




Trabzon’a Hakaret Eden Chp’li Başkan Yardımcısı İhraç Ediliyor
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Trabzon hakkında küfürlü paylaşımda bulunan İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın önümüzdeki hafta toplanacak olan il disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edileceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, pazar günü akşamı oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde Twitter hesabından küfür içerikli bir paylaşımda bulundu. Kılınç'ın "Yıkılsın Trabzon, enkazını göreyim. Sana şehir diyenin..." şeklindeki paylaşımı büyük tepki topladı. Bu paylaşımın ardından CHP il yönetimi acil olarak toplanarak İlayda Kılınç'ı görevden aldı ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.
"Bütün Trabzonlulardan özür diliyoruz"
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, tasvip etmedikleri bir süreç yaşadıklarını belirterek, bu konuda gereken adımları attıklarını söyledi. Halıcı, "Bu arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partili kimliğini taşımakla beraber tamamen taraftarlık duygularıyla attığı bir sosyal medya mesajı yüzünden bu konuda Türkiye'de bir gündem haline geldi. Bizim bu ayrıştırıcı dili ne sporda ne de siyasette kabul etmemiz mümkün değil. İvedilikle bu konuyla ilgili il yönetimimizi topladık ve 26.10.2020 tarih, 172 karar sayılı gündem maddesiyle il disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk ettik. Bütün Trabzonlulardan özür diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı olarak bu arkadaşımızın adına da özür diliyorum. Böyle talihsiz bir olayın yaşanmasını istemezdik. Biz siyasete sevgi ve saygı dilini tahsis etmek için girmiş insanlarız ve bütün çabamız da bu yöndedir. Toplumun ayrıştırılmasına ve kutuplaştırılmasına hiçbir zaman izin vermeyiz" dedi.
Halıcı, disiplin kurulunun en geç gelecek hafta toplanacağını ve İlayda Kılınç'ın partiden kesin olarak ihraç edileceğini belirtti.
Öte yandan, olayla ilgili Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İlayda Kılınç hakkında "Halkın bir kesimini bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" suçundan başlatılan soruşturma devam ediyor.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ATSO Meslek Komiteleri, Altıntaş ve Kırcami’yi masaya yatırdı
- Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda annesiz misafirlere Anneler Günü kutlaması
- Alanya’da sıcak havayı fırsat bilen turistler Kleopatra Plajı’na akın etti
- Talasemi Konferansında Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
- Antalya’da FoodFest’in hasat durağı Kumluca oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim