Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayici Yörükler motive oldu
29 Eylül 2023 Cuma 18:01

Sanayici Yörükler motive oldu

YÖRSİAD’ın konuğu olan Nöroloji Uzmanı, Yazar, Eğitmen, Beyin Flozofu Dr. Timur Yılmaz, motivasyonu sağlamanın sırlarını paylaşarak sanayici Yörükleri motive etti.

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), yaz döneminde ara verdiği üye toplantılarını tekrar başlattı. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Yörük sanayici iş insanlarının konuğu Nöroloji Uzmanı, Yazar, Eğitmen, Beyin Flozofu Dr. Timur Yılmaz oldu. '4 Beyin 4 Motivasyon' konulu toplantıya YÖRSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterirken Dr. Timur Yılmaz, motivasyon konusu başta olmak üzere duygu, düşünce, davranış, gerçeklik, zaman, inançlar, dil, hafıza, benlik ile ilgili beyin devrelerinin tamamını masaya yatırdı. Yılmaz, hormonların motivasyon üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

sam-4829.jpg

“FARKLI KONULARI MASAYA YATIRACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Aykut Ege, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aktararak “YÖRSİAD Felsefe ve YÖRSİAD Golf Kulübümüz programlarına ara vermeden devam ediyor. Önümüzdeki dönemde Yörüklük kültürümüzü de ön planda tutarak çeşitli etkinliklere imza atmak istiyoruz" dedi. Yaz döneminde ara verdileri toplantıların devam edeceğini de söyleyen Ege, üyeleri değişik konuklarla buluşturarak farklı konuları masaya yatıracaklarını kaydetti. Başarıda motivasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Ege, konuk konuşmacı Dr. Timur Yılmaz'a kendilerini kırmayarak geldiği için teşekkür etti.

aykut-ege-004.jpg

“SİZLERLE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Yörük sanayici iş insanları ile buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Dr. Timur Yılmaz ise, “Söyleyeceğim birkaç kelime ile hem yaşamınızı hem de dernek işleyişinizi çok verimli hale getirebilirsiniz. Öncelikle hedefimiz ne? Hangileri kolay ya da zor? Kurallarımız ne? Nasıl bir güven ortamı sağlıyoruz? Kendinize birkaç çeşit hedef ve bunları da gerçekleştirmek için birkaç strateji belirleyin. Zaten böyle bir toplantı yapıyor olmanız da bunun hayalini kuruyorsunuz anlamına gelir” dedi.

 

“HORMONLAR MOTİVASYONU ETKİLİYOR”

“Beynini öğrenen onu daha kolay kullanır” diyen Yılmaz, beyin yapısı ve işleyişini, terapi tekniklerini anlatarak, terapilerin beyindeki etkilerine dikkat çekti. Motivasyonu çocuklar ve bilgisayar oyunları üzerinden anlatan Yılmaz, hormonların motivasyona etkilerine işaret etti. Motivasyonun dopamin, serotonin, testosteron ve oksitosin hormonlarıyla ilişkisini anlatan Yılmaz, bu hormonları sağlayan hedef koymanın, kurul koymanın, bu hedeflerin zorluk derecesinin, güvenin, sorgulamanın, seçme hakkının, hayal etme ve yardımlaşmanın motivasyona olumlu katkısı olduğunu kaydetti.

 

“HEDEF KOYUN, BU HEDEFLERİN ZORLUK DERECESİ ÖNEMLİ”

Mutluluk hormonu dopamini anlatan Yılmaz, motivasyon için hedef koymak gerektiğini kaydederek, bu hedeflerin gerçekçi olması gerektiğini söyledi. Motivasyonda konulan hedeflerin zorluk derecesinin önemli olduğuna da işaret eden Yılmaz, hedeflerin basitten zora doğru olması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, hedeflerin zorluk derecesinin iyi ayarlamazsa basit şeylerin bile motivasyonu bozarak moralsizliğe neden olabileceği konusunda uyardı.

untitled-1-copy-142.jpg

“KURAL KOYMAK VE GÜVEN MOTİVASYONU SAĞLAR”

Diğer bir mutluluk hormonu Serotonin’in ise dopaminle zıt çalıştığını belirten Yılmaz, motive olmak için kural koymak ve güven olması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “Biz, kural motivasyonu düşürür diye düşünüyoruz ama tam tersine kural ve güven motivasyonu sağlar” şeklinde konuştu.

 

“SORGULAMA VE SEÇENEK SUNMA MOTİVASYONU ARTIRIR”

Testosteron hormonunun da sorgulama ve seçme hakkıyla ilgili olduğuna işaret eden Yılmaz, sorgulama-soru sormanın ve seçenek sunmanın motivasyonu sağladığını kaydetti. Yılmaz, sorgulama ve çoklu seçenek sunma ve seçeneği geliştirmeyi öğrenmemiz gerektiğini ifade etti.

sam-4843.jpg

“HAYAL EDİN, YARDIMLAŞIN”

Oksitosinin de hayal etme ve yardımlaşma ile arttığına işaret eden Yılmaz, hayal etme ve yardımlaşmanın oksitosini arttırarak motivasyonu sağladığını kaydetti. “Hayal etmemiz ve yardımlaşmamız lazım. Bizde yardımlaşma konusunda sıkıntı var” diyen Yılmaz, bu 8’ini kullandığımızda işlerin çok kolaylaşacağını söyledi.

sam-4840.jpg

PLAKET VERİLEREK KEYFİYE HEDİYE EDİLDİ

Yılmaz, yaptığı sunumun ardından YÖRSİAD üyeleri ve gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Toplantı sonunda Dr. Timur Yılmaz ve Başkan M. Aykut Ege tarafından YÖRSİAD'ın yeni üyesi Fatih Keskin'e üyelik belgesi verilerek, Yörük keyfiyesi hediye edildi ve rozet takıldı. Ege tarafından ise Yılmaz’a keyfiye hediye edilerek günün anısına plaket verildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-4847.jpg

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim