

"Tlos; Akdağların yamacında bir Likya Kenti" konferansı düzenleniyor
Akdeniz Üniversitesi, Likya uygarlığının önemli antik kentlerinden biri olan Tlos'un tanıtımına ev sahipliği yapacak. 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 13.30'da gerçekleşecek olan konferans, Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Etkinlik, Turizm Rehberliği Bölümü ile Akdeniz Kültür ve Turizm Topluluğu işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Konferansta, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Tlos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut, katılımcılara Likya'nın önemli şehirlerinden biri olan Tlos'u tanıtacak. "Tlos: Akdağların Yamacında bir Likya Kenti" başlıklı konuşmasında, bu antik kentin tarihi, mimarisi ve arkeolojik bulguları hakkında detaylı bilgi verecek.

Akdağlar'ın eteklerinde yer alan Tlos, Likya'nın önemli şehirlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle muhteşem doğası ve tarihi kalıntıları ile öne çıkan Tlos, arkeolojik kazılar sayesinde günümüzde de pek çok bilgi sunuyor. Prof. Dr. Korkut, kazı çalışmalarının en güncel verilerini ve bölgedeki önemli keşifleri konferans katılımcılarıyla paylaşacak.
Akdeniz Üniversitesi’nin tüm akademik personel ve öğrencileri konferansa davet edildi. Bu değerli etkinlik, Akdeniz Bölgesi'nin zengin kültürel mirasını daha yakından tanıma fırsatı sunacak.
HABER: İSA KAVLAK
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN 18 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
- ANTALYA'DA VAN KÜLTÜRÜ BULUŞMASI
- VALİ ŞAHİN’DEN OTOKOÇ BAYİNE SALDIRI AÇIKLAMASI: "BUGÜN İTİBARIYLA 13 KİŞİ GÖZALTINDA BULUNUYOR"
- EMİRDAĞLARI'NIN ZİRVESİNDE YILKI ATLARINI GÖRÜNTÜLEDİLER
- 60 BİN HURDA TEKNE İÇİN 'HURDA TEŞVİĞİ' TALEBİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































