezleke tanzim edilerek vekillikten atılması gerektiğini söyledi. HDP ve DBP’nin kapatılması gerektiğini de dile getiren Kılınç, suç duyurusunda bulunduklarını belirterek konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

sam-2393.jpg

3600 EK GÖSTERGE KIRGINLIĞI

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’na tabi olarak Emniyet Teşkilatı personelinin emekli olduğunda maaşının yarı yarıya düştüğünü belirten KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hanifi Eker ise, emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kaldıklarına işaret etti. 1995 yılından beridir 3600 ek gösterge alabilmek için yıllardır beklediklerini vurgulayan Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3600 konusundaki açıklamasının polisleri üzüntüye sevk ettiğini söyledi. Yapılacak düzenlemeyle polis teşkilatı içindeki 2 yıllık ve 4 yıllık eğitim gören polislerin 3000 olan ek göstergelerinin 3600 olacağını ifade eden Eker, “Düzenleme ile eğitimi lise ve altında bulunan polis teşkilatının halen 1100 olan ek göstergesi 600 puan eklenmesiyle 1700 olmuştur. Polisin beklentisi bu değildir. Yeni düzenlemede hep birlikte aynı şartlarda görev yaptığımız jandarma astsubaylarımızın 3600 olan ek göstergeleri 600 puanlık artış ile 4200’e çıkartılmıştır. Yıllardır dağ taş demeden özel harekat polislerimiz, terörle mücadele eden polislerimizin sırf 2 yıl okul okuma imkanını bulamamaları sebebiyle ek göstergeden mahrum edilmeleri kırgınlığa sebep olmuştur” şeklinde konuştu.

hanifi-eker.jpg

“SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Polis teşkilatının tüm personelinin tahsil farkına bakılmaksınız ek göstergelerinin TSK ve jandarma teşkilatında olduğu şekliyle 3600 ek göstergeye çıkartılmasını beklediklerini bildiren Eker, “Polis teşkilatı, eşit işe eşit ücret prensibiyle görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve aynı işi yaptığımız TSK ve Jandarma Teşkilatı ile aynı haklara kavuşmamızın sağlanmasını ve taban aylığına etki edecek çözümlerin yürürlüğe sokulmasını beklemekte. Bu mağduriyetin ve adaletsizliğin giderilmesinin yolu ise, yeni düzenleme kanun ve yasalaşmadan TBMM’de yapılacak görüşmeler esnasında verilecek önergelerle yeniden düzenlenmesi olacaktır. Türk polisinin yıllardır çözülemeyen ve polisin en öncelikli sorunları arasında bulunan bu sorunun Cumhurbaşkanımızın talimatları ve hükümetimizin duyarlılığı sayesinde çözüleceğini ümit ve özlemle bekliyoruz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 4585 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim