




Söke’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümü Söke'de törenle kutlanırken, kutlama törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Pers. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan ve öğrenciler de katıldı. Tören İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Pers. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın katılımcıların bayramlarını kutlaması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu yaptı. Cumhuriyet'in 95. Yılının büyük bir gurur ve onurla kutlandığını belirten Kaymakam Kutbeyoğlu, Cumhuriyet'in ilanının Türk Milleti'nin hür ve bağımsız yaşama savaşının da zaferle noktalandığını ifade ettiğini söyledi. Dünyanın hızla değişip, geliştiğini, bu değişim ve gelişime ayak uydurabilmek için ülke olarak daha çok çalışmak ve üretmek zorunda olduğumuzu belirten Kurtbeyoğlu; "Cumhuriyet'in aynı zamanda demokrasi ve hukuk içerisinde insan haklarına dayalı bir adalet sistemini benimsemiş, ahlaklı ve erdemli olmayı gerekli kılan bir fazilet rejimi olduğunu unutmamalıyız" dedi.
Konuşmanın ardından günün anlamına ilişkin şiirler okundu, Söke Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından "Kurtuluş Savaşı Kahraman Kadınlar" konulu gösteri sunuldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından Zeybek ve Gaziantep yöresi gösterisinin renk kattığı Cumhuriyet bayramı kutlama töreninde Batı Söke Çimento Ortaokulu öğrencileri Judo gösterilerini sundu. Cumhuriyet etkinlikleri çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, ardından tören Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde tören geçişi ile son buldu.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Türk-İş'ten Antalya'da 1 Mayıs'a davet var
- Elektronik gemi denetim sistemiyle Antalya körfezinde 124 gemiden kaçak deşarj tespit edildi
- Başkan Uysal: "Sporu bahis sektöründen kurtarıp mahallelere yaymalıyız"
- Yaban domuzları mezarlara zarar verdi, mahalleli tel örgü istedi
- Cilt Kanserine Karşı Erken Önlem Hayat Kurtarıyor
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim