Bugün 27 Temmuz 2024 Cumartesi
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2529.106
    %0.09
  • Dolar
    32.8951
    %0.13
  • Euro
    35.7068
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Turisti kazanmak zor ama kaybetmek çok kolay"
21 Mayıs 2024 Salı 18:44

"Turisti kazanmak zor ama kaybetmek çok kolay"

Turist Destek Hattı (TSC), hem Türkiye'ye gelen turistlere hem de yurt dışına çıkan vatandaşlara mobil uygulama üzerinden 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Tourist Services Turistik Hizmetler Ticaret A.Ş. Yönetim

Turist Destek Hattı (TSC), hem Türkiye'ye gelen turistlere hem de yurt dışına çıkan vatandaşlara mobil uygulama üzerinden 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Tourist Services Turistik Hizmetler Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamran Shukurov, "Türk turizmi en iyisine layık ve bunun için de herkesin elinden geleni yapması lazım. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gelen sorunların, şikayetlerin önüne maksimum derecede geçmeye çalışıyoruz. Bir turisti kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay" dedi.

img-1814.JPG

Turist Destek Hattı (TSC) isimli firma, 3 dilde verdiği hizmet ile turistlerin sıkıntıları ve taleplerini ilgili kurumlara ileterek köprü vazifesi görüyor. Tourist Services Turistik Hizmetler Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Azeri işadamı Kamran Shukurov, 7/24 ulaşılabilen çağrı merkeziyle 20'ye yakın çalışanla hizmet verdiklerini söyledi. Önceden 5 dilde hizmet verirken şimdi Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak 3 dilde hizmet verdiklerini bildiren Shukurov, diğer dilleri akıcı bir şekilde konuşabilen çalışan bulmakta zorlandıklarını kaydetti. 3 vardiya olarak çalıştıklarını aktaran Shukurov, yerli ve yabancı olarak 5 yılda 2 milyon turiste hizmet verdiklerini kaydetti. Sorunların yüzde 90 oranında çözüldüğünü açıklayan Shukurov, tur operatörlerine bağlı olarak yüzde 10 oranında çözülemeyen sorun olduğunu ifade etti. Sadece yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına değil, ülkemize gelen tüm Türkiye'deki turistlere de hizmet verdiklerini ve hiçbir danışmanlık ücreti almadıklarını belirten Shukurov, "Bizi Türkiye'nin her yerinden turistler arıyor" dedi. Shukurov, sorunların irtibata geçtikleri devlet kurumlarıyla yapılan işbirliğiyle çözüldüğünün de altını çizdi.

img-1805.JPG

YURT DIŞINA ÇIKANLARA 7/24 DESTEK
Türkiye'den yurt dışına çıkan vatandaşların bir çok sorun yaşadığının altını çizen Shukurov, "Bir problem olduğunda nereyi arayacaklarını şaşırıyorlar. Çünkü, gittikleri ülkeyi tanımıyorlar, dil problemleri yaşıyorlar. Konsoloslukların numarasını bile bilmeyenler oluyor. Biz bunun için mobil bir uygulama kurduk. Buradan bizim çağrı merkezimize bağlanabiliyorlar. İstedikleri her şeyi sorabiliyorlar. Bizde 7/24 destek veriyoruz. Gerekli durumlarda konsolosluklarla irtibata geçerek problemleri çözüyoruz. Bu hizmetimizi yavaş yavaş yaygınlaştırıyoruz. Elbette bu mobil uygulamanın makul bir ücreti var" dedi. Uygulama üzerinden çeşitli bilgilendirme hizmetlerinin de verildiğine işaret eden Shukurov, uygulama ücretinin acentelere toptan 5 Euro, tek olarak 20 Euro olduğunu bildirdi.

img-1812.JPG

TELEFERİK KAZASINI HATIRLATTI
12 Nisan'da yaşanan Tünektepe Teleferik kazası ile ilgili yaptıkları çalışmayı da anlatan Shukurov, olayla ilgili Rusya'da yayılan bir yanlışlığı düzelttiklerine işaret etti. Kaza ile ilgili Rusya'da, kazaya maruz kalan Rusların olmadığı ve Rus turistlere yardımcı olunmadığı yönünde yanlış bir haber yayınlandığını ve anında müdahale ettiklerini aktaran Shukurov, Konsoloslukla da işbirliği yaptıklarını kaydetti. Olaydan etkilenen Rus vatandaşlarıyla yakından ilgilenildiğini ve Rusya'da çıkan yanlış haberin düzeltilmesini sağladıklarını açıklayan Shukurov, "Olaydan etkilenen Ruslar ile irtibata geçerek haberin yayınlandığı kanalda, buradaki yetkililerin yardımcı olduğuna dair konuşmalarını sağladık. Hem Türk yetkililerin, hem de bizlerin yardımcı olduğumuzu söylediler. Bu küçük bir haber gibi gelebilir ama büyük bir yanlışın önüne geçildi" şeklinde konuştu. 

img-1794.JPG

"ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Türk turizminin bir yere oturtulmaya çalışıldığının altını çizen Shukurov, "Türk turizminin zarar görmemesi gerekiyor. Türk turizmi en iyisine layık ve bunun için de herkesin elinden geleni yapması lazım. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gelen sorunların, şikayetlerin önüne maksimum derecede geçmeye gayret ediyoruz. Bir turisti kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay" dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim