Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.943
    %-0.15
  • Dolar
    32.3403
    %0.08
  • Euro
    35.1219
    %-0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Siyasetin dönüşüme ihtiyacı var”
23 Ocak 2023 Pazartesi 15:43

“Siyasetin dönüşüme ihtiyacı var”

DEVA Partisi İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural, saha çalışmaları için Antalya’ya geldi. Vural, “Artık siyasetin de bir dönüşüme ihtiyacı var. Hem kadın hem genç temsilinin en yüksek oranlarda sağlanma

DEVA Partisi İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural, saha çalışmaları için Antalya’ya geldi. Vural, “Artık siyasetin de bir dönüşüme ihtiyacı var. Hem kadın hem genç temsilinin en yüksek oranlarda sağlanmasını istiyoruz” dedi.

 

DEVA Partisi İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim Başkanı Nazlı Seda Vural, parti içi eğitim ve gençlik buluşması için Antalya'ya geldi. İl ve ilçe teşkilatı ile birlikte mavi önlük giyerek lokma dağıtan Vural, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Vural, "Antalya’da gençlik buluşması gerçekleştirdik. STK ziyaretlerimiz oldu. Üniversite meydanında vatandaşlarımıza lokma dağıttık. Ali Babacan deyince gülen gözleri biz Antalya’da bir kez daha gördük. Daha önceki ekonomi yönetimi, devlet tecrübesi, insanların aklında çok güzel kazınmış. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Antalya’ya parti vesilesiyle ikinci gelişim. Ülkece 14 Mayıs tarihinin dile gelmesiyle seçim takvimi başlamış oldu. Antalya’da genel başkanımızın ve DEVA Partisi’nin bilinirliği, tanınırlılığı oldukça yüksek. Burada insanlardan desteklerini beklediğimizi söyledik. Çok gülen yüzle ve ilgiyle karşılaştık. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.

29415472-78e5-4778-af54-0d231eae9774.jpg

“ÇÖZÜM SİYASETTEN GEÇİYOR”

Vural, DEVA Partisi’nde olma sebebini ise şöyle paylaştı:

“Özellikle son zamanlarda hem kadın olmanın, hem genç bir girişimci olmanın, hem haberleri izlerken ki içimin burukluğu artık elimi taşın altına koymam gerektiğine karar verdim. Şikayet etmektense bir şeyleri düzeltmenin, bir şeylere çözüm aramanın siyasetten geçtiğini gördüm. DEVA Partisi, üniversite yıllarımızdan takip ettiğimiz Ali Bey’in çok iyi bir ekonomi yönetimi, çok iyi bir devlet yönetimi kültürü vardı. Bu kültürü kurmuş olduğu partide de yaşatacağına inandım. Öyle de oldu. Partimize baktığımızda yüksek oranda bir kadın kotası ve gençlik kotası var. Bu vesileyle partimizi diğer partilerden ayıran eylem planlarımızda oluşan bir çalışkanlık, bir disiplin, bir çözüm arayışı kararımın ne kadar doğru olduğunu ve DEVA Partisi’nin çeşitliliğiyle birlikte uygulanan eylem planları ve çözüm süreçleriyle de bu yola çıktık.”

2411aca6-a1d9-400b-a757-0307e08b6457.jpg

“DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR”

Siyasetin gençlere çok ihtiyacı olduğunu ve seçimin kaderini değiştireceğini vurgulayan Vural, “İlk defa oy verecek seçmen arkadaşlarımıza baktığımızda bir şeyleri değiştirecek kitle biziz. Artık siyasetin de bir dönüşüme ihtiyacı var. Bunu her parti çok olumlu karşıladı. Baktığımızda partiler kendi içlerinde gerek isteyerek, gerek istemeyerek gençleşme sürecine girmek, bu dönüşümü yaşamak zorunda kaldılar. Çünkü genç nüfusu çok yüzsek olan bir ülkede maalesef mecliste temsilimiz çok düşük kaldı. Aynı şeyi kadınlar içinde söylemek gerekli. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı Avrupa’dan pek çok ülkeden daha önce bizim ülkemizde verildi. Ama maalesef baktığımızda hâlâ 20 şehrimiz hiç kadın vekil veremedi. Bu da baktığımızda çok üzücü bir oran. Bunların da artık bu 20 yıllık dönüşümün sonunda ilerlemesini hem kadın hem genç temsilinin en yüksek oranlarda sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim