Bugün 02 Mayıs 2025 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4034.507
    %0.82
  • Dolar
    38.5667
    %0.26
  • Euro
    43.7555
    %0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tedavisi Yapılan Çulluk Doğaya Bırakıldı
28 Ekim 2018 Pazar 11:03

Tedavisi Yapılan Çulluk Doğaya Bırakıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde vatandaşların bahçede buldukları yaralı çulluk kuşu tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde vatandaşların bahçede buldukları yaralı çulluk kuşu tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Vatandaşlar yaralı halde buldukları halk arasında Lökeşe olarak bilinen ve gerçek adı çulluk olan Göçmen Kuşunu Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ne getirdiler.

Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, gagasından küçük bir yara alan çulluk kuşunun bakım ve tedavisini yaptı. Vatandaşların hayvanlara olan duyarlılığından dolayı teşekkür eden Veteriner Hekim Sinan Ulusoy; " Bu göçmen kuşu yöremizde lökeşe olarak bilinir, ama gerçek adı çulluktur. Vatandaşlarımız gagasından hafif yaralı olan bu kuşu Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize getirdiler, bizde tedavi ve bakımı yaptık. Bu kuş toprak altındaki solucanlar ile beslendiğinden gagasını uzun bir kuştur. Gagasını bir yere çarpmış. Gagasını çarpınca, yiyip içememiş. Gerekli tedavisini ve gıda takviyesini yaptıktan sonra doğaya geri bırakıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim