Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayide Kadın Eli Projesi start aldı
11 Mart 2024 Pazartesi 16:37

Sanayide Kadın Eli Projesi start aldı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi, ATSO Kadın Girişimciler Kurulu ile AOSB Sanayi Kadın Komisyonu iş birliğinde Antalya’da start aldı. AOSB’de çalışan yaklaşık 23 bin kişinin yüzde 30’unun kadın olduğuna

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi, ATSO Kadın Girişimciler Kurulu ile AOSB Sanayi Kadın Komisyonu iş birliğinde Antalya’da start aldı. AOSB’de çalışan yaklaşık 23 bin kişinin yüzde 30’unun kadın olduğuna dikkat çeken Antalya OSB Kadın Komisyonu Başkanı Canan Keskin Gürkan, kadınların sanayide çalışmak istediklerinin altını çizdi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi’nin lansmanı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde gerçekleştirildi. Antalya OSB Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası’nda yapılan lansmanda, kadınların sanayideki istihdamına ve bu istihdamın üretime olan katkısına dikkat çekildi. Çok sayıda kadın sanayicinin katıldığı programda sanayide görev yapan kadınlara ve Antalya OSB teknik Koleji’nde eğitim gören iki kız öğrenciye plaket verildi. Programda ATSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar, AOSB Kadın Komisyonu Başkanı Canan Gürkan ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu birer konuşma gerçekleştirirken, sanayici kadınlar ise kendi hikayelerini ve çalışma koşullarını anlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan lansmanda, kadınların sanayi içindeki yaptıkları çalışmalar ve mesleklerindeki yükselmelerini konu alan kısa film gösterimi de yapıldı.

img-0098.jpg

“ANTALYA OSB’DE ÇALIŞANLARIN YÜZDE 30’U KADIN”

Antalya OSB Kadın Komisyonu Başkanı Canan Keskin Gürkan, “Antalya OSB’de yaklaşık 23 bin kişi çalışmakta. Bunun yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşmakta. Bölgemizdeki kadınlar idari işlerden güvenliğe, paketlemeden kaynağa, pres operatörlüğünden üst düzey yönetime kadar üretimin her bölgesinde görev yapmakta” dedi.

 

“KADINLARIMIZ SANAYİDE ÇALIŞMAK İSTİYOR”

Antalya OSB’nin sürekli gelişim halinde olduğunu belirterek, ihracat kapasitesi yüksek, sektörlerinin öncüsü lider ve güçlü firmalara sahip olduklarına dikkat çeken Gürkan, sanayi sektörünün en büyük sorununun nitelikli iş gücü olduğunun altını çizdi. “Hali hazırda toplam çalışan sayısının en az yüzde 10’u kadar kişiyi istihdam edecek kapasitede potansiyelimiz bulunurken, yeni açılacak fabrikalar ile bölgemizde ciddi bir iş gücü ihtiyacı doğacaktır” diyen Gürkan, yaşanan trafik sorunları ve uzaklık gibi nedenlerle kadın istihdamı sayısında düşüş gözlemlendiğini bildirdi. Bu durumun yönetime iletildiğini ve ulusal kamuoyuna da taşındığını belirten Gürkan, Sanayi Kadın Komisyonu’nu kurduklarına dikkat çekti. Komisyon hakkında bilgi vererek bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Gürkan, “Kadınlarımız sanayide çalışmak istiyor. Onların çalışmalarını desteklemek için hayatlarını kolaylaştırmalıyız. Trafik, ulaşım, çocuk bakımı gibi destekler daima önceliğimiz olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

img-0106.jpg

“KADIN İŞ GÜCÜ POTANSİYELİNİ ARTIRMA HEDEFİNDEYİZ”

Çalışan kadınlara yönelik Antalya OSB’deki yatırım ve faaliyetlere dikkat çeken TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu ise, şöyle konuştu:

“Toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte bu konu adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Hayatın her alanında toplam başarının, gelişmiş toplum algısının da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için iş dünyasında, istihdamda ve toplumsal hayatın her alanında kadın gücünün etkin olması ve fırsat eşitliği öneminin hepimiz farkındayız. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak girişimci potansiyelini artırmak, nitelik ve nicelik bakımından kadının geliştirilmesi, kadın girişimci sayısının ve istihdamda iş gücünün artırılması gibi konularda çalışıyoruz ve girişimci adaylarına mentörlük yapıyoruz. Bu yönde projeler geliştirerek uyguluyoruz. Sanayide, tarımda, turizmde, sağlıkta, teknolojide, yeşil dönüşümde kadın eli projelerimizle kadın iş gücü potansiyelini artırmak hedefiyle bilgi ve donanım desteği sağlıyoruz.”   

img-0123-003.jpg

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Büyük bir aileyiz” diyen ATSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar ise, “Büyük bir aile olmasaydık burada sizler olmazdınız. Biz sizlerle, çalışanlarımızla, insan kaynaklarımızla, sanayicilerimizle, derneklerimizle, kurullarımızla, Genç OSD’mizle, OSİAD’ımızla büyük bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

img-0141.jpg

“ÇİFT KANADI KULLANIYORUZ”

Artan trafik, eğitim sistemi gibi nedenlerle çalışan kadın sayısının azaldığını öğrendiğinde Sanayi Kadın Komisyonu’nu kurmaya karar verdiklerini bildiren Bahar, TOBB’un Kadın Eli Projesi’ni ortaklaştırdıklarını açıkladı. ATSO Başkanlığı’na çift kanatlı olmak için talip olduğunu hatırlatan Bahar, “Artık bu çift kanadı her yerde kullanıyoruz. Korkuteli OSB kullandık. Burada da kullanıyoruz. Antalya, bu çift kanadı daha çok kullandığımızı görecek” diye konuştu.

untitled-1-copy-201.jpg

“TALEP EDİLENİN NİTELİĞİNİ YÜKSELTİYORUZ”

Talep edilenin niteliğini yükseltmeye çalıştıklarını kaydeden Bahar, “Kadınların daha hür ve güçlü olmalarını yerine getireceğiz. OECD ülkelerinde kadın çalışan sayısı yüzde 60 iken bizde yüzde 36’dır. Biz kadın çalışan sayımızı yüzde 52 ila 60 arasına çıkardığımızda bugün ürettiğimiz katma değerin yüzde 20 daha fazlasını üretiyor olacağız. Biz talep edilen niteliği her yerde yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

img-0163.jpg

“KREŞİN KAPASİTESİNİ 250’YE ÇIKARACAĞIZ”

Çalışan anneleri çocuklarından ayırmamak için AOSB’deki kreşin 100 olan kapasitesini 250’ye çıkarmak için yatırım yaptıklarını söyleyen Bahar, şuandaki yetersizlikten dolayı torpil istenmeye başlandığına dikkat çekti. 400-500 kişilik ekolojik kreş kurma hedefinde olduklarını da bildiren Bahar, buradaki çocukların tarıma ilgili bireyler olarak yetişeceğine işaret etti. Meslek Edindirme Eğitim Merkezi kurduklarını da hatırlatan Bahar, Teknik Kolej’deki kız öğrenci sayısını artırmaya çalıştıklarını da belirtti ve manevi olarak destek istedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-0155.jpg

Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim