Bugün 14 Ağustos 2025 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4403.056
    %0.08
  • Dolar
    40.7735
    %0.00
  • Euro
    47.8204
    %0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tadını Kumdan Alan Lezzet
27 Ekim 2018 Cumartesi 10:43

Tadını Kumdan Alan Lezzet

Batman'ın Gercüş ilçesinde evlerde meşe külüyle kaynatılıp, odun ateşinde sıcak kumla kavrularak imal edilen leblebi yoğun talep görüyor.

Batman'ın Gercüş ilçesinde evlerde meşe külüyle kaynatılıp, odun ateşinde sıcak kumla kavrularak imal edilen leblebi yoğun talep görüyor.

Tadını kumdan alan lezzet olarak bilinen ve unutulmaya yüz tutan gelenek olan bir bir zahmetle ısıtılıp kavurarak leblebi yapan vatandaşlar bu işin büyük zahmet istediğini söyledi. Nohudu tencerelerde kaynattıktan sonra kumda odun ateşinde kızdırarak ısıttıklarını belirten vatandaşlar, daha sonra haşladıkları nohutları ısınan kumla birleştirerek sürekli karıştırdıklarını dile getirdi. Belirli bir müddet sonra elekten geçirip kumlarla ayrıştırılan leblebilerin daha sonra çuvalın içine konulup hazır hale getirildiğini kaydeden vatandaşlar, ürettikleri leblebilerin yoğun talep gördüğünü söyledi.

Vatandaşlar, kumdan lezzetini alan leblebiyi satarak aile bütçelerine katkı sunduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim