Bugün 15 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2455.239
    %0.38
  • Dolar
    32.3006
    %0.07
  • Euro
    35.0004
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saka'dan, CHP Genel Merkezi'ne önemli ziyaret.
29 Nisan 2024 Pazartesi 12:07

Saka'dan, CHP Genel Merkezi'ne önemli ziyaret.

Avrupa Malatyalı Girişimciler Derneği ( AMGD ) Genel Başkanı Mali Müşavir / Yeminli Tercüman Rasim Saka, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Merkezi'nde önemli ziyaretlerde bulundu.
 ANKARA - Başkan Saka, ilk olarak CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocak ile görüştü. Başkan Saka, Avrupalı Türklerin sorunlarını konusunda bilgi verdi. Ocaklı ise CHP'nin yurt dışındaki vatandaşların sorunların yakından takip ettiğini ifade ederek, Saka'ya teşekkür etti.
 
Başkan Saka, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı ziyaret etti. Saka, Veli Ağbaba ile Avrupalı Türklerin sorunlarını ve çözüm yollarını ve Malatya'daki son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Deprem yaşandığı gün ve sonrasında, Avrupalı Türklerin, yoğun bir şekilde deprem bölgesine yardıma koştuklarını ifade eden Saka, vatanımız için Avrupalı Türkler olarak canımızı veririz. Avrupa'daki tüm SKT'lar canla başla deprem bölgesine yardıma koştu. Bunun yanında, Alman dostlarımız da bizleri yalnız bırakmadı. Alman Hükümeti, uçaklar dolusu tonlarca yardım malzemesi gönderdi. Alman yardım kuruluşları da deprem bölgesine yardım eli uzattı. Ve hali hazırda, bu yardım kuruluşları deprem bölgesine yardımlarına devam ediyorlar '' dedi.
 
Deprem bölgesinde zarar gören Malatyalı esnaf.
Başkan Saka, Malatya iş insanlarının deprem sonrasında ciddi sorunlar yaşadığını ve bu sorunlarında bir an önce çözülmesini istediklerini belirtti.
 
Avrupalı Türklerin, Türkiye'ye araç getirme konusunda, emeklilik ve bilgi paylaşımı konusunda da sorunlar yaşadığını belirten Saka, bu sorunların tam anlamıyla çözümü için meclise taşınmasını istedi. Bu noktada, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan destek istedi.
 
Ağbaba'dan, depremdeki duyarlılıkları için Avrupalı Türklere özel teşekkür.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Avrupalı Türklere, deprem bölgesine gösterdikleri ve yaptıkları yardımlar için teşekkür etti. Türk insanın, bu tür olaylarda kenetlendiğini ve birbirlerine adeta sarıldığını ifade etti. Ağbaba, Avrupalı Türkleri, seçim malzemesi ve döviz kaynağı görülmemesini, Avrupalı Türklerin, yurt dışında çok önemli olduğunu belirtti. Avrupalı Türklerin sorunların çözümü noktasında CHP'nin her daim hazır olduğunu ve bu sorunların meclise taşınma noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Saka, daha sonra CHP Parti Meclisi ( PM ) Üyesi, Yurt Dışı Örgütleri Başkanı ve 25 - 26.Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile görüştü. Başkan Saka, Tüm'e, Avrupalı Türklerle ilgili bir dosya sundu.
 
Tüm: '' CHP yurt dışında güçlü ''
CHP Parti Meclisi ( PM ) Üyesi, Yurt Dışı Örgütleri Başkanı Mehmet Tüm ise Saka'ya, duyarlılığı için teşekkür etti. Yurt dışında CHP'nin güçlü bir şekilde teşkilatlandığını belirten Tüm, yurt dışındaki vatandaşları CHP'ye davet etti. 
 
Yavuzyılmaz: ''Avrupalı Türklerin sorunlarını yakından takip ediyoruz''
Başkan Saka, son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ı ziyaret etti. Yavuzyılmaz, Saka'yı çok samimi bir şekilde karşıladı. Saka, Yavuzyılmaz'a Avrupalı Türklerin sorunlarını anlattı ve destek istedi. Başkan Saka, Almanya'da çok sayıda Zonguldaklı'nın da yaşadığını belirtti.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'da, Saka'ya duyarlığı için teşekkür etti. CHP olarak, yurt dışındaki vatandaşları önemsediklerini ifade etti.
 
Yavuzyılmaz, CHP, yurt dışındaki vatandaşların sorunun çözümü noktasında her daim elini taşın altına koyduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bunu daha etkin kılacaklarını ifade etti.
 
Zonguldaklılara selam gönderdi.
Deniz Yavuzyılmaz, yurt dışında bir çok etkinliğe katıldığını ve vatandaşları birebir dinlediğini belirtti. Yavuzyılmaz, yurt dışında, özellikle Almanya'da çok sayıda Zonguldaklı hemşehrisinin de yaşadığını ve orada dernekleştiklerini ifade etti. Yavuzyılmaz, Almanya'daki Zonguldaklı hemşehrilerine de selamlarını iletti.
 
Başkan Saka, CHP Genel Merkezi'nde, kendisiyle yakından ilgilenen milletvekili ve tüm personele teşekkür etti. Başkan Saka, Avrupalı Türklerin sorunlarının çözümü için kapı kapı gezeceğini belirtti.
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da dosya sunacak.
 
 
 
Kaynak: Mustafa Tığlı.
Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim