Bugün 15 Mayıs 2025 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    3944.796
    %-0.50
  • Dolar
    38.7079
    %-0.24
  • Euro
    43.5478
    %0.45
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Stk’ların Karşılaştıkları Sorunlar Ve Çözüm Önerileri İşlendi
12 Kasım 2018 Pazartesi 16:03

Stk’ların Karşılaştıkları Sorunlar Ve Çözüm Önerileri İşlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde düzenlenen Sivil Toplum Akademisi programında " Sivil Toplum Kuruluşlarının...

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde düzenlenen Sivil Toplum Akademisi programında " Sivil Toplum Kuruluşlarının Faaliyet Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu panel düzenlendi.

Ramada Otelde düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, üniversite öğrencileri ve konuşmalarını yapmak üzere İnönü Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gökhan Tuncel ile Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu Sivil Toplum Akademisi programının etkin ve verimli geçtiğini belirterek katılım gösteren Sivil Toplum kuruluşlarına ve muhtarlara teşekkür etti.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Faaliyet Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri konusunda konuşan Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga STK'ların karşılaştıkları sorunları içsel ve dışsal sorunlar olmak üzere ikiye ayırarak içsel sorunları, STK'nın faaliyet alanının belli olmaması, kalifiye eleman sıkıntısı, derneklerin sabit bir gelire sahip olamaması, derneğin yükünün bir veya birkaç kişinin üzerinde olması, STK'ların belli bir faaliyet alanına odaklanamama sorunu olduğunu belirtti.

Göktolga, "Toplumdaki STK algısının oluşamaması veya gereksiz görülmesi, kamu ile ilişkilerde STK'ların gerekliliğine inanmayan yöneticiler, sorun çözme alanının siyasal arena olduğuna duyulan inanç, ortaklık bilincinin gelişmemesi, STK'lar arası işbirliğinin yetersiz olması sorunları ise dışsal sorunlardır" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Gökhan Tuncel STK'ların karşılaşmış oldukları sorunların çözüm noktasında alternatif yollar olduğunu belirterek, "Yöneticilerin yazı yazma becerisi ve sevgisi güçlendirilmeli, STK yöneticileri ile üyelerinin eğitimin her aşamasında gerekli bir süreç olduğunu kavramaları ve içe dönük eğitim programları yürütülmeli, katılımcılık kültürü güçlendirilmeli, insana ve topluma dokunan faaliyetlere odaklanmalı, toplumsal ilişkiler ağı güçlü ve sürdürülebilir olmalıdır" diye konuştu.

Düzenlenen panel programının sonunda katılımcılar konu ile ilgili sorularını konuşmacılara yöneltti.

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim