Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.906
    %1.04
  • Dolar
    32.5696
    %0.10
  • Euro
    34.7707
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“STK’lar siyasi partilerin arka bahçesi olmamalı”
05 Ağustos 2022 Cuma 18:38

“STK’lar siyasi partilerin arka bahçesi olmamalı”

Bölge istişare toplantısı için Antalya’ya gelen Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, sivil toplum kuruluşlarının (STK) siyasi partilerin arka bahçesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) İl ve ilçe temsilcileri tanıtım ve istişare toplantısı Antalya’da Atatürk Parkı içerisinde bulunan bir restoranda gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Kamu-Der temsilci ve üyeleri katıldı. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını vurgulayan Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, siyasi parti ayrımı da yapmadıklarını söyledi.

img-20220805-104729-1.jpg

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ”

Gerçekleştirdikleri bölge istişare toplantılarına siyasileri davet etseler de siyaset yapmadıklarının altını çizerek, ülkenin sorunlarını gündeme getirdiklerini belirten Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, “Toplantılarımızda ülkenin sorunlarını tartışıyoruz. Alınan kararlar esnafı ilgilendiriyorsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, çalışma ile ilgili kararları ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletiyoruz. Sorunların çözümünün de takipçisi oluyoruz. Sessiz çoğunluğun sesi oluyor, gerçekleri gündeme getiriyoruz” dedi.

 

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI”

Sivil toplum kuruluşlarının hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğini vurgulayan Baştuğ, “Eğer siyasi partilerin arka bahçesi olur, onlardan talimat alırsanız işçinin, memurun, emeklinin, esnafın hakkını koruyamazsınız” diyerek toplu sözleşmelerde yetkili olarak masaya oturan sendikaları eleştirdi. Kendisini örnek göstererek 12 yıldır emekli olmasına rağmen 6 bin 550 lira emekli maaşı aldığını bildiren Baştuğ, aldığı maaşın açlık sınırında olduğuna dikkat çekti. Zamlardan memnun olmadıklarını söyleyen Baştuğ, yoksulluk sınırının 22 bin lira olduğu yerde bu maaşlarla memnun olmanın mümkün olmadığını belirterek, hakça ve adaletli bir paylaşım istediklerini dile getirdi.

img-20220805-105449.jpg

“GÖREVİMİZ, GERÇEKLERİ GÜNDEME GETİRMEK”

“Devlet anadır, devlet babadır” diyen Baştuğ, “Hiçbir ana-baba evladını aç bırakmaz. İşçilerin işlerine son veriliyor. Niye? Asgari ücret, SSK primleri yükselmiş, çark dönmüyor. Bunları söylemek suçsa, suçluyum. Bizim görevimiz gerçekleri gündeme getirmek. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Adımız Kamu-Der, soyadımız Türkiye. AK Parti gidip CHP gelse yine konuşuruz. Türkiye’nin durumu iyi değil. Tüketen bir ülke olduk. Tüketen değil üreten bir ülke olmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“ADALET VE KALKINMA İSTİYORUZ”

“Kamu görevlileri ve çalışanlarının derneğiyiz” diyen Baştuğ, Kamu-Der’in 2006 yılında kurulduğunu hatırlattı. Dernek olarak adalet ve kalkınma istediklerinin altını çizen Baştuğ, “Türkiye’de hukuk sisteminin bağımsız olmasını istiyoruz. Kalkınan, üreten bir Türkiye istiyoruz. Camilere, okullara, kışlalara siyasetin girmemesini istiyoruz. Yargıya siyasetin bulaşmamasını istiyoruz. Bunlar suçsa eyvallah. Kamu-Der dik duruyor, dik duracak, bildiğinden şaşmayacaktır” dedi.

img-20220805-104935.jpg

“AMACIMIZ KAMU ÇALIŞANLARINI DESTEKLEYEREK SORUNLARINI ÇÖZMEK”

Yaklaşık olarak 1 yıldır görevde olduğunu bildiren Kamu-Der Antalya İl Başkanı İhsan Üre ise, Antalya’da 14 temsilcinin görev aldığını söyledi. Amaçlarının kamuda çalışanların özlük haklarını koruyarak sahip çıkmak, her zaman destekleyerek sorunlarını çözmek olduğunu kaydeden Üre, “Bugüne kadar bu amacımız doğrultusunda çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

img-20220805-110602-1.jpg

TEMSİLCİLER TANITILDI

Toplantıda Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı ve CHP İl Başkanı Nuri Cengiz de kısa birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Toplantı sonunda il ve ilçe temsilcileri tanıtıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim